Suosiotaan kuntoilijoiden keskuudessa ovat viime vuosina kasvattaneet erilaiset rentouttavat treenimuodot. Sellaiset, joissa mukana on liikunnan lisäksi myös henkisiä harjoitteita, kuten meditaatiota. Näistä suosituin on ehdottomasti jooga. Joogan nouseva suosio perustuu uusiin nokkeliin joogamuotoihin. Joogan tyylilajeja kehitetään koko ajan lisää, joten tarjontaa löytyy jo ihan kaikille ja joka tarpeeseen.

Joogata voi vaikka vuohien kanssa

Perinteisellä joogalla on omat uskolliset kannattajansa, mutta sen rinnalle on tullut todella paljon erilaisia vaihtoehtoja joogailla. Ennen niin erikoinen hotjooga on tänä päivänä jo melko tuttu juttu monelle ja sitä löytyy nyt monesta eri kuntoilupaikasta. Hotjoogassa joogataan korkeassa lämpötilassa, esimerkiksi infrapunasaunassa.

Naurujooga ja ilmajooga ovat niinikään tulleet tutuksi jo monelle suomalaiselle. Naurujoogassa, nimensä mukaisesti, nauretaan niin paljon kuin voidaan. Naurujoogaan ei voi ottaa osaa ilman pientä leikkimielisyyttä ja heittäytymistä. Ilmajoogassa puolestaan taituroidaan suurten liinojen varassa ilmassa, jotka on sidottu kattoon.

Lue myös:  Mietitkö pilateksen ja joogan välillä? Mieti nämä asiat ennen kuin valitset

 

On olemassa erikoisempiakin joogamuotoja, sellaisia joista ei ole ihan kaikki vielä kuulleet. On raivojoogaa, karaokejoogaa ja nakujoogaa. On kissajoogaa, pupujoogaa, koirajoogaa ja vuohijoogaa. Näissä eläinjoogissa kuntoilijoiden seassa käyskentelee eläimiä. Eläimet eivät osallistu joogaamiseen, onneksi, mutta niiden olemassaolo tuo ihmisille hyvää mieltä.

Joogassa voi näkyä myös erilaiset kansallisuudet. Meillä kotimaassa voi harrastaa metsäjoogaa luontoretkien yhteydessä. Surffijoogaa voi käydä kokeilemassa vaikkapa Havaijilla. Saksasta lähtöisin olevassa olutjoogassa voi puolestaan ensin joogata ja sitten juoda olutta.

Joogahousut sopivat myös kauppareissuille 

Joogan tyylijajien lisäksi joogavaatteet ovat kokeneet melkoisen murroksen viime vuosina. Joogaan tarkoitetut löysät ja kevyet vaatteet ovat ilmestyneet myös arkikäyttöön ihmisille, jotka eivät ole joogaa koskaan kokeilleet. Ihmekös tuo, sillä alkuperäiset joogahousut ovat erittäin miellyttävät päällä. Housujen ajatus kun on etteivät ne puristaisi mistään ja mahdollistaisivat näin monet liikeradat keholle. Sama hyöty on kelpo myös kaupassa tuskailevalle vanhemmalle.

Lue myös: Jooga – mitä se oikein on?

Joogatunneilla joogahousuja näkyy yhä vähemmän. Joogaan tullaan rohkeasti treenitrikoilla, joita käytetään kuntoillessa muutenkin. Treenivaatteilla ei ole joogan kannalta väliä, kunhan vaatteet joustavat ja tuntuvat mukavalta päällä. Kannattaa ottaa kuitenkin huomioon vaatteiden saumat, jotta ne eivät paina selässä tai pakaran alla liikkeitä tehtäessä. Joogatunnilla on hyvä olla lämmin paita, sillä jos valitsee tyylilajikseen rauhallisemman joogan, on lämpimänä pysyminen tärkeää. Hupparin voi heitää päälle myös siinä vaiheessa kun siirtyy olutjoogan joogamatolta oltupullon pariin.

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit

Suosittelemme myös