Testauspalvelut

Lihasvoiman testaus (pt)

Hyvä lihaskunto on olennainen osa yleistä terveyttä ja toimintakykyä. Se auttaa niin arkisissa askareissa kuin raskaissa ponnisteluissakin ja on merkittävässä roolissa erilaisten vammojen, vaivojen sekä erilaisten sairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa.

Karu totuus kuitenkin on, että lihasvoimamme sekä kykymme tuottaa nopeita liikkeitä heikkenee iän myötä. Alamäki alkaa jo ennen keski-ikää, ellei lihaksille anneta töitä. Kävelyvauhti hidastuu, horjahtaessa saattaa kaatua helpommin ja ylösnousu muuttuu hankalammaksi. Vahvat lihakset nousevatkin vanhemmalla iällä arvoon mittaamattomaan.

Hyvä uutinen on, että lihaksilla on kyky voimistua ja kasvattaa massaa iästä riippumatta. Näin ollen voimaharjoittelun aloittaminen kannattaa myös vanhemmalla iällä, mikäli se ei ole ollut jo aiemmin osa arkea.

Foreverin valmentajien toteuttaman lihaskuntotestin avulla saat kokonaisvaltaisen kuvan tuki- ja liikuntaelimistösi lihaskunnosta sekä liikkuvuutesi tilasta. Saat selville lähtötasosi, runsaasti eväitä tavoitteiden asetteluun ja voit paremmin seurata lihaskuntoharjoittelun vaikutuksia.

Viisiosaisessa lihasvoimatestissä mitataan ylä- ja alaraajojen sekä vatsalihasten lihasvoimaa, hartioiden ja käsivarsien ojentajalihasten dynaamista voimaa ja kestävyyttä ja otetaan selkoa myös selän sekä vartalon ojentajalihasten staattisesta voimasta.

Kehonkoostumusmittaus (pt)

Tiedätkö, mistä ainesosista kehosi koostuu?

Vaa´an lukema antaa kehonkoostumuksesta osviittaa, mutta vain osaksi. Painoindeksi ottaa puntarilukeman lisäksi huomioon myös pituuden, jolloin saadaan jo vähän tarkempi kuva tilanteesta.

Jos kuitenkin haluat päästä kartalle siitä, mistä kehosi todella koostuu ja kuinka suuri sen rasvamassan osuus on verrattuna rasvattomaan massaan, kannattaa kehonkoostunus mitata.

Foreverin Tanita MC-780 –kehonkoostumusmittauslaitteella saadaan monia muita laitteita kattavammin selville muun muassa kehosi rasvaprosentti, rasvattoman massan osuus, lihas- ja luumassa, kehon nestepitoisuus, vartalotyyppi, viskeraalisen rasvan arvo, perusaineenvaihdunnan taso sekä kehon metabolinen ikä. Mittaus paljasta myös kehon mahdollisen toispuolisuuden.

Mittaustulokset käydään läpi yhdessä testin tehneen valmentajan kanssa.

Kehonkoostumuksen mittaaminen kertoo sinulle kehosi senhetkisen tilanteen, mikä auttaa tavoitteiden asettelussa, harjoittelun optimoinnissa sekä tulosten seurannassa.

Lue lisää kehonkoostumusmittauksesta.

Lihastasapainokartoitus 49€ (fysio)

Kärsitkö lihasjumeista tai toistuvista rasitusvammoista? Syynä saattaa olla lihasepätasapaino.

Tule selvittämään, kuinka sinun kehosi voi.

Fysioterapeutin tekemä lihastasapainokartoitus on erinomainen keino selvittää mahdollisten kipujen taustatekijöitä, ennaltaehkäistä liikuntavammoja sekä tehostaa harjoittelua. 

Lihastasapainokartoituksessa kartoitetaan kehon senhetkinen kuormitustila sekä kehittämiskohdat lihasvoiman, liikkuvuuden ja kehonhallinnan osalta.

Kartoituksen avulla saat arvokasta tietoa kehoasi kuormittavista asennoista sekä siitä, miten kuormittaviin tekijöihin voidaan vaikuttaa. Tulosten pohjalta saat tehtyä harjoittelustasi entistäkin tehokkaampaa ja turvallisempaa.

Lihastasapainokartoitus on fysioterapeuttimme suorittama 45min pituinen kokonaisuus, joka alkaa lyhyestä kartoituksesta ja jatkuu kohti toiminnallisen testaamisen osuutta.

Toiminnallisessa osiossa lähdetään liikkeelle kehosi perusasennon tutkimisesta, jonka pohjalta analysoimme kehosi käyttäytymistä erilaisten toiminnallisten liikkeiden aikana.

Kartoitus pitää sisällään erilaisia testiliikkeitä, jotka kohdistuvat kehosi eri osa-alueille aina niskasta alaraajoihin asti. Suorituksien aikana arvioimme esimerkiksi kehosi voimantuottoa sekä asentojen hallintaa.

Suoriutumisesi pohjalta annamme sinulle palautteen kehosi tämänhetkisestä lihastasapainosta sekä siitä, kuinka se vaikuttaa kehosi kuormittumiseen.

