Ruokavalio on suuressa osassa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Jos haluat saada tuloksia aikaiseksi, on hyvä kiinnittää huomiota siihen, mitä syöt. Rasvanpolttoon sopiva ruokavalio on kaikkea muuta kuin kidutusta vähäisellä ravinnolla. Kun treenaa, tarvitsee kroppakin polttoainetta reilusti. Näillä vinkeillä muutat rasvan lihakseksi!

Monipuolinen ruokavalio on tehokkain keino rasvanpolttoon

Muista, että pelkkä treeni ei tuo tuloksia yksinään. Jos olet tottunut syömään epäsäännöllisesti ja yksipuolista ravintoa, tee tähän muutos. Pyri pysyvään muutokseen dieetin sijaan. Kun totut monipuoliseen ruokavalioon, tulokset seuraa mukanasi myös jatkossa, vaikka olisit päässyt tavoitteeseesi. Herkuttelu silloin tällöin ei pilaa tavallisen kuntoilijan tavoitteellisuutta, kun pidät suuret linjat kunnossa. Rasvanpoltto ruokavaliolla on täysin mahdollista ja seuraavaksi saat hyödylliset vinkit sen toteuttamiseen!

Rasvanpoltto ruokavalio

Kasvikset, hedelmät ja marjat

Joka aterialla olisi hyvä nauttia reilusti kasviksia. Mitä värikkäämpi kattaus, sen parempi. Marjat ovat todellista superfoodia ja hedelmät hyviä välipaloja.

Rasvat

Nauti joka päivä hyviä rasvoja. Lisää oliiviöljyä, pähkinöitä, kalaa tai avokadoa päivittäiseen ruokavalioon.

Proteiini

Aikuinen tarvitsee noin painokiloa kohden 1,1,-1,3 grammaa proteiinia päivässä. Kun treenaat, voit syödä proteiinia hiukan enemmän. Lihas tarvitsee sitä kasvaakseen ja rasvanpoltto tehostuu.

Lue myös: Paljonko proteiinia tarvitset? Aloittelija, ota nämä haltuun

Hiilihydraatit

Rasvanpoltto ruokavalio sisältää myös hiilihydraatteja. Nauti hyviä hitaita hiilihydraatteja aterioilla ja valitse mieluiten täysjyväisiä vaihtoehtoja vaaleiden sijaan.

Syö riittävästi

Vaikka treenaisit kuinka kovaa tahansa, ilman monipuolista ja riittävää ruokavalioa teet hallaa kehollesi, eikä rasvanpoltto onnistu. Jos olet syönyt huonosti päivän aikana, huomaat sen kyllä viimeistään siinä vaiheessa, kun aloitat treenaamisen. Tunnet itsesi väsyneeksi ja treeni ei kulje. Energiatasot ovat matalalla ja motivaatio lopahtaa. Hyvä aamupala auttaa jaksamaan lounaalle asti. Kaurapuuro eri mauissa tai tuhti avocadosmoothie ovat hyviä vaihtoehtoja aamupalaksi.

Jos et pysty syömään aamuisin, kokeile syödä jotain pientä alkuun. Pikkuhiljaa huomaat, että pystytkin syömään enemmän. Smoothiella on helppo harjoitella aamupalan syöntiä, koska sen voi nauttia juomalla. Jos et syö kotona, ota mukaasi, vaikka jokin hedelmä, jonka voit syödä ennen lounasta, kun nälkä kurnii vatsassa.

Tasainen ateriarytmi

Pidä ateriarytmi mahdollisimman tasaisena ja syö 5 tai 6 ateriaa päivässä. Jos päiväsi ovat kiireisiä, pidä laukussasi aina pieniä välipaloja mukana. Hedelmät, pähkinät ja proteiinipatukat kulkevat helposti mukana. Kiinnitä huomiota välipala- ja proteiinipatukoiden sisällysluetteloihin. Valitse terveellisimmästä päästä oleva vaihtoehto. Syö hyvin noin 1,5 tuntia ennen treeniä, näin sinulla on sopivasti energiaa, mutta ruoka ei paina vatsassa.

Lue myös: parhaat takeaway välipalat kaupasta

Riittävä nesteytys

Aineenvaihdunta pysyy käynnissä, kun muistat juoda paljon vettä. Kesähelteillä myös vichy on hyvä vaihtoehto. Juo 2-3 litraa päivässä. Muista juoda paljon varsinkin treenipäivinä.

Lue myös: kuinka paljon vettä todella tarvitset? Katso havainnollistava infograafi.

Kesällä on helppo lisätä terveellisiä aineksia ruokavalioon. Satokausi on parhaimmillaan ja kauppojen hedelmä- ja vihannesosastot pursuavat terveellisiä herkkuja. Maistele ennakkoluulottomasti uusia makuja ja syö tasaisin väliajoin. Muista nauttia ruoasta, ruoka on parhaimmillaan elämys!

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever Pihlajalinna

Ajankohtaista

image description

Kokeile 10 päivää

  Kokeile kuntosalia ja ryhmäliikuntaa 10 päivää vain veloituksetta. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään. Uusille tutustujille.

  Nimi

  Etunimi:
  Sukunimi:

  Puhelin

  Sähköposti

  Kyllä, haluan hyvinvointivinkkejä ja tietoja tarjouksista sähköpostitse. Viestejä noin yksi viikossa, uutiskirjeet voi perua milloin tahansa.

  Keskus

  Haluatko tutustua LITE-saliin (FIT1 Espoo, Vaasa tai Forever Tampere)? Tutustu tästä.

  Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

  Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

  Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

  Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

  Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

  Onnea matkaan!