Oletko koskaan miettinyt, voiko laihduttaessa keskittyä vain ruokailuun tai liikuntaan? Tietenkin voi. Painonpudottaminen on kuitenkin tehokkainta, kun yhdistät terveellisen ruokavalion ja tehokkaan treenin. Dieetti ja treeniohjelma tukevat toisiaan ja saat tuloksia nopeammin.

Diettitreeni – Ajoitus on tärkeää

Ruokailun rytmitys on tärkeää kenelle tahansa, kun syöt säännöllisesti nälkä ei pääse yllättämään ja saat energiaa tasaisesti pitkin päivää. Dieetillä ruokailun rytmityksen tärkeys korostuu, etenkin jos haluat saada treeneistä tehoa irti. Ruokailun säännöllisyyden lisäksi tärkeään rooliin nousee aterioiden ajoittaminen niin, että harjoituksiin riittää hyvin energiaa.

Hiilihydraatteja treenin tueksi

Riippuen harjoituksesi ajankohdasta pyri ajoittamaan yksi ateria tai välipala noin 1–2 tuntia ennen harjoitusta. Aterialla olisi hyvä olla riittävästi hiilihydraatteja, jotta saat energiaa harjoitukseen.

Hyviä hiilihydraatin lähteitä ennen harjoitusta ovat nopeasti imeytyvät hiilihydraatit, esimerkiksi hedelmät. Jos syöt useampi tunti ennen harjoitusta, myös hitaasti imeytyvät hiilihydraatit ovat hyvä vaihtoehto. Hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja saat esimerkiksi täysjyvätuotteista.

Mikäli aiot tehdä raskaan ja pitkäkestoisen harjoituksen, voi hiilihydraatteja nauttia myös harjoituksen aikana. Helpoiten harjoituksen aikana saat hiilihydraattijuomasta, jota voi hankki valmiina tai jauheena.

Tulokset pitävät motivaatiota yllä

Dieetti motivaatio on usein dieetin alussa suurimmillaan ja pikkuhiljaa motivaatio voi hiipua. Mikäli dieetti kuitenkin tuottaa tulosta, on motivoituminen helpompaa, ja saat nopeammin tuloksia, kun pidät harjoittelua yllä myös dieetillä.

Millaista harjoittelua dieetillä kannattaisi tehdä?

Voimaharjoittelu on tärkeää dieetin aikana, jotta pystyt säilyttämään mahdollisimman paljon rasvatonta lihasmassaa. Jos pystyt säilyttämään lihasmassaa dieetin aikana, rasvaprosenttisi myös pienenee, kun lihas säilyy ja rasvaa palaa. Voimaharjoittelu auttaa kiihdyttämään aineenvaihduntaa ja tietenkin pitää yllä hyvää toimintakykyä.

Dieetti treeniohjelmassa kannattaa myös huomioida monipuolinen harjoittelu, kun rasitat harjoituksissa koko kehoa myös kaloreita palaa helpommin enemmän. Muista siis harjoitella niin ylä-, ala- ja keskivartaloakin!

Harjoitteluun kannattaa myös ottaa aerobista harjoittelua, joka auttaa nostattamaan kulutusta. Aerobinen harjoittelu voi olla kävelyä, hölkkää, juoksua, pyöräilyä tai vaikkapa lumitöitä. Riippuen aiemmasta harjoittelutaustastasi kannattaa aerobista lisätä kuitenkin maltilla asteittain. Aloittaessasi dieetin on tärkeää antaa keholle aikaa mukautua muutokseen. Alussa jo ruokavalion muutokset auttavat sinua pudottamaan painoa, kun dieetti etenee, on hyvä, että voit vielä lisätä esimerkiksi juurikin aerobisen liikunnan määrää.

Dieetillä kannattaa kiinnittää huomio myös arjen aktiivisuuteen. Valitse hyötyliikunta aina kuin voit! Kävele portaat, liiku pyöräillen autoilun sijaan ja työskentele esimerkiksi seisoen, jos tavallisesti istut koko päivän.

Kokonaisuus ratkaisee

Tee dieetilläkin sellaisia ratkaisuja, jotka pystyt pitämään arjessasi mukana ilman, että se rasittaa arkeasi liikaa. Kun teet valintoja, jotka on helppo pitää arjessa mukana myös tulokset ovat pysyvämpiä. Lisää tukea ravintoon saat Foreverin ravintovalmennukselta!

Aloita treenaaminen tänään!

Verkkokauppaan

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit