Haluaisitko treenata kuntosalilla useammin, mutta aikataulu ei anna periksi kuin 1-3 kertaan viikossa. Vaikka kuntoilu olisikin säännöllistä, ei käyntikertoja tule niin paljon, että kannattaisi treenata eri lihasryhmiä eri päivinä. Tällöin 1-jakoinen treeniohjelma on sinulle passeli.

Mikä on 1-jakoinen treeniohjelma?

Kuntosalitreenissä kuulee usein puhuttavan esimerkiksi jalka- ja selkäpäivistä. Monijakoiset kuntosaliohjelmat sopivat tavoitteellisille treenaajille, jotka pyrkivät kasvattamaan lihasryhmiä tasaisesti. Jos salilla käy ahkeraan useamman kerran viikossa, kannattaa treeni jakaa eri lihasryhmille. Tällöin keskityt yhtenä päivän vain tiettyyn lihasryhmään ja teet toisen seuraavalla kerralla. Treeni pysyy monipuolisena ja tuloksia tulee.

Lue myös: kuntosaliohjelma 2 kertaa viikossa

Mutta mitä jos salille ei kerkeä kuin yhtenä tai kahtena päivänä viikossa? Kiireisen kuntoilijan kannattaa käyttää 1-jakoista treeniohjelmaa, jossa käydään läpi kaikki lihasryhmät kerralla. Jos tavoitteenasi on pysyä hyvässä kunnossa ja kiinteyttää vartaloasi, on 1-jakoinen treeniohjelmakin tehokas. Muista vain vaihtaa ohjelmaa ja painoja riittävän usein. Kun treeni tuntuu helpolta, on aika vaihtaa uuteen.

Yleensä lihaksisto ja hermosto tottuvat treeniin muutamassa kuukaudessa. Älä siis junnaa samalla ohjelmalla kuukaudesta toiseen, vaan pyri tekemään päälihasryhmiä vaihtelevilla liikkeillä. Jokaiselle lihasryhmälle löytyy useita tehokkaita liikkeitä. Näin myös mielenkiinto ja motivaatio treeniin säilyy ja et kyllästy.

1-jakoinen treeniohjelma kiireiselle treenaajalle

Hyvä 1-jakoinen treeniohjelma

Tehokkaassa 1-jakoisessa treeniohjelmassa on hyvä olla jokin liike jokaiselle suurelle lihasryhmälle. Jo 5-6 liikettä riittää hyvään kokonaisvaltaiseen treeniin. Käy läpi kädet, rinta, selkä, vatsa, pakarat ja jalat. Tee liikkeet 3-sarjoissa 6-12 toistoilla riippuen painoista.

Katso myös: kuntosaliohjelma aloittelijalle

Vatsarutistukset

Vatsalihaksia voit tehdä esimerkiksi suuren jumppapallon avulla, laitteessa tai lattialla. Ei määrä, vaan se laatu.

Kyykyt

Kyykyt voit tehdä joko tangolla tai käsipainoja käyttäen. Kyykky on tehokas liike ja vaikuttaa useaan eri lihasryhmään kerralla. Treenaat kerralla pakarat, selän, reidet ja vatsan.

Selkälihakset

Lankutus on hyvä ja tehokas liike keskivartalon lihaksille. Kuntosalilla löytyy myös laitteita ja irtopainoja, joilla voi harjoittaa selkälihaksia.

Rintalihakset

Rintalihaksille voit antaa ryhtiä joko penkkipunnertamalla tai sitten lattialla punnertaen. Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää salilla rintalihaslaitetta.

Hauiskääntö

Tee harjoitteita joko tangolla tai käsipainoilla. Joillain kuntosaleilla löytyy myös hauiskääntölaite.

Treeniohjelma kannattaa tehdä yhdessä personal trainerin kanssa. Foreverilta saat asiantuntevaa apua luomaan juuri sinun tarpeisiisi ja aikatauluusi sopivan 1-jakoisen treeniohjelman. Näin treenisi on riittävän tehokas ja saavutat tuloksia. Kuntosalilla ei kannata tehdä päämäärättömästi kaikkea, vaan kuntoilijallakin on hyvä olla jonkinlainen suunnitelma. Iloa treeniin!

Kokeile Foreveria 10 päivää veloituksetta

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit
image description

Kokeile 10 päivää

  Kokeile kuntosalia ja ryhmäliikuntaa 10 päivää vain veloituksetta. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään. Uusille tutustujille.

  Nimi
  Etunimi:
  Sukunimi:

  Puhelin

  Sähköposti

  Kyllä, haluan hyvinvointivinkkejä ja tietoja tarjouksista sähköpostitse. Viestejä noin yksi viikossa, uutiskirjeet voi perua milloin tahansa.

  Keskus

  Haluatko tutustua LITE-saliin (FIT1 Espoo, Vaasa tai Forever Tampere)? Tutustu tästä.