Kaipaisitko liikuntaan jotain vaihtelua, mutta et oikein itsekään tiedä mitä? Oletko harkinnut koskaan rullaluistelua? Rullaluistelu kuntoiluna on tehokas sekä hauska tapa nostaa kuntoa ja treenauttaa samalla pakaralihaksia, ihan huomaamattaan.

Rullaluisteluun sopivat välineet

Jos ja kun päätät lähteä rullaluistelemaan, kannattaa välineisiin panostaa. Mieti rullaluistinten tarkoitusta, ennen kuin teet valinnan. Mikäli tarkoituksenasi on kuntoilu, valitse kuntorullaluistimet. Ne soveltuvat kuntoiluun sekä rentoon rullailuun. Kuntorullaluistimille ominaista on käyttömukavuus sekä niiden hengittävyys.

Omasta turvallisuudesta ei kannata tinkiä. Moni innokas aloittelija saa polvet auki ja ranteet kipeäksi, kun asianmukaisia suojia ei ole viitsitty hankkia. Kypärästä puhumattakaan. Taitavampikin rullaluistelija tarvitsee suojat, sillä yllättävät kivet tai kuopat matkalla, voivat kaataa kenet vain.

Hanki:

Kypärä

Kyynärsuojat

Polvisuojat

Rannesuojat

Rullaluistimet

Ennen liikenteeseen lähtöä kannattaa opetella tehokas jarruttaminen, sekä yllättävän esteen väistäminen. Pidä luistellessasi asento tukevana, polvet kevyesti koukistettuna ja keskivartalo tiukkana. Yläkroppa voi olla hieman etukenoisena, selkä kevyesti pyöristettynä.

Rullaluistelu kuntoiluna

Rullaluistelu on tehokas kuntoilumuoto

Rullaluistellessa käytät tehokkaasti kaikkia kehon lihaksiasi, kulutat kaloreita ja lisäksi pääset samalla kehittämään tasapainoasi. Mitä vanhemmaksi tulemme, on tasapainon harjoittamisesta suurta hyötyä vanhenemista ajatellen.

Kunhan tekniikka on ensin hallussa, saa rullaluistellessa kulutettua todella tehokkaasti kaloreita. Rullaluistelu sopii hyvin lajiksi laihduttajalle. Tunnin rullaluistelun kulutus on noin 735 kaloria (70kg painava kuntoilijalta). Rullaluistelu voi olla tehokkaampi tapa laihduttaa, kuin hölkkä. Se on myös polville ystävällinen laji, mikäli polvesi eivät kestä juoksun ja jumpan aiheuttamia tärähdyksiä, silloin rullaluistelu voi olla toimivampi vaihtoehto.

Kokeile Foreveria 10 päivää 0 €

Kokeile ryhmäliikuntatunteja ja kuntosalia maksutta.

Kokeile tästä »

Mikä parasta, rullaluistelulihakset ovat pakaralihakset. Kuten jäälläkin luistelu, myös rullaluistelu on tehokas laji pakaralihaksille.  Jokainen potku vaatii pakaralihakselta aktiivista työtä ja jos käyt tunnin lenkillä, voit vain kuvitella kuinka monta toistoa pakaralihaksesi joutuu tekemään lenkin aikana. Rullaluistelu onkin tehokas tapa treenata pakaralihaksiaan.

rullaluistelu kuntoiluna

Huomioita lenkille

Ennen kuin suuntaat rullaluistelulenkille, varmista reittisi sopivuus rullaluistimille. Hiekalla luistimilla ei voi mennä, koska kivet pilaavat pyörien laakerit.

Varaa mukaan pidemmälle lenkille vesipullo ja aurinkoisella ilmalla päähine. Aloita rullaluistelulenkit lyhyemmillä lenkeillä ja lisää niihin pituutta, kun kuntosi ja luistelutaitosi kehittyvät.

Rullaluistelu kuntoiluna on tehokas harjoittelumuoto koko kropalle ja samalla myös kehität tasapainoasi. Lähde kokeilemaan uutta aluevaltausta tai palaa pitkästä aikaa rullien päälle.  Haasta itsesi kesän aikana kehittymään rullaluistelussa sille tasolle, että rullaluistelulenkit antavat sinulle kuntoilijana mahdollisimman paljon hyötyä. Nauti rullaluistelun tehokkuuden lisäksi alati vaihtuvista maisemista ja raikkaasta ulkoilmasta.

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever Pihlajalinna

Ajankohtaista

image description

Kokeile 10 päivää maksutta

  Kokeile kuntosalia ja ryhmäliikuntaa 10 päivää vain veloituksetta. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään. Uusille tutustujille.

  Nimi

  Etunimi:
  Sukunimi:

  Puhelin

  Sähköposti

  Kyllä, haluan hyvinvointivinkkejä ja tietoja tarjouksista sähköpostitse. Viestejä noin yksi viikossa, uutiskirjeet voi perua milloin tahansa.

  Keskus

  Haluatko tutustua LITE-saliin (FIT1 Espoo, Vaasa tai Forever Tampere)? Tutustu tästä.

  Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

  Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

  Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

  Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

  Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

  Onnea matkaan!

  OSALLISTU ARVONTAAN - VOITA 3 KUUKAUDEN TREENIT!

  Täytä yhteystietosi alle ja olet mukana treenien arvonnassa. Arvonta suoritetaan kerran kuukaudessa.