Aloitin liikkumaan aktiivisemmin vasta aikuisiällä. Kuntoilu on ollut aina mielekästä, muttei niinkään tavoitteellista. Epävarmuus urheilussa on tuonut lisäpainetta löytää itselle sitä sopivaa liikuntamuotoa. Asenne on ollut hyvin ratkaiseva käänne näihin haasteisiin. Tavoitteellinen treenaaminen ammattilaisen avustamana on ollut motivoivaa ja edelleen koen sen tärkeäksi. Talven alussa vapaa-ajalla rikoin nilkan nivelsiteet ja sen kuntouttamiseen olen saanut tukea Personal Traineriltani. Piiasta on ollut suuri apu, sillä kroppani kestää jälleen kovempaakin treeniä ja hiljalleen koitettu lisätä treenikertoja viikko viikolta maltillisesti. Tärkeää on siis nyt ottaa rennosti ja pitää elämän hyvinvoinnillisesti tasapainossa. Syö, nuku, liiku ja palaudu!

 

Jopa käveleminen teki ennen tuskaa

Löysin Hiekkaharjun Foreverille ystäväni Piian kautta. Piia opiskeli parhaillaan Personal Traineriksi ja etsi itselleen asiakasta harjoitteluun. Olin vuoden verran kärsinyt ajoittaisista selkävaivoista, jotka säteilivät jalkoihin asti ja jopa käveleminen teki tuskaa. Kävin hieronnoissa, uimahalleissa, saleilla ja kivut saattoivat pahentua. Kerroin Piialle olevani kiinnostunut ja motivoitunut treenaaja, kunhan selkävaivat saataisiin kuntoon. Sain hyviä uutisia – yhteinen treenitaival sai alkunsa. Kävin Foreverin fysioterapiassa Pasin luona ja käynnit selkävaivoille olivat avartavia kokemuksia. Käytiin avaavia liikkeitä laajalti läpi ja jumpattiin kroppaa treenikuntoon. Kivut saatiin pian kuriin ja kuntoilut Piian kanssa saatiin hyvin vauhtiin. Tavoitteena oli leuanveto ja yleisesti lihaskunnon kohottaminen. Harjoittelu päättyi ja olimme molemmat innoissaan yhdessä treenaamisesta.

Lue valmentajan Piian oma tarina: Sohvaperunasta unelma-ammattiin

Jäin koukkuun treenaamiseen

Lihaskuntoa olemme nyt vuosi jumpattu ja voimamimminä kehitystä saavutettu. Leuanveto taitaa enemmänkin olla päättäväisyydestä kiinni. Tekniikkaa saa siis harjoitella henkisesti ja fyysisesti! Fiilis treenaamisesta on virkistävä, innostava ja olen alkanut arvostamaan aivan uudella tavalla terveenä pysymistä. Oman kropan kuunteleminen on myös ollut opintiellä arvokasta. Milloin jaksaa treenata paljon, milloin taas täytyy pitää rauhallisempia väliviikkoja. Syömisten ja treenien välistä yhteyttä olen myös oppinut arvostamaan. Jotta jaksaa ja kehittyy – tulee syödä kunnolla.

Olen vuodessa löytänyt ilon treenaamisesta ja leuanvedon lisäksi tänä vuonna olisi tarkoitus osallistua Tough Viking –juoksutapahtumaan. Tämän talven olen kipuillut nilkkavamman kanssa, mutta onneksi löytänyt kuntouttavasta treenistä ja kehonhuollosta apua. Turhautumista vastaan saa toisinaan taistella ja maltilla eteenpäin. Treenit voimamimminä vielä jatkuvat Foreverilla ja onnistumisia on varmasti vielä monia edessäpäin. Treeni iloa ja kesäfiilistä kaikille!

Mira Miikki, Forever Hiekkaharju

 

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever Pihlajalinna

Suosittelemme myös

Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

Onnea matkaan!