Aloita kuntoilu

Kuntoilun aloittaminen

Kuntoilun aloittaminen on hauskaa ja helppoa: se ei yleensä vaadi kalliiden välineiden hankkimista. Esimerkiksi kuntosaliharjoitteluun ja ryhmäliikuntatunteihin osallistuminen on helppoa, mukaan tarvitset vain:

  • T-paidan, urheiluhousut tai shortsit ja sisäurheilukengät
  • Juomapullon
  • Hikipyyhkeen
  • Suihkuvälineet

Näillä pääset jo hyvään vauhtiin!

Miten aloitan kuntoilun – aseta realistiset tavoitteet

Tavoitteet ohjaavat tekemistä, joten aluksi on hyvä arvioida itse, miten ehdit kuntoilla. Esimerkiksi lapsiperhekiireiden tai hektisen työn takia voi olla, että et pääse treenaamaan niin usein kuin haluat.  Huomioi siis heti alussa arjen realiteetit, niin osaat asettaa omat tavoitteesi järkevästi. Näin treenaaminen sujuu oman aikataulusi mukaisesti, ja se on motivoivaa ja mukavaa!

Miksi kuntosaliharjoittelu kannattaa?

Kuntosaliharjoittelu on yksi monipuolisimmista kuntoilun muodoista, koska se on helppo aloittaa ja tulokset näkyvät usein nopeasti. Lihakset kasvavat ja kiinteydyt, sillä kulutat energiaa myös lihaskuntotreenin jälkeen.

Kuntosaliharjoittelu parantaa ryhtiä ja ennaltaehkäisee monia vaivoja, esimerkiksi niska-hartia alueen vaivoja, sekä selkäkipuja. Hyvän kuntosalitreenin jälkeen kannattaa muistaa myös kehonhuolto. Treenin jälkeen rauhalliset pitkät venyttelyt palauttavat kehoa ja liikkuvuus pysyy näin hyvänä! Kannattaa myös tutustua monipuolisiin kehonhuoltotunteihimme.

Kuntosaliharjoittelu sopii mainiosti ihan kaikille.  Tavallisille kuntourheilijoille, aktiiviurheilijoille, ammattiurheilijoille, sekä myös esimerkiksi vammoista kuntoutuville. Kuntosali on oiva paikka kuntouttaa itseään esimerkiksi olkapää- tai polvileikkauksen jälkeen.

Aloita rauhallisesti

Maltti on valttia aloituksessa. Jos lihaskuntoharjoittelu on sinulle uutta, voit aloittaa esimerkiksi 1-2 harjoittelukerralla viikossa. Tästä voit myöhemmin siirtyä 3-4 harjoittelukertaan viikossa.

Yllä mainitut treenimäärät riippuvat erittäin paljon sinusta itsestäsi ja tavoitteistasi. Tavoitteitasi voivat olla esimerkiksi:

  • Voimakas lihasten kasvatus
  • Pieni painon pudotus ja kiinteytys
  • Yleinen paremman hyvinvoinnin hakeminen
  • Lihastasapainon parantaminen

Juttele siis aluksi henkilökuntamme kanssa siitä, minkälaisia tavoitteesi ovat, niin pääset parhaiten vauhtiin.

Jos olet meillä ensimmäistä kertaa, autamme sinut mielellämme kuntosalitreenien alkuun. Tutustu tarkemmin vinkkeihimme, mitä kannattaa huomioida ennen treeniä, sekä sen jälkeen: ensimmäinen kerta kuntosalilla.

Muistathan että autamme sinua niin paljon treenaamisessa kuin itse haluat. Jos olet itsenäinen kuntoilija, emme turhaan häiritse sinua. Jos sen sijaan tarvitset henkilökohtaista apua tai tsemppaajaa, olemme tukemassa sinua. Lue lisää: ensimmäinen kerta yksilöohjauksessa.

 

Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

Onnea matkaan!