xxx

Tämän tietää Keravan Foreverilla harjoitteleva Latin Soul Sisters -pienryhmä. Kyseessä on rempseä seitsemän naisen porukka, joka päätti viedä yhteisen tanssiharrastuksensa uudelle tasolle perustamalla oman tanssiryhmän, Latin Soul Sisters’in. Tässä on heidän tarinansa.

Alkutaival Zumban tahdissa

Ryhmän jäsenet ovat tutustuneet toisiinsa Foreverin ryhmäliikuntaohjaaja Elisa Kaasin (ryhmässä mukana) tanssillisilla Zumba-tunneilla.  Ajan myötä he huomasivat haluavansa tanssiharrastukseltaan vielä enemmän, ja vuonna 2015 Elisa teki koreografian tässä vaiheessa 12 hengen ryhmälle syyskuista Flash mob -esitystä varten. Varsinainen alkusysäys päämäärätietoisempaan harjoitteluun tapahtui joulukuussa 2015, jolloin tämä Zumbassa tutustunut porukka alkoi ottaa yksityistunteja tanssinopettaja Katri Mäkiseltä.

Latin Show Cup tanssikilpailut

Vuonna 2017 kevättalvella ryhmän kokoonpano pieneni 12 henkilöstä 7+1  tanssijan pienryhmäksi, jota Katri Mäkinen alkoi valmentaa kohti Latino Show Cup -tanssikilpailuja, tehden ryhmälleen koreografian kappaleeseen Latin Soul Stew. Latino Show Cup -tanssikilpailuissa arvostellaan tekniikkaa,  kompositiota ja ilmiasua. Sistersit kilpailivat kilpailuluokassa Aikuiset 2, ja osakilpailuissa heidän sarjassaan oli yleensä mukana noin 14 joukkuetta. Kauden 2017 kolmen osakilpailun jälkeen he olivat kokonaissijoituksessa upeasti jaetulla toisella sijalla.

Valmentaja Katri Mäkinen

Tanssi tähtien kanssa -ohjelmastakin tuttu tanssinopettaja Katri Mäkinen ei ole päästänyt ryhmäänsä helpolla. Päinvastoin. Kolme minuuttia kestävästä esityksestä on tehty monipuolisen koreografian avulla todella haastava eikä siihen kyllästy. Katri on luonut ryhmälleen cha-chaata ja jazzia jammailevan ”muhennos tarinan”. Myös esityksen asut ovat osa kokonaisuutta – musiikkia ja vauhdikasta koreografiaa tukee musta ja naisellinen look.

 

Tahti kiihtyy ennen kilpailuja

Yhteisiä harjoituksia ryhmälle kertyy viikossa normaalisti yhdestä kahteen, mutta ennen kilpailuja tahtia kiristetään. Naiset harjoittelevat koreografioita myös itsenäisesti, käyvät edelleen Zumbassa ja muilla tanssitunneilla sekä pitävät kehostaan huolta Pilates- ja Core-harjoitteiden avulla. Tanssikunnossa on hyvä pysyä, sillä esityksen koreografia on rakennettu seitsemälle tanssijalle eikä varamiehiä ole. Ryhmän harjoittelutahti tulee olemaan keväällä kova, sillä huhtikuun puolessa välissä on edessä Latino Show -tanssin SM-kilpailut.

Tanssiharrastuksen viehätys

”Mikä tanssiharrastuksessa viehättää?”, kysyn haastattelun lopuksi ryhmältä, ja saan vastuksen kuin yhdestä suusta: ”Harjoittelu on tavoitteellista ja kaikilla on yhteinen päämäärä”, ”Onnistumiset palkitsevat”, ”Meillä on huikea valmentaja ja koreografia”, ”Meillä on hyvä porukka”. Haastattelutilanteen pohjalta tämä on helppo uskoa, sillä yhdessä tekemisen pirskahtelevaa iloa ei voi olla heistä huomaamatta.

 

Valtavasti tsemppiä tuleviin SM-kilpailuihin,

Iso kiitos haastattelusta!

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Niina Aaltonen Ryhmäliikuntaohjaaja

Liikunnanohjaaja (AMK) & koulutettu hieroja. Opintoja myös liikuntalääketieteestä, valmennuksesta ja fysioterapiasta. Foreverillä ohjaan ryhmäliikuntaa, ja harrastan vapaa-ajalla judoa, nyrkkeilyä ja luonnossa liikkumista.