Jumittaako niskat? Sattuuko hartioihin? Apu saattaa löytyä lähimmän uima-altaan luota. Uinti on nimittäin loistava laji kuntoiluun, ja se avaa samalla hyvin jumiutuneet lihakset sekä auttaa niska ja hartiajumeihin. Uinnin hyödyt ovat mittavat, eivätkä ne todellakaan rajoitu vain niskan ja hartioiden hyvinvointiin.

Uinnin monet hyödyt

Uinti on todella tehokas kuntoilumuoto ja monenlaiselle liikkujalle sopiva laji harrastaa. Uinti parantaa hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa, sekä lihaskestävyyttä. Uinnin hyödyt ovat laajat.

Uinti käy hyvin liikunnaksi esimerkiksi ylipainoiselle liikkujalle. Uidessa kuntoilijan ei tarvitse kannatella painoaan, eikä lihasrasitusta tule samalla tavalla kuin monessa muussa lajissa. Uinti on kiva laji aloittaa silloin, kun kuntoilu aloitetaan nollasta.  Toisaalta uinti on myös loistava laji lisätreeniksi toisen lajin rinnalle.

Uinti on, tehokkuutensa lisäksi, virkistävää ja rentouttavaa liikuntaa, se sopii siksi hyvin palauttavaksi liikunnaksi. Uinnilla voi kuitenkin halutessaan nostaa kuntoaan, liikkuvuuttaan ja kohentaa lihaksistoaan. Lihaskunnon kohentaminen onnistuu parhaiten vaihtelemalla eri uintityylejä uinnin aikana. Jotta uinnista olisi kunnolle hyötyä, olisi hyvä uida kerrallaan vähintään 20-30 minuuttia.

Vähennä niska- ja hartiajumeja uimalla

Uiminen sopii hyvin liikunnaksi sinulle, joka kärsit niska-, hartia- tai selkälihaksiston kivuista. Uiminen nimittäin rentouttaa ja kehittää näitä alueita tehokkaasti.  Ole kuitenkin tarkkana uintitekniikan kanssa, sillä väärä uintitekniikka voi tehdä juuri vastakkaisen vaikutuksen.

Oikeassa rintauintitekniikassa pää käy välillä veden alla, mikä mahdollistaa virtaviivaisemman asennon uimarille ja niska ei jännity väärin. Jos et halua kastella kasvojasi, selkäuinti on silloin parempi tyyli sinulle. Mikäli oikeanlainen uintitekniikka ei jostain syystä tule kyseeseen, kannattaa harkita uinnin sijasta ve­si­jumppaa tai ve­si­juok­sua.

Uinti auttaa niska- ja hartiajumeihin

Uinti on todella hyväksi ylävartalollesi. Käsien ja selän lihakset saavat uidessa turvallista sekä tehokasta treeniä ja jo sekin, että ylävartalon lihaksisto on kunnossa, auttaa niskavaivojen ennaltaehkäisyyn. Uinnin päätyttyä voit vielä tehostaa kuntoilun vaikutusta ja ottaa rentouttavat löylyt saunassa ja vaikka hieman venytellä samalla. Älä kuitenkaan tee heti kuntoilun jälkeen äärivenytyksiä, vaan venytä kevyesti kehoasi tunnustellen.

Nautinnollisia uintihetkiä ja hyvästit niska- sekä hartiakivuille.

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit