Tiesitkö, että laihduttamisen apuna voit käyttää puhelinsovellusta/appia? Tämä vaihtoehto sopii hyvin sinulle laihduttaja, joka kaipaat apuja motivaation ylläpitämiseksi ja haluat samalla myös oppia uusia asioita ravinnosta ja liikunnasta.

Laihduttamisen aloittaminen ja painonhallinta vaatii tiukkaa päättäväisyyttä ja hieman tietoakin siitä, mitä on tekemässä. Syö vähemmän ja liiku enemmän -ohjeet eivät lämmitä laihduttajaa, jos on vaikeaa saada pidettyä itsenä ruodussa.

Mikä on laihdutussovellus?

Laihdutussovellus tarkoittaa puhelimeen ladattavaa sovellusta, joka auttaa laihduttajaa painonhallinnassa. Sovellus esimerkiksi laskee kalorimäärät ja antaa kurinpalautusta tarvittaessa.

Laihdutussovelluksia on tarjolla paljon erilaisia. Jokaiselle laihduttajalle löytyy varmasti se itselleen sopivin sovellus. Esittelemme tässä vuoden 2019 parhaat laihdutussovellukset.

3 parasta laihdutussovellusta

3 parasta laihdutussovellusta

See how you eat

+ Sovellus muistuttaa ruoka-ajoista

+ Käyttäjä saa välitöntä palautetta ruoka-annoksistaan

+ Toimii hyvänä ruokapäiväkirjana

See how you eat -sovellus perustuu valokuvaten tehtyyn ruokapäiväkirjaan. Idea on syömisten säännöllistäminen, annoskokojen pienentäminen ja ruokavalion laadun parantaminen. Tämä sovellus sopii hyvin sille, joka tykkää kuvata ruoka-annoksensa.

Sovellus muistuttaa ruoka-ajoista ja antaa vihreitä sydämiä terveellisistä valinnoista. Se ottaa huomioon miten paljon ateria sisältää hyvää ja mistä ateria koostuu. Kaikki ateriat kuvataan, ja niitä verrataan tuttuun lautasmalliin. Sovellus huomioi proteiinien ja hiilareiden suhteet, sekä vihreät lautasellasi. Oikeista valinnoista saa hyvät pisteet.

Täysien pisteiden saanti päivän aterioista ei ole helppoa. Kasvisten puute lautaselta tai voileivältä merkitsee miinuspisteitä. Sovellus ohjaa hyvin lautasmallin ymmärtämiseen.

See how you eat

Calorie Counter

+ Nopea ja helppo käyttää

+ Ilmainen

+ Huomioi treeninkin

Jos haluat laihdutussovelluksen, joka huomioi myös treenisi ja on sen lisäksi helppo sekä nopea käyttää, kokeile Calorie Counter sovellusta. Opettavaiseen sovellukseen syötetään ensin perustiedot ja sen jälkeen sovellus laskee sopivan ruokamäärän jolla saavutat tavoitteesi.

Voit valita vauhdiksi painonpudotukseesi 0.25kg, 0.5kg, 0.75kg tai 1kg viikossa. Tämän jälkeen merkitset sovellukseen jokaisesta ruokailustasi sen, mitä olet syönyt. Voit myös kätevästi skannata viivakoodin ruokapaketista puhelimellasi.  Helppoa ja nopeaa.

Päivän päätteeksi ohjelma kertoo sinulle, että jos jatkat samaan malliin, on painosi 5 viikon päästä X kg. Tällä ohjelmalla saat helposti proteiini- ja hiilarimäärät kohdilleen ja ymmärrät niitä sovelluksen käytön jälkeen paremmin.

Calorie Counter

Fatsecret

+ laskee kalorit puolestasi

+ Yhteisön tuki halutessasi

+ Voi käyttää myös yhden päivän kerrallaan

Fatsecret on helppo käyttää, se laskee sinulle henkilökohtaisen energiantarpeen ja kulutuksen. Kaikki syömiset kirjataan palveluun valitsemalla ruoka-aineet laajasta tietokannasta. Ruoat voi kirjata kätevästi myös ruokapaketin viivakoodista skannaamalla. Jos syöt yli sallitun, vihreä ruokaruudukko muuttuu punaiseksi.

Sovelluksessa hauskaa on se, että käyttäjä voi halutessaan liittyä palvelun sisäiseen yhteisöön ja jakaa syömisensä sekä ajatuksensa muiden laihduttajien kanssa. Yhteisöllisyys sopii joillekin paremmin, kuin yksin puurtaminen.

Oman painon voi merkata sovellukseen jopa päivittäin. Moitteita ei tule, vaikka käyrä kääntyisi välillä ylöspäinkin. Jos painon merkkaaminen unohtuu pitkäksi aikaa, FatSecret muistuttaa käyttäjää sähköpostimuistutuksella.

Fatsecret

Kokeile sovelluksia rohkeasti

Vaikka kokisitkin, että puhelinsovellukset eivät ole sinun juttusi, kannattaa kuitenkin kokeilla laihdutuksen kannustimena laihdutussovelluksia. Voit oppia niiden avulla paljon uutta omasta ruokailustasi ja siitä, miten sitä pitäisi muuttaa päästäksesi tavoitteensa.

Jos laihdutussovellus ei siitäkään huolimatta tunnu hyvältä, voit aina kääntyä esimerkiksi Fustran puoleen ja pyytää tukea painonhallintaasi ammattilaiselta. Tsemppiä tavoitteiden saavuttamiseen!

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit