Kesälomien ihanat uintikelit alkavat olla ohitse. Kesän uintireissuilta on kuitenkin saattanut jäädä pienen pieni ajatus takaraivoon, uinnin säännöllisestä harrastamisesta jatkossa. Uinti harrastuksena on mitä mainioin liikuntamuoto painonhallintaan ja tukemaan sekä ylläpitämään lihaskuntoa. Tuumasta toimeen siis, uintiharrastuksen aloittaminen on hyvä päätös, eikä varmasti harmita myöhemmin.

uinti harrastuksena

Uinti harrastuksena- mistä aloittaa?

Uinti on siitä hyvä laji, että se sopii kaikenikäisille ja -kokoisille ja se on helppo aloittaa milloin ja missä vain. Uintiharrastuksen välineet eivät maksa paljoakaan ja uintipaikkojakin löytyy yleensä hyvin läheltä jokaisen kotia. Voit lähteä tutustumaan uintipaikkaasi ilman sen suurempaa stressiä, pakkaat mukaasi vain uimapuvun ja suuntaat altaaseen. Voit hankkia muut tarvikkeet myöhemmin. Tai voit heti alkuun jo hankkia uimalasti ja uimalakin, sekä opetella ohjaajan avustuksella, tai itsenäisesti, oikean uintitekniikan. Oikea uintitekniikka auttaa sinua uimaan pidempiä matkoja ja treenaamaan ilman ikäviä niskakipuja, jotka tulevat herkästi siitä, kun uidaan rintauintia väärin, pää koko ajan vedenpinnan yläpuolella.

Mahtavaa uinnissa on se, että uinti on erittäin kehoystävällistä. Vesi neutraloi painovoiman, joten sinusta tulee käytännössä katsoen painoton vedessä. Tämä taas tarkoittaa sitä, että uiminen ei rasita lainkaan niveliäsi. Voit rohkeasti aloittaa uintiharrastuksen, vaikka sinulla olisi nivelien kanssa ollut aikaisemmin ongelmia. Uinti on niveliä ajatellen oiva laji harrastaa. Loukkaantumisen riski uidessa on huomattavasti pienempi, kuin esimerkiksi juostessa. Uintia voit jatkaa koko elämän, tässä harrastuksessa ei tule ikä vastaan.

uinti kalorit

Uinti ja kalorit – painonhallintaan ja lihaskunnon ylläpitämiseen

Mikään muu liikunta ei polta kaloreita, tehosta aineenvaihduntaa ja kiinteytä, kuitenkaan rasittamatta niveliäsi, yhtä hyvin kuin uiminen. Uiminen on siis mitä mainioin laji, jos tavoitteenasi on painonhallinta ja/tai lihaskunnon ylläpitäminen. Uinti harrastuksena auttaa sinua kuluttamaan kaloreita tehokkaasti ja kiinteytymään tasaisesti ympäri kehoa.

Lihakset aktivoituvat uidessa täydellisesti ja keho tekee tehokkaasti hommia. Uinti on aerobista liikuntaa, joka keskimäärin polttaa noin 500 kcal tunnissa, vauhdikkaampi uinti voi polttaa jopa 700 kaloria tunnissa. Jokainen uidessa ottamasi potku, työntö ja veto synnyttävät vastustusta kehossasi. Lihaksista erityisesti lantio, kädet, hartiat ja pakarat pääsevät uidessa kunnolla hommiin. Sen lisäksi, että poltat kaloreita uidessasi, kehität myös lihaksiasi tasaisesti.

Jos haluaisit uida, mutta et oikein innostu ajatuksesta ruuhkaisesta uimahallista, ajoita treenisi aamuihin tai myöhäisiin iltoihin, jolloin uimahallissa on vähemmän uimareita. Pitkän talven jälkeen voit siirtyä takaisin pulikoimaan rannalle tai maauimaloihin.

Tiesithän, että Foreverin asiakkaana uit veloituksetta?

Uinti parantaa aerobista kuntoa ja sopii loistavasti myös liikuntaa uudestaan tauon jälkeen aloittavalle. Meillä pääset ilmaiseksi uimaan kuntosalijäsenyyden yhteydessä. Uintietu on voimassa premiumklubeillamme.

Lue lisää uintiedusta »

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit

Suosittelemme myös

OSALLISTU ARVONTAAN - VOITA 3 KUUKAUDEN TREENIT!

Täytä yhteystietosi alle ja olet mukana treenien arvonnassa. Arvonta suoritetaan kerran kuukaudessa.