Kuntosaliharjoittelu on yksi suosituimmista kuntoilumuodoista. Suosion syitä voi olla monia, mutta yksi on varmasti sen tehokkuus. Kuntosaliharjoittelun hyödyt näkyvät nopeasti ja se onkin yksi tehokkaimmista harjoitusmuodoista, mitä on olemassa.

Kuntosaliharjoittelun hyödyt ovat selkeät ja sen tehokkuutta lisää asiallinen kuntosaliohjelma, mikä on koostettu kuntoilijan oman tarpeen mukaan. Kuntosaliohjelma laaditaan kuntoilijalle sen mukaan, mitkä ovat hänen tavoitteensa ja mahdollisuudet ajallisesti sen tavoitteen saavuttamiseen.

Kuntosaliharjoittelun hyödyt

1. Aineenvaihdunnan ylläpitäminen

Aineenvