Forever - onnistumisen asiantuntija

Ilmajooga on uudenlainen joogaharjoitus jossa käytetään apuna katosta riippuvaa silkkiliinaa. Ilmajooga kehittää tehokkaasti keskivartalon lihaksia ja kehonhallintaa sekä parantaa venyvyyttä. Ilmajooga myös venyttää ja avaa selän ja hartiaseudun lihasjäykkyystiloja. Osa harjoituksesta tehdään perinteisesti lattialla, osittain liinassa tai kokonaan leijuen. Liinalla saadaan jaettua keho painoa ja ohjattua painovoimaa paremmin haluamaamme kehon osaan. Monet ilmajooga-asennot on suunniteltu myös avaamaan hengitystä, liinan hieroessa mm. kylkikoria. Liina myös auttaa saavuttamaan myös hyvin haastavatkin liikkeet, joita ei ilman liinaa saisi harjoiteltua. 

Ensimmäiseksi Ilmajoogatunniksi suosittelemme Ilmajooga alkeet- tuntia.

Ohjeita sinulle, joka tulet ilmajoogaan ensimmäistä kertaa

Peseydythän ennen tunnille tuloa, jos tulet Ilmajoogaan hikitunnin jälkeen. Myös jalat on hyvä puhdistaa, koska tunnilla harjoitellaan ilman kenkiä ja sukkia.

Pukeudu tunnille ihonmyötäisiin pitkiin housuihin ja kainalot peittävään T-paitaan. Tarkistathan, että housuissa ei ole vetoketjuja, jotka voisivat vahingoittaa kankaita. Poista myös kaikki korut ennen tuntia.

Pitkät hiukset on hyvä sitoa kiinni ennen tuntia, etteivät ne jää erilaisissa asennoissa kankaiden väliin. Poista hiuksista pinnit, nipsut ja nutturat. Koska osassa harjoituksista saatetaan olla kankaan sisällä, puhdista iholta suurempi meikki. Ota mukaan myös hikipyyhe ja juomapullo.

 Jo alkeet tunnilla harjoittelemme osaa liikkeistä pää alaspäin. Tämän vuoksi ilmajoogaa ei suositella, jos sinulle on sydän ongelmia, viherkaihi, tasapaino häiriö, normaalia korkeampi verenpaine, normaalia matalampi verenpaine, akuutti välilevytyrä tai olet raskaana.

Ensimmäisillä kerroilla ilmajoogaliina saattaa tuntua osittain epämukavalta ja pää alaspäin tehtävät liikkeet voivat aiheuttaa pientä huimausta, mutta tätä ei pidä säikähtää. Useimmat tottuvat kankaan paineeseen kehossa hyvin nopeasti ja kerta kerran jälkeen pääalaspäin tehtävät liikkeet tuntuvat helpommilta.

Ilmajooga-tunnilla saa aina pitää omaa taukoa kun siltä tuntuu.

Toimipisteet

Ilmajoogaa löydät seuraavista toimipisteistämme:

Vantaa

Forever Varisto Martinkyläntie 39b 043 825 0754

Hämeenlinna

Forever Hämeenlinna Vanajantie 10B, 13110 Hämeenlinna 03 688 3355