Joogasta energiaa ja jaksamista arkeen
  • Vähentää stressiä ja kehon jännityksiä
  • Tunteja helpoista haastaviin
  • Keskeistä on hengitys sekä mielen ja kehon yhteistyö

Joogasta kokonaisvaltaista hyvinvointia

Jooga on ikivanha harjoitusmenetelmä, jonka suuntauksia on monia. Kaikessa joogassa keskeistä on hengitys sekä mielen ja kehon yhteistyö. Joogan avulla voi tutustua omaan kehoon ja mieleensä ja sen myötä kehittää niitä. Tavoitteena on kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Mikä on sopiva asu joogatunnille?

Joogatunnille asuksi sopivat joustavat vaatteet – jalkineita et tarvitse. Rauhallisempiin joogiin sekä loppurentoutumista varten voit ottaa mukaan lisäksi pitkähihaisen.

Joogaa voi harrastaa kuka tahansa

Jooga on siitä hyvä laji, että se sopii kaikille iästä, kunnosta tai koosta riippumatta. Liikkeet ovat rauhallisia ja ne tehdään ilman painoja. Lisäksi ohjaajaltamme voi aina kysyä vaihtoehtoisia liikkeitä, mikäli jokin liike tai asento tuntuu mahdottomalta. Jooga venyttää kireitä lihaksia ja säännöllisesti käytynä venyvyydessä tapahtuu huomattavaa kehitystä. Lisäksi se vahvistaa lihaksia ja opettaa hengittämään ja rauhoittumaan.

Joogalla onkin voimakkaasti stressiä ja jännitystä lievittävä vaikutus ja sopii hyvin tasapainottamaan kiireistä arkea. Joogassa saat hengähdystauon arkeen ja se toimii hyvän vastapainona kuormittavammalle liikunnalle. Suosittelemmekin yhdistämään joogan kuntosaliharjoittelun sekä aerobisen liikunnan, jotta keho saa monipuolista liikuntaa ja välillä rauhallisempaa liikettä.

Lue myös: viisi syytä aloittaa jooga.

Joogan eri suuntaukset

Joogasuuntauksia on monenlaisia. Foreverin tarjontaan kuuluu mm. hathajooga, astangajooga, Yoga Flow, Yoga Flex sekä yin jooga. Katso valitsemasi kuntoklubin joogatunnit tuntikalenterista.

Hathajooga

Hathajooga on yleensä rauhallisempaa joogaa, joka sopii etenkin aloittelijoille. Dynaamiseksi hathajoogaksi kutsutaan reippaampaa ja fyysempää joogaa. Hathajoogassa pyritään liikkeiden avulla pyritään kehon tasapainoon. Koska ihminen on psykofyysinen kokonaisuus ja keho ja mieli ovat voimakkaasti liitoksissa toisiinsa, kehon tasapaino auttaa myös mieltä pääsemään tasapainoon. Tasapainoinen tila kehossa ja mielessä parantaa vastustuskykyä ja stressinsietokykyä.

Yoga Flow

Yoga Flow on rauhallinen tunti, jolla harjoitetaan kehon ja mielen yhteistyötä. Yoga Flow -nimi tulee tavasta suorittaa liikkeet sujuvasti peräkkäin. Tunti sopii sekä aloittelijoille että kokeneemmille joogaajille.

Yoga Flow -tunnilla asanat eli joogan eri asennot haetaan hengitystä seuraten ja ne yhdistetään liikejatkumoiksi. Asentojen ylläpitäminen vaatii sekä lihastyötä että keskittymistä. Harjoitusten avulla syvät ja pinnalliset lihakset kehittyvät, ja tietoisuus omasta kehosta kasvaa.

 

Astangajooga

Astangajoogaa luonnehditaan usein liikunnalliseksi, fyysiseksi ja dynaamiseksi joogaksi. Tämä onkin totta, jos ajattelee asentoharjoituksen vaativuutta ja näyttävyyttä sekä sen lihaskuntoa, terveyttä ja elinvoimaa lisäävää vaikutusta. Astangajooga on kuitenkin paljon muutakin kuin kehoa tehokkaasti venyttävä ja voimistava harjoitus. Kun jooga-asentoihin yhdistetään tietoinen hengitys, katseen kohdistaminen ja mielen keskittäminen, harjoitus paitsi kehittää hyvää kehonhallintaa myös parantaa aistien hallintaa, ja laajentaa tietoisuutta omasta itsestä.

Yin jooga

Yin jooga on rauhallista joogaa, jonka tavoitteena on rentouttaa keho ja mieli. Yin jooga toimii erinomaisena vastapainona arjen hektisyydelle. Tällä tunnilla pääset keskittymään läsnäoloon ja oman kehosi kuuntelemiseen. Tunti sopii kaikille ikään tai kuntoon katsomatta. Aikaisempaa kokemusta joogasta ei tarvita

Tunnilla pyritään hengityksen avulla rentouttamaan kehon jännitystiloja, joita löytyy usein mm. lonkista, lantiosta ja alaselästä. Harjoitukset tehdään hitaasti lattiatasolla ja asentoja ylläpidetään 2-10 minuuttia. Asennot ovat helppoja ja sopivat kaikille. Vaikutukset yltävät syvälle kudoksiin – lihaskalvoihin, nivelsiteisiin, sidekudoksiin ja jopa niveliin.

VinyasaFlow

VinyasaFlow-joogassa keskeistä on hengityksen ja liikkeen yhdistäminen. Kaikki tunnin liikkeet tehdään hengityksen kanssa yhdessä, jossa apuna käytetään tasaisen rytmin antamaa musiikkia. VinyasaFlow-tunnit ovat aktiivisia joogatunteja, joissa pääpaino on liikkumisessa, joten voit varautua pehmeään mutta hikiseen harjoitukseen. Erilaiset asanat (joogan asennot) puhdistavat kehoa, vahvistavat lihaksia tai avaavat kehoa. Useilla toistoilla lihakset hiljalleen antavat periksi enemmän ja enemmän ja näin liikkuvuus kehossa lisääntyy huomaamatta. Tasainen ja rauhallinen hengitysrytmi lisää tehoa kehoa venyttäviin liikkeisiin, mutta samalla rauhoittaa hermojärjestelmää. Tämän vuoksi harjoitus sopii myös hyvin henkilöille, jotka toivovat tunnilta lisäksi stressin poistoa, tavoitteena kokonaisvaltainen hyvinvointi.Tunti sopii myös joogaa aloitteleville henkilöille, jotka haluavat pysyä liikkeessä.

Ilmajooga

Air Jooga, eli ilmajooga on uudenlainen joogaharjoitus jossa käytetään apuna katosta riippuvaa silkkiliinaa. Ilmajooga kehittää tehokkaasti keskivartalon lihaksia ja kehonhallintaa sekä parantaa venyvyyttä. Ilmajooga myös venyttää ja avaa selän ja hartiaseudun lihasjäykkyystiloja. Osa harjoituksesta tehdään perinteisesti lattialla, osittain liinassa tai kokonaan leijuen. Liinalla saadaan jaettua keho painoa ja ohjattua painovoimaa paremmin haluamaamme kehon osaan. Monet Air Jooga asennot on suunniteltu myös avaamaan hengitystä, liinana hieroessa mm. kylkikoria. Liina myös auttaa saavuttamaan myös hyvin haastavatkin liikkeet, joita ei ilman liinaa saisi harjoiteltua.

Testissä ilmajooga: “Tunsin itseni perhoseksi.”

Toimipisteet, joissa on joogaa

Kerava

Forever Kerava Kultasepänkatu 5 09 584 00110

Hämeenlinna

Forever Hämeenlinna Vanajantie 10B, 13110 Hämeenlinna 03 688 3355

Lahti

Forever Lahti Svinhufvudinkatu 23, 15110 Lahti 03 877550

Lappeenranta

Forever Lappeenranta Pelitie 36, Lappeenranta 05 5419600

Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

Onnea matkaan!