Mietitkö ryhmäliikunnan aloittamista? Mistä aloittaa ryhmäliikunta? Tämä on yksi yleisimmistä kysymyksistä, kun kuntoilija aloittaa ryhmäliikunnan ja on menossa ensimmäisille tunneilleen. Aloittelevalle kuntoilijalle on onneksi olemassa paljon sopivia ryhmäliikuntatunteja, joista valita. Pitää vain löytää ne itselleen sopivat.

Ryhmäliikuntaa harrastavan ei tarvitse tehdä suuria liikuntavarustehankintoja. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, minkä tyyppiselle tunnille on menossa ja minkälainen varustus ja vaatetus on sinne omiaan.

Mistä aloittaa ryhmäliikunta?

Aloita kevyesti

Vaikka olisit liikkunut paljon ennenkin, ovat ryhmäliikuntatunnit aina hieman toisenlaisia suorittaa, kuin muu liikunta. Tästä syystä ota alussa varovasti uusien tuntien kanssa. Jos lähdet liian rivakasti liikkeelle, saatat saada itsesi niin kipeäksi, että aloitus pysähtyy heti alkuunsa.

Tuntivalikoiman laajuus riippuu hyvin paljon siitä, mihin olet päättänyt mennä kuntoilemaan. Hyvä ryhmäliikuntakalenteri pitää sisällään tunteja niin aloittelijoille kuin enemmän liikkuneillekin.

Onko tarkoituksesi hakea ryhmäliikuntatunneilta vain aerobista liikuntaa? Vai onko tavoitteena käydä lihaskuntotunneilla? Etsitkö ryhmäliikunnasta ehkä kehonhuoltotunteja tai sisäpyöräilyä? Kattava ryhmäliikuntakalenteri mahdollistaa liikkumisen moneen eri tarpeeseen.

Jos liikunnasta on ollut taukoa, kannattaa aloittaa helpoista IISI-tunneistamme.

Kysy rohkeasti neuvoa

Mikäli olet epävarma, miltä tunnilta olisi hyvä aloittaa, kysy rohkeasti neuvoja henkilökunnalta. Katsotaan yhdessä, minkä tyyppiset tunnit sopivat sinulle, ja mille tunneille on turvallista mennä aloittelijankin.

Voit myös tunnille saapuessasi vihjata ohjaajalle, että olet ensikertalainen. Näin saat todennäköisemmin enemmän apuja tunnilla esimerkiksi liikeratojen suorittamiseen. Asetu tunnilla rohkeasti eturiviin, niin näet paremmin ohjaajan, sekä liikkeesi peilistä. Liikkeiden korjaaminen sujuu paremmin.

Mistä aloittaa ryhmäliikunta

Mitä mukaan tunnille?

Hieman ryhmäliikuntatunnista riippuen, et todennäköisesti tarvitse mukaasi muuta kuin tunnille sopivat hyvät kengät, hikipyyhkeen ja juomapullon. Muut varusteet saat paikan päältä.

Huomioi tunnille lähtiessäsi

 • Kehonhuoltotunneilla harvemmin käytetään kenkiä. Varaudu tunneille lämpöisellä, mukavalla ja joustavalla vaatetuksella. Vaatteissa ei tule olla isoja saumoja, jotka saattaavat tuntua ikävältä, kun sijoitut maahan erilaisiin rentoutusasentoihin. Osa kuntoilijoista tykkää käyttää tunneilla omaa mattoa.
 • Lihaskuntotunnilla voi olla hyvä olla olkapään peittävä vaatetus, mikäli tunnilla käytetään esimerksi levytankoa. Tukevat sisäkengät ja joustava vaatetus on tärkeimmät asiat lihaskuntotunneille.
 • Aerobisilla tunneilla katso, että vaatteet mahdollistavat kaikki liikkeet. Kenkien laatu korostuu näillä tunneilla erityisesti. Jalkasi saattavat kipeytyä, jos käyt pitkään tunneilla vääränlaisilla kengillä. Osalla on sisäpyörätunneilla sinne tarkoitetut kengät ja housut. Näille tunneille kannattaa ainakin ottaa mukaan hikipyyhe.

Ryhmäliikunnan aloittaminen on vain lopullisen päätöksen päässä. Kun pääset vauhtiin ja löydät itsellesi mielekkäät tunnit ryhmäliikuntakalenterista, et ehkä enää jatkossa malttaisi pysyä tunneilta poissa. Muista kuitenkin lepopäivätkin tarpeeksi usein.

Kokeile Foreverin ryhmäliikuntatunteja viikko veloituksetta

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever Pihlajalinna

Ajankohtaista

image description

Kokeile viikko maksutta

  Lomakkeen täyttäminen ei velvoita sinua vielä mihinkään.

  Yhteystiedot

  Etunimi:
  Sukunimi:

  Puhelin:

  Sähköposti:

  Valitse klubi

  Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

  Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

  Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

  Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

  Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

  Onnea matkaan!