Kuntonyrkkeily on kuulunut Foreverin ryhmäliikuntavalikoimaan jo useamman vuoden ajan. Foreverillä kuntonyrkkeilyn tavoitteena on opettaa asiakkailleen peruslyöntejä turvallisesti sekä kohottaa kuntoa. Laji voi koukuttaa harrastajansa kuten kävi Järvenpään Foreverillä jo useamman vuoden kuntonyrkkeilyä harrastaneelle Terhi Kalliolle. Tässä Terhin tarina siitä, miten hän päätyi harrastamaan lajia.

Kuntonyrkkeily

1. Miten olet löytänyt kuntonyrkkeilyn ja kauan olet lajia harrastanut?

Siskon kaveri halusi jonkun mukaansa kokeilemaan kuntonyrkkeilyä noin 15 vuotta sitten Kuopion Riento ry:lle. En ollut mitenkään liikunnallinen ja koulun liikunnastakaan ei ole mukavia muistoja, mutta päätin lähteä mukaan. Vaikkei kunto ollutkaan hyvä, tykästyin lajiin ja seuran kannustavaan ilmapiiriin. Yhden vuoden ehdin harrastaa, kunnes muutin Lahteen ja harrastus jäi hetkeksi. Olen harrastanut vuosien varrella myös potkunyrkkeilyä ja krav magaa, mutta halusin kuitenkin palata vielä kuntonyrkkeilyn pariin. Piti vain etsiä paikka, jossa sitä voisi harrastaa vain kuntoilu mielessä ilman tavoitteita.

2. Mikä lajissa viehättää?

Lajissa viehättää monikin asia. Aluksi siinä viehätti se, että sai vapaasti purkaa paineitaan lyömällä säkkiä sen, mitä itsestään sai irti. Ikinä aikaisemmin liikuntatunti ei ollut mennyt niin nopeasti, eikä ollut tuntunut niin kivalta. Oma suhtautuminen liikuntaan muuttui ihan täysin. Nykyään tykkään lajista, koska se vaatii sopivassa määrin kestävyyttä, lihaskuntoa ja kehonhallintaa. Lisäksi se on hyvää vastapainoa toimistotyölle, kun niska-hartianseutu tuntuu kireältä. Samalla saan pään tyhjennettyä työasioista, koska tätä harrastaessa et voi miettiä muuta kuin seuraavaa iskua.

3. Kuinka kauan olet ollut Foreverin kuntonyrkkeilyissä mukana?

Tulin Foreverille asiakkaaksi vain siksi, että heiltä löytyi kuntonyrkkeily ryhmäliikuntakalenterista. Keväällä 2016 aloitin Foreverillä 3 päivän passilla ja tuolloin nyrkkeilyä oli keskiviikkona ja perjantaina eli niihin passini käytinkin. Olin ihan myyty ja sain sieltä kaverinkin, jonka kanssa olimme nyrkkeilyssä pari ensimmäisen vuoden ajan.

4. Mitä sanoisit niille, jotka ovat harkinneet kuntonyrkkeilyn aloittamista?

Rohkeasti mukaan. Lajin harrastajalle ei ole alkuvaatimuksia vain hieman kärsivällisyyttä tarvitaan, koska taidot kehittyy harrastaessa. Siinä samalla, kun taitoja kehittää, kehittyy myös kunto ja lyönnin nopeus. Laji sopii hyvin myös heille, joilla on painonpudotus tavoitteita. Lyönnin voima ei lähde pelkästään käsistä vaan koko kropasta eli massa on voimaa.

5.) Sana on vapaa 🙂

Toivottavasti kuntonyrkkeily jatkuu Foreverillä jatkossakin, jotta harrastaminen voi jatkua. Muut ryhmäliikuntatunnit ovat puhtaasti liikuntaa, jossa kehitetään lihaskuntoa tai hapenottoa, mutta kuntonyrkkeily on vielä jotain muutakin. Opit puolustamaan itseäsi nyrkein, väistämään lyöntejä, ennakoimaan toisen liikkeitä, tyhjentämään pään muista ajatuksista, tutustut uusiin ihmisiin ja jokainen tunti on aina erilainen.

Iso kiitos Terhille haastattelusta!

Kuntonyrkkeilyn alkeet alkaa

Kuntonyrkkeily on tehokas ja hauska treenimuoto nyrkkeilyn tekniikoita ja harjoitteita hyväksikäyttäen. Harjoittelu parantaa peruskuntoa, auttaa painonhallinnassa ja avaa niska- ja hartiaseudun jumeista kärsiviä lihaksia.

Kurssi kestää viisi kertaa. Kurssit pidetään seuraavasti:

  • Forever Järvenpää lauantaisin 11.1. alkaen klo 12.00-13.00
  • Forever Kerava keskiviikkoisin 15.1. alkaen klo 18.15-19.15
  • Forever Hiekkaharju lauantaisin 18.1. alkaen klo 11.50-12.50
  • Forever Lappeenranta lauantaisin 11.1.  alkaen klo 11.30-12.30
  • Forever Matinkylä tiistaisin 7.1. alkaen klo 19.35-20.35
  • Forever Hämeenlinna perjantaisin 17.1. alkaen klo 18.20-19.20

Voit ilmoittautua minkä klubin kurssille tahansa!

Hinta Foreverin jäsenille 50 € (norm. 75 €) Ilmoittaudu pian, paikkoja on rajoitetusti.

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit