MAILAPELIT

Mailapelit ovat loistava tapa saada kaikenikäiset innostumaan liikkumisesta ja nauttimaan yhdessäolosta. Mailapelit parantavat kuntoa, lisäävät hapenottokykyä, kehittävät tasapainoa ja koordinaatiokykyä. Spurtit kentällä nostattavat kuntoa ja hypyt vahvistavat luita. Tule kokeilemaan ja löydä uusi iloinen harrastus!  

SULKAPALLO

Vauhdikas palloilulaji

Sulkapallo on helppo ja tehokas liikuntamuoto, joka houkuttelee jatkuvasti uusia harrastajia pelin pariin. Laji on helppo aloittaa, ja Forever tarjoaa sulkapallolle hyvät harrastusmahdollisuudet. Foreverin toimipisteissä Vantaan Hiekkaharjussa, Espoon Matinkylässä ja Lappeenrannan Huhtiniemessä voit varata kentän irtotunniksi tai vakiovuoroksi.

Hinnat ja kenttien varaukset:

 

Laji kaikille – iästä, taito- ja kuntotasosta riippumatta

Sulkapallo on helppo aloittaa myös aikuisiällä, sillä pelin haastavuus tasoa voi mukauttaa itselleen sopivaksi. Pelikaverin ei tarvitse olla samantasoinen, vaan myös kokeneempi harrastaja ja aloittelija voivat olla hyvä pelipari. Kaksinpelin lisäksi sulkapalloa voidaan pelata nelinpelinä isommallakin porukalla.

Helposti omaksuttavat säännöt

Harrastelijakäyttöön on kehitetty yksinkertaisemmat säännöt, joten alkuun pääseminen on helppoa. Lajin hienouksiin ehtii tutustua, kun perusteet ovat jo hallussa.

Hyvää kunto- ja terveysliikuntaa

Laji kehittää koordinaatiota ja tasapainoa. Spurtit kentällä nostattavat kuntoa ja hypyt vahvistavat luita. Sulkapallo tuo hyvää vaihtelua esimerkiksi kuntosaliharjoittelu, ja lihaskunnon kohenemisen myötä parantuvat myös pelisuoritukset. Kuitenkin jokainen voi harrastaa omaan tahtiinsa, jotta rasitus taso pysyy sopivana.

Turvallinen liikuntalaji

Liikuntatapaturmat ovat sulkapallossa harvinaisia verrattuna moniin muihin palloilulajeihin. Alkulämmittelyä ei kuitenkaan kannata laiminlyödä

 

PADEL

Tehokas palloilulaji

Padel on helppo ja tehokas liikuntamuoto, joka houkuttelee jatkuvasti uusia harrastajia pelin pariin. Laji on helppo aloittaa, ja Forever tarjoaa Padelille hyvät harrastusmahdollisuudet. Foreverin toimipistessä Turun Leaf Areenalla voit varata kentän irtotunniksi tai vakiovuoroksi.

Hinnat ja kenttien varaukset:

 

Laji kaikille – iästä, taito- ja kuntotasosta riippumatta

Lajissa yhdistetään tenniksen ja squashin ominaisuuksia. Se on hauska ja sopivan haastava laji kunnon kohottamiseen ja soveltuu lähes kaikille kiinnostuneille. Koska Padelia pelataan aina nelinpelinä, se on luonteeltaan selvästi sosiaalisempi peli kuin yksikään muu mailapeli. Padel yhdistääkin kuntoilun, mielenkiintoisen pelin ja sosiaalisuuden tavalla, johon hyvin harva urheilumuoto pystyy.

Hyvää kunto- ja terveysliikuntaa

Laji kehittää koordinaatiota ja tasapainoa. Spurtit kentällä nostattavat kuntoa ja hypyt vahvistavat luita. Padel tuo hyvää vaihtelua esimerkiksi kuntosaliharjoitteluun, ja lihaskunnon kohenemisen myötä parantuvat myös pelisuoritukset. Kuitenkin jokainen voi harrastaa omaan tahtiinsa, jotta rasitus taso pysyy sopivana.

Padel ei ole takakentän peli vaan pelissä menestyy voiman sijasta tarkalla pallon sijoittelulla ja aktiivisella etukentän hyödyntämisellä samassa linjassa peliparin kanssa. Syötettäessä toinen pelaaja sijoittuu lähelle verkkoa. Syöttäjän pelipari voi olla vapaasti sijoittunut kummalle puolelle tahansa omaa pelialuetta. Olennaista on että pelaajat liikkuvat aktiivisesti samassa rintamassa peittäen kentän avoinna olevat alueet mahdollisimman tehokkaasti.

Helposti omaksuttavat säännöt

Ottelut pelataan aina nelinpelinä, mutta harjoitusmuotona on kaksinpeli (pelataan puoli kenttää ristiin). Ottelu pelataan paras kolmesta erästä. Jokainen erä pelataan kuuteen peliin. Pistelasku sama kuin tenniksessä (15, 30, 40 ja peli; tasatilanteessa 40-40 tarvitaan kaksi peräkkäistä pistettä pelin voittamiseksi. Pelien ollessa 6 – 6, erävoitto ratkaistaan pelaamalla tie-break, joka pelataan 7 pisteeseen, kahden pisteen erolla. Säännöt tästä.

Padel on herrasmiespeli: pelattaessa pisteistä, syöttöjen ja pallojen oikeellisuudesta päättää aina vastustaja. Iloista pelimieltä!

Käy kokeilemassa ja löydä uusi iloinen harrastus – meiltä saat padel-mailat käyttöösi veloituksetta! Mukaan tarvitset urheiluvaatteet ja sisäpelikengät.

 

SQUASH

Haastava palloilulaji

Squash, josta puhekielessä käytetään myös nimitystä kössi, on suljetulla kentällä kaksin pelattava pallopeli. Squash on suosiossa tehokkaana liikuntamuotona ja kuntoiluna sekä haastavana kilpapelinä. Foreverin toimipisteessä Lappeenrannan Huhtiniemessä voit varata kentän irtotunniksi tai vakiovuoroksi.

Hinnat ja kenttien varaukset:

 

Hyvää kunto- ja terveysliikuntaa

Laji kehittää koordinaatiota ja tasapainoa. Spurtit kentällä nostattavat kuntoa ja hypyt vahvistavat luita. Squash tuo hyvää vaihtelua esimerkiksi kuntosaliharjoitteluun, ja lihaskunnon kohenemisen myötä parantuvat myös pelisuoritukset. Kuitenkin jokainen voi harrastaa omaan tahtiinsa, jotta rasitus taso pysyy sopivana.

Helposti omaksuttavat säännöt

Pelikenttä koostuu lattiasta, etuseinästä, sivuseinistä, takaseinästä ja katosta eli huoneesta, jonka melkein koko tilaa käytetään pelialueena. Pallo saa pelin aikana osua kaikkiin seiniin rajatulle alueelle ja etuseinästä kimmotessaan kerran lattiaan. Pelissä jokaisesta pallosta saa pisteen. Erävoittoon tarvitaan 11 pistettä. Tasatilanteessa 10-10 pelataan tie break, jossa vaaditaan 2 pisteen ero. Normaalisti pelataan ”paras viidestä” eli voittoon tarvitaan kolme voitettua erää. Säännöt tästä.

Käy kokeilemassa ja löydä uusi iloinen harrastus, mailat voit vuokrata meiltä. Ota mukaasi sisäpelikengät (puhtaat ja vaaleat pohjat) ja sisäurheiluvaatteet. Soita ja varaa aika.

 

TENNIS

Vauhdikas palloilulaji

Tennis on tehokas liikuntamuoto, joka houkuttelee jatkuvasti uusia harrastajia pelin pariin. Laji on helppo aloittaa, ja Forever tarjoaa sulkapallolle hyvät harrastusmahdollisuudet. Foreverin toimipisteessä Lappeenrannan Huhtiniemessä voit varata kentän irtotunniksi tai vakiovuoroksi.

Hinnat ja kenttien varaukset:

 

Laji kaikille – iästä, taito- ja kuntotasosta riippumatta

Tennis on helppo aloittaa myös aikuisiällä, sillä pelin haastavuustasoa voi mukauttaa itselleen sopivaksi. Pelikaverin ei tarvitse olla samantasoinen, vaan myös kokeneempi harrastaja ja aloittelija voivat olla hyvä pelipari. Kaksinpelin lisäksi tennistä voidaan pelata nelinpelinä isommallakin porukalla.

Helposti omaksuttavat säännöt

Tennis on kahden pelaajan (kaksinpeli) tai kahden kaksihenkisen joukkueen (nelinpeli) pelaama mailapeli, jossa pelaajat lyövät palloa verkon yli vastustajan puolelle. Pelin pisteet lasketaan siten, että yhden pallon voittaneella on 15 pistettä, kaksi palloa voittaneella 30 ja kolme palloa voittaneella 40 pistettä. Neljännen pallon voittaminen tuo pelaajalle pelivoiton. Jos peli etenee kuitenkin tilanteeseen 40–40, sanotaan pelin olevan tasan. Säännöt tästä.

 

Hyvää kunto- ja terveysliikuntaa

Laji kehittää koordinaatiota ja tasapainoa. Spurtit kentällä nostattavat kuntoa ja hypyt vahvistavat luita. Tennis tuo hyvää vaihtelua esimerkiksi kuntosaliharjoitteluun, ja lihaskunnon kohenemisen myötä parantuvat myös pelisuoritukset. Kuitenkin jokainen voi harrastaa omaan tahtiinsa, jotta rasitus taso pysyy sopivana.

 

PÖYTÄTENNIS

Hauska palloilulaji

Pöytätennis, josta puhekielessä käytetään myös nimitystä pingis, on tehokas liikuntamuoto joka houkuttelee jatkuvasti uusia harrastajia pelin pariin. Laji on helppo aloittaa, ja Forever tarjoaa sulkapallolle hyvät harrastusmahdollisuudet. Foreverin toimipisteessä Lappeenrannan Huhtiniemessä voit varata kentän irtotunniksi tai vakiovuoroksi.

Hinnat ja kenttien varaukset:

  • VARAA KENTTÄ TÄSTÄ

Säännöt ja pelin kulku

Pöytätennis on mailapeli, jonka perusidea on samanlainen kuin tenniksessä. Pelialustana toimii pöytä, joka on jaettu verkolla kahteen yhtä suureen kenttäpuoliskoon. Tavoitteena on lyödä palloa vastustajan puoliskolle siten, että pallo pomppaa pöydän pinnasta eikä vastustaja kykene lyömään sitä takaisin sääntöjen vaatimalla tavalla. Pallo on kevyt ja ontto, ja sitä lyödään pienikokoisilla mailoilla. Säännöt tästä.

 

Hyvää kunto- ja terveysliikuntaa

Laji kehittää koordinaatiota ja tasapainoa. Pöytätennis tuo hyvää vaihtelua esimerkiksi kuntosaliharjoitteluun, ja lihaskunnon kohenemisen myötä parantuvat myös pelisuoritukset. Kuitenkin jokainen voi harrastaa omaan tahtiinsa, jotta rasitus taso pysyy sopivana.

Pelissä menestyy voiman sijasta tarkalla pallon sijoittelulla ja pelaajien aktiivisella liikkumisella. Pöytätennis on hyvin nopea peli. Pallon nopeus voi olla yli 45 metriä sekunnissa, ja nopeissa palloralleissa palloa lyödään monta kertaa sekunnissa.

 

Laji kaikille – iästä, taito- ja kuntotasosta riippumatta

Pöytätennis on helppo aloittaa myös aikuisiällä, sillä pelin haastavuus tasoa voi mukauttaa itselleen sopivaksi. Pelikaverin ei tarvitse olla samantasoinen, vaan myös kokeneempi harrastaja ja aloittelija voivat olla hyvä pelipari.

 

Turvallinen liikuntalaji

Liikuntatapaturmat ovat pöytätenniksessä harvinaisia verrattuna moniin muihin palloilulajeihin. Alkulämmittelyä ei kuitenkaan kannata laiminlyödä.

 

SALIBANDY

Vauhdikas palloilulaji

Salibandy on helppo ja tehokas liikuntamuoto, se on sisätiloissa pelattava mailapeli, joka on saanut vaikutteita jääkiekosta, katukiekosta ja jääpallosta. Lajista käytetään myös usein nimitystä sähly, jolla kuitenkin nykyään tarkoitetaan lähinnä kaveriporukoissa leikki- tai kuntoilumielessä pelattavaa salibandyn varianttia, jossa sääntöjä on muokattu tilanteeseen sopiviksi.  Laji on helppo aloittaa, ja Forever tarjoaa salibandylle hyvät harrastusmahdollisuudet. Foreverin toimipisteissä Lappeenrannan Huhtiniemessä sekä Turun Leaf Areenalla voit varata kentän irtotunniksi tai vakiovuoroksi.

Hinnat ja kenttien varaukset:

 

Hyvää kunto- ja terveysliikuntaa

Laji kehittää koordinaatiota ja tasapainoa. Salibandy tuo hyvää vaihtelua esimerkiksi kuntosaliharjoitteluun, ja lihaskunnon kohenemisen myötä parantuvat myös pelisuoritukset. Kuitenkin jokainen voi harrastaa omaan tahtiinsa, jotta rasitus taso pysyy sopivana. Pelissä menestyy voiman sijasta hyvällä pelisilmällä, tarkalla pallon syöttelyllä ja pelaajien aktiivisella liikkumisella.

Laji kaikille – iästä, taito- ja kuntotasosta riippumatta

Salibandy on helppo aloittaa myös aikuisiällä, sillä pelin haastavuus tasoa voi mukauttaa itselleen sopivaksi. Pelikavereiden ei tarvitse olla samantasoisia, vaan myös kokeneemmat harrastajat ja aloittelijat voivat olla hyvä joukkue.

 

Säännöt ja pelin kulku

Salibandy on joukkuelaji, jossa kentällä on pelaajien iästä riippuen 3-5 kenttäpelaajaa ja maalivahti. Salibandyottelussa vastakkain pelaavat kaksi joukkuetta. Pelin tavoitteena on tehdä maaleja vastustajan maaliin. Enemmän maaleja ottelun aikana tehnyt joukkue voittaa ottelun. Salibandyssä palloa pelataan mailalla. Pallon voi myös haltuun ottaa kropalla ja itselle saa syöttää myös jalalla. Säännöt tästä.

 

MINIGOLF

Rento mailapeli

Minigolf on helppo ja hauska liikuntamuoto. Se on ns. oikean golfin pienempi ja hauskempi sukulainen. Minigolf keskittyy golfpelin yhdelle osa-alueelle – puttaamiselle. Minigolfia, toisin kuin oikeaa golfia pelataan tekonurmi- ja huopakentillä. Laji on helppo aloittaa, ja Forever tarjoaa minigolfille hyvät harrastusmahdollisuudet. Foreverin toimipisteessä Turun Leaf Areenalla voit varata kentän irtotunniksi tai vakiovuoroksi.

Hinnat ja kenttien varaukset:

 

Hauskaa yhdessä oloa

Minigolf on helppo ja hauska peli, joka ei vaadi aikaisempaa kokemusta ja siinä onnistuvat kaikki. On mukavaa tulla perheen tai kavereiden kanssa viettämään aikaa. Minigolf on peli, mihin kaikki voivat osallistua yhdessä iästä riippumatta. Peli on sopiva myös kaveri- ja työporukoille, koska sitä useimmiten pelataan 4-hengen joukkueissa. Minigolf on laji joka sopii kaikille, se on mukavaa ja leppoisaa ajanvietettä.

 

Laji kaikille – iästä, taito- ja kuntotasosta riippumatta

Minigolf on helppo aloittaa myös aikuisiällä. Pelikavereiden ei tarvitse olla samantasoisia, vaan myös kokeneemmat harrastajat ja aloittelijat voivat pelata yhdessä.

 

 

FUTSAL

Sosiaalinen palloilulaji

Futsal on sisätiloissa pelattava jalkapalloa muistuttava palloilulaji, jota pelataan pienemmällä kentällä ja yleensä urheiluhallissa. Futsal tunnetaan myös nimillä salijalkapallo tai salifutis

Futsal on helppo ja tehokas liikuntamuoto ja laji on helppo aloittaa. Forever tarjoaa Futsalille hyvät harrastusmahdollisuudet. Foreverin toimipistesssä Turun Leaf Areenalla voit varata kentän irtotunniksi tai vakiovuoroksi.

Hinnat ja kenttien varaukset:

 

Laji kaikille – iästä, taito- ja kuntotasosta riippumatta

Futsal on hauska ja sopivan haastava laji kunnon kohottamiseen ja soveltuu lähes kaikille kiinnostuneille. Futsal on joukkuelaji, jossa pelaa vastakkain kaksi joukkuetta. Kummassakin joukkueessa kentällä on samaan aikaan viisi pelaajaa, maalivahti ja neljä kenttäpelaajaa. Futsal yhdistääkin kuntoilun, mielenkiintoisen pelin ja sosiaalisuuden tavalla, johon hyvin harva urheilumuoto pystyy.

 

Hyvää kunto- ja terveysliikuntaa

Laji kehittää koordinaatiota ja tasapainoa. Futsal tuo hyvää vaihtelua esimerkiksi kuntosaliharjoitteluun, ja lihaskunnon kohenemisen myötä parantuvat myös pelisuoritukset. Kuitenkin jokainen voi harrastaa omaan tahtiinsa, jotta rasitus taso pysyy sopivana. Pelissä menestyy voiman sijasta tarkalla pallon sijoittelulla ja pelaajien aktiivisella liikkumisella.

 

Säännöt ja pelin kulku

Jalkapallon ja futsalin säännöt muistuttavat toisiaan, mutta merkittäviä erojakin säännöistä löytyy. Tärkeimpinä eroina ovat futsalin tehokas peliaika, rajoittamattomat vaihdot, kumuloituvat joukkueen virheet sekä maaliheitot ja rajapotkut. Säännöt tästä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

Onnea matkaan!