Vuosi vaihtuu ja moni meistä tekee toinen toistaan tärkeämpiä uudenvuoden lupauksia. Tämä on mitä paras hetki myös päivittää omaa treeniohjelmaansa ja kerätä talteen parhaat treenivinkit vuodelle 2020.

Joskus uudistukseksi riittää kuntosaliohjelman päivittäminen. Välillä on hyvä tuoda harjoitteluun kuitenkin ihan uusia lajeja mukaan, tukemaan ja kehittämään tutuksi tullutta harjoittelua. Välillä muutokseksi riittää se, että huomioi tavoitteet paremmin.

treenivinkit vuodelle 2020

Treenivinkit vuodelle 2020

Lisää vastusta kuntosalitreeniisi

Oletko nostellut pitkään kuntosalilla samoja painoja? Nyt olisi hyvä hetki lisätä hieman painoja harjoitteluun. Vastuksen lisääminen on kätevin tapa tehdä treenistä nousujohteista. Jos harjoittelet kuntosalilla, tee sama määrä toistoja kuin ennenkin, mutta isommilla käsipainoilla, painavammalla tangolla tai lisäämällä painoa laitteeseen. Jos harjoittelet kehonpainolla, vie liikkeet astetta pidemmälle. Vaihda liikkeen asentoa niin, että lisäät sen raskautta.

Lisää treenipäivä jos toinenkin

Olisiko nyt hyvä hetki lisätä treeniviikkoosi yksi uusi treenipäivä? Ehkä toinenkin? Lepopäivät ovat tärkeitä, mutta jos aikaisempi treenitahtisi on ollut kevyempää, voit hyvin nyt lisätä hieman treenimäärääsi. Pidät vain huolta siitä, että liikunta ja treenaaminen on monipuolista ja jätät tilaa myös palautumiselle. Lisäämällä treenipäiviä huomaat pian kehitystä kuntoiluusi.

Panosta kehonhuoltoon

Kehonhuoltoa on monenlaista. Tutumpia tapoja huoltaa kehoaan on venyttely ja rentoutus. Kehonhuolto on paljon muutakin, se on unta, monipuolista ravintoa, riittävää nesteytystä ja tarpeellisia lepopäiviä. Kehoaan voi huoltaa hierojan käsittelyssä tai vaikkapa kevyellä uinti- tai kävelylenkillä. Hyvä alku- ja loppuverryttely treenin yhteydessä ovat tärkeitä. Ennen treeniä voi venytellä kevyesti pumppaavia venytyksiä, jotka lämmittävät kehoa. Treenin jälkeen 30 sekunnin palauttavat venytykset puolestaan tuovat lihaksen takaisin pituuteensa ja poistavat maitohappoa. Treenin yhteydessä venyttelyt eivät saa olla äärivenytyksiä.

parhaat treenivinkit

Aseta motivoivia tavoitteita

Jos olet aiemmin harjoitellut vain harjoittelun ilosta, niin mitäpä jos lisäisit treeniisi erilaisia tavoitteita? Tavoitteiden ei tarvitse olla kovin vaativia, mutta ne antavat mukavaa vauhtia treenaamiseesi. Mitä jos tavoittelisit leuan vetoja tai tietyn juoksumatkan suorittamista? Voisit vaihtoehtoisesti hankkia tavoitehousut, joihin haluat mahtua kesällä tai tavoitella painotangolla tiettyä painomäärää nostettavaksi. Ajatuksena saada pientä lisämaustetta treeniisi.

Kokeile uusia lajeja

Hassuttele tänä vuonna uusilla liikuntalajeilla. Kokeile Syke-tuntia, Fore Crossia tai ilmajoogaa. Jos olet ollut ahkera ryhmäliikunnan kuluttaja, käy vaihteeksi kuntosalilla. Aloita iisisti ja tutustu kuntosaliin turvallisesti ohjaajan avustuksella. Vaihtoehtoja laajentaa omaa kuntoiluaan on lukemattomia. Pidä kuitenkin huolta, että treeniviikkosi ovat monipuolisia ja tukevat tavoitteitasi.

Upeaa ja onnistunutta treenivuotta 2020!!!

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit

Ajankohtaista