Oletko kyllästynyt ainaisiin vatsarutistuksiin? Treenatakseen vatsalihaksia sinun ei tarvitse tehdä pelkkiä vatsalihasliikeitä. Moni lajitreeni antaa myös tehokkaan keskivartalotreenin. Listasimme parhaat ryhmäliikuntatunnit keskivartalon lihaksien harjoittamiseen!

Miksi treenata vatsalihaksia ohjauksessa tai ryhmäliikunnassa?

 • Et kehtaa pitää turhia taukoja tai jättää treeniä kesken. Juuri se extrapuristus saa sinut tavoitteeseesi!
 • Saat treenattua keskivartaloa monipuolisemmin. Kun kokeilet erilaisia tunteja, saat varmasti keholle vaihtelevaa rasitusta. Itsekseen treenaillessa tulee helposti tehtyä ne samat tutut vatsarutistukset, johon keho on jo tottunut.
 • Opit käyttämään syviä vatsalihaksia. Kehonhallintatunneilla kuten Pilateksessa opetellaan oikeanlaista lihastenkäyttöä, joka auttaa myös muussa harjoittelussa.

Minkälaista keskivartalotreeniä kaipaat?

Haluan treenata kohdistetusti vatsalihaksia

Abs-tunti sopii useimman aikatauluun. Lyhyt 30 minuutin tehotreeni laittaa vatsalihakset koetukselle. Tunnin voit yhdistää muuhun harjoitteluun salilla, tai osallistua samalla käyntikerralla myös toiselle liikuntatunnille.

(Näillä muilla tunneilla treenaat muitakin kuin vatsalihaksia. Monipuolisuus ja variaatio tekevät treenistä tehokkaamman ja palkitsevamman!)

Helppo treeni sopii minulle – vatsalihakseni eivät ole hyvässä kunnossa

Aloita omantasoiseltasi tunnilta! Monella tunnilla liikkeitä voi varioida, mutta IISI-tuntimme ovat erityisesti suunniteltu liikuntaa aloitteleville tai helpohkoa treeniä kaipaaville. Kokeile siis IISI bodya ja IISI kuntojumppaa! Lihaskuntoharjoittelussa on turha lähteä treenaamaan vain yhtä lihasryhmää, jos muuten lihaskunto on kadoksissa.

Nautin hidastempoisemmasta, mutta haastavasta tunnista

Pilates-tunneilla opit käyttämään syviä vatsalihaksia, mistä hyödyt myös muussa harjoittelussa. Liikkeet kehittävät myös notkeutta ja kehonhallintaa. Kokeile myös Core-tunteja!

Toistosarjat kyllästyttävät, mutta en jaksa opetella aina uusia liikkeitä

Valitse rankempi joogatunti, kuten astangajooga. Astangajoogassa tehdään samoja liikesarjoja, mutta yksittäistä liikettä ei toisteta sarjamaisesti montaa minuuttia. Näin tunnilla on helppo pysyä mukana, mutta liikkeiden toisto ei ole puuduttavaa, vaan meditoivaa! Asanat kuten vene, soturi ja sivulankku kehittävät vatsalihaksia aktiivisesti.

Haluan treenin, joka ei tunnu treeniltä

Kaikki rasittava liikunta tuntuu vähemmän tai enemmän raskaalta. Mutta Zumba-tunnilla aika menee varmasti nopeasti musiikin siivittämä! Hyvä fiilis ja helppo koreografia takaavat, että treenaat tehokkaasti. Monet tanssiliikkeet kehittävät juuri keskivartalonhallintaa ja -lihaksistoa. Loppujen lopuksi kaikki on asenteesta kiinni, eli kokeile rohkeasti muutakin liikuntaa! Kun lakkaa miettimästä treenaamisen ikävyyttä, voi keskittyä paremmin itse harjoitukseen.

Ryhmäliikunnan lisäksi suosittu Fustra on tehokas harjoittelutapa, joka kehittää keskivartalon lihaksia ja kehonhallintaa. Lue myös: Fustralla keskivartalo vahvaksi.

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit
image description

Kokeile kolme päivää

  KOKEILE 3 PÄIVÄÄ

  Tahdon kokeilla ensin 3 päivää ja saada lisää tietoa kampanjasta.

  Etunimi:

  Sukunimi:

  Puhelin:

  Sähköposti:

  Kyllä, haluan hyvinvointivinkkejä ja tietoja tarjouksista sähköpostitse. Viestejä noin yksi viikossa, uutiskirjeet voi perua milloin tahansa.

  Keskus

  Viimeisimmät artikkelit