Forever Pihlajalinna liittyy Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistyksen SKY ry:n vetoomukseen liikuntapalvelujen arvolisäverokorotusehdotuksen kumoamiseksi.

Meillä ei ole varaa siihen, että vielä useampi liikkuu liian vähän. Liikkumattomuudesta aiheutuvat kustannukset yhteiskunnalle ovat jo tällä hetkellä 3,2 miljardia euroa vuodessa. Liikuntapalveluiden arvolisäverotuksen korotuksen vaarana on, että kustannukset kasvavat, vaikka hallitusohjelman tavoitteet ovat päinvastaiset. Siksi lyhytnäköinen ja haitallinen nostoaikomus tulee peruuttaa.

SKY ry — Vetoomus päättäjille

Me kaikki haluamme liikkua, sillä liikunta edistää tutkitusti ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Kunto- ja terveysliikuntakeskukset liikuttavat joka viikko miljoonaa suomalaista!

Arvonlisäverotuksen korotus uhkaa kuitenkin vähentää liikuntaa harrastavien määrää. Jo aiemmin on päätetty alennettujen arvonlisäverokantojen nostosta liikuntapalveluissa 10 prosentista 14 prosenttiin vuoden 2025 alusta. Päätös on ristiriidassa hallitusohjelman tavoitteiden osalta.

Tehty päätös pitää kumota, kun kehysriihessä arvioidaan arvonlisäverotuksen hyötyjä ja haittoja liikkujille. Samalla täytyy varmistaa se, ettei kansalaisten terveyden edistäminen vaarannu uusilla korotuksilla.

Jo nyt moni suomalainen joutuu tinkimään arjen hankinnoistaan, koska he haluavat vaalia omaa hyvinvointiaan ja terveyttään liikkumalla. Onko meillä todella varaa siihen, että harrastamisen ja liikkumisen hinta kallistuu? Nykyisessä taloustilanteessa hinnankorotusten seuraukset olisivat dramaattiset niin harrastajille, alan yrityksille kuin koko liikuntatoimijakentälle.

Toisiko arvonlisäverotuksen korotus valtiolle lisätuloja? Ei. Liikkumattomuudesta aiheutuvat kustannukset yhteiskunnalle ovat tällä hetkellä 3,2 miljardia euroa vuodessa. Tähän lukuun on päätynyt UKK-instituutti omassa tutkimuksessaan. Vaarana on, että luku vain kasvaa, vaikka sen pitäisi pienentyä.

Inhimilliset ja kansanterveydelliset vaikutukset ovat valtavat, jos suomalaisilla ei ole enää taloudellisesti mahdollista ylläpitää omaa hyvinvointiaan ja terveyttään. Kansansairaudet lisääntyvät ja ihmisten työ- ja toimintakyky heikkenee.

Emme usko, että yksikään päättäjä haluaa suomalaisten lopettavan liikkumista. Päinvastoin. Kannetaan yhdessä huolta kansanterveydestä ja kansantaloudesta.

Pidetään siis Suomi liikkeessä. Suomalaiset ansaitsevat voida hyvin.

www.sky-ry.fi/vetoomus

Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry:n hallitus

Miljoonan liikkujan puolesta

Lari Raitavuo
Puheenjohtaja, yrittäjä
SKY ry / Oy Erimover Ab

Riitta Hämäläinen-Bister
Toiminnanjohtaja
SKY ry

Tärkeimmät luvut

  • Kunto- ja terveysliikuntakeskuksissa käy viikoittain miljoona suomalaista. Vuosikäyntejä on noin 50 miljoonaa.
  • Yksityisiä kunto- ja terveysliikuntakeskuksia on Suomessa noin 1 200.
  • Liikuntayrittäjyyden ekosysteemin koko on noin 6 miljardia euroa.
  • Liikkumattomuudesta aiheutuvat kustannukset ovat vuosittain noin 3,2 miljardia euroa.

Lähteet: UKK-instituutti, TEM, Lipas

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever Pihlajalinna

Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

Onnea matkaan!

OSALLISTU ARVONTAAN - VOITA 3 KUUKAUDEN TREENIT!

Täytä yhteystietosi alle ja olet mukana treenien arvonnassa. Arvonta suoritetaan kerran kuukaudessa.