Senioriliikunta Terve Selkä

Selkäjumpalla kohti parempaa oloa

Laatua ja hyvinvointia elämään! Tällä tunnilla parannetaan selkärangan liikkuvuutta, sekä vahvistetaan selän ja keskivartalon lihaksia. Sano hyvästit selkäsäryille ja aloita selkäjumppa! Tämä jumppa sopii erittäin hyvin myös vasta-alkajille. Tule tunnille rennolla sisäliikuntavaatetuksella ja sisäliikuntakengillä. Ota mukaasi pyyhe ja juomapullo.

Monipuoliset harjoitukset vahvistavat selkää ja parantavat liikkuvuutta

Terve selkä -tunnilla tehdään aluksi kevyt lämmittely, jonka jälkeen lähdetään vahvistamaan niskan ja selän alueen lihaksia erilaisilla lihaskuntoliikkeillä ja tehdään täsmäliikkeitä selän kiputilojen ehkäisemiseksi.

Harjoituksissa käytetään apuna esimerkiksi kuminauhoja, omaa kehonpainoa tai käsipainoja. Lihaskunto-osuudessa huomioidaan myös keskivartalo, jonka syvät lihakset ovat tärkeä osa selän hyvinvointia. Tunnin lopussa monipuoliset venytykset parantavat selkärangan liikkuvuutta.

Terveen selän perusta on hyvä ryhti

Selkävaivat ja niska-hartiaseudun ongelmat ovat nykypäivänä erittäin yleisiä istumatyön ja vähäisen liikunnan vuoksi. Selkäkivut voivat vaikuttaa elämänlaatuun huonontavasti, jos koko ajan kolottaa ja liikkuvuus on huono. Oikeanlainen ryhti vaatii vain vähän lihastyötä ja kuormittaa lihaksiasi tasaisesti. Kun löydät hyvän ryhtisi ja kehon tasapainon, vältyt lihasten sekä nivelten ylikuormitukselta. Kun pidät selkäsi liikkuvana, vältyt selkäkivuilta.

Kerava

Forever Kerava Kultasepänkatu 5 09 584 00110

Hämeenlinna

Forever Hämeenlinna Vanajantie 10B, 13110 Hämeenlinna 03 688 3355

Lahti

Forever Lahti Svinhufvudinkatu 23, 15110 Lahti 03 877550

Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

Onnea matkaan!