Askelanalyysi 49€ (fysio)

Ei ole yhdentekevää, kuinka askellamme, tai missä kunnossa alaraajojemme lihakset ovat.

Virheellinen jalan toiminta voi olla monen vaivan takana: nilkkakipuja, polvisärkyä, lonkkavaivoja ja ongelmia alaselässä. Joskus virheiden taustalla ovat rakenteelliset syyt, mutta monesti syy on toiminnallinen.

Anna ammattilaistemme selvittää, millainen on sinun askelluksesi.

Fysioterapeutin tekemä askelanalyysi on fysioterapeuttimme suorittama 45 minuutin pituinen kokonaisuus, joka alkaa taustatietojen kartoittamisella. Käymme läpi myös koetut kipu- ja rasitustilat. Analyysi jatkuu tutkimuksella, jonka aikana kartoitetaan oleellisemmat askellukseesi liittyvät seikat aina alaraajojesi liikkuvuudesta ja lihaskunnosta askelluksesi biomekaniikkaan saakka.

Monipuolisen testaamisen pohjalta saat kattavan palautteen alaraajojesi tämänhetkisestä kunnosta esimerkiksi linjausten, liikkuvuuksien, puolierojen, hallinnan ja lihasvoiman osalta sekä siitä, kuinka fysioterapeutti voisi tilanteessa olla avuksi.

Lihastasapainokartoitus

Terminä lihastasapaino on monille tuttu, mutta se sisältää huomattavasti enemmän kuin nimi kertoo. Tämän kartoituksen avulla saat arvokasta tietoa kehoasi kuormittavista asennoista sekä siitä, miten kuormitustekijöihin voidaan vaikuttaa. Tulosten pohjalta teet harjoittelustasi entistäkin tehokkaampaa ja turvallisempaa.

Lihastasapainokartoitus on fysioterapeuttimme suorittama 45min pituinen kokonaisuus, joka alkaa lyhyestä kartoituksesta ja jatkuu kohti toiminnallisen testaamisen osuutta. Toiminnallisessa osiossa lähdemme liikkeelle kehosi perusasennon tutkimisesta, jonka pohjalta analysoimme kehosi käyttäytymistä erilaisten toiminnallisten liikkeiden aikana.

Kartoitus sisältää erilaisia testiliikkeitä monipuolisesti kehosi eri osa-alueilla aina niskasta alaraajoihin asti ja suorituksien aikana arvioimme esimerkiksi kehosi voimantuottoa sekä asentojen hallintaa. Suoriutumisesi pohjalta annamme sinulle palautteen kehosi tämänhetkisestä lihastasapainosta sekä siitä kuinka se vaikuttaa kehosi kuormittumiseen. Tule selvittämään, kuinka sinun kehosi voi.


Askelanalyysi

Ihminen on luotu kulkemaan kahdella jalalla ja jo yleiset liikuntasuositukset kannustavat meitä ottamaan vähintään 10 000 askelta päivässä. Ei ole siis aivan yhdentekevää, kuinka askellamme tai missä kunnossa alaraajojemme lihakset ovat. Anna ammattilaisemme kertoa mitä sinun askelluksellesi kuuluu ja vie tuloksien pohjalta esimerkiksi juoksuharrastuksesi seuraavalle tasolle.

Askelanalyysi on fysioterapeuttimme suorittama 45min pituinen kokonaisuus, joka alkaa taustatietojen kartoittamisella muun muassa koettujen kipu- ja rasitustilojen osalta. Analyysi jatkuu huolellisella tutkimisella, jonka aikana tarkastetaan oleellisemmat askellukseesi liittyvät seikat aina alaraajojesi liikkuvuudesta ja lihaskunnosta askelluksesi biomekaniikkaan saakka.

Monipuolisen testaamisen pohjalta saat kattavan palautteen alaraajojesi tämänhetkisestä kunnosta esimerkiksi linjauksien, liikkuvuuksien, puolierojen, hallinnan ja lihasvoiman osalta sekä siitä, kuinka fysioterapeutti voisi tilanteessa olla avuksi. Kuinka kevyt sinun askelluksesi on?

Kehonkoostumusmittaus

Kehonkoostumusmittauksella saat selville vertailukelpoiset numeeriset arvot, joiden avulla voit faktisesti seurata oman treenisi kehittymistä sekä terveydentilasi kohenemista. Motivoiva startti voi syntyä myös kehotietoisuuden kautta.

Kehonkoostumusmittauksessa kartoitetaan monipuolisesti mm. kehosi rasva-arvot, määritetään luu- ja lihasmassan sekä veden osuudet kehon painosta, erotellaan nestetasapainoon liittyvän solun sisäisen- ja ulkopuolisen vesimäärän osuudet, analysoidaan vartalotyyppi sekä kehon metabolinen ikä.

Näillä ja monella muulla mitatulla arvolla luodaan numeerinen seurantapohja, jonka varassa harjoittelusi sisältö optimoidaan tavoitteisiisi. Voit lähteä liikkeelle itsenäisesti, valita käyttöösi valmiita ohjelmiamme tai tilata yksilöidyn valmennusohjelman.  Parhaiten parannat numeerisia arvojasi yhdessä yksilövalmentajamme kanssa.

 

Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

Onnea matkaan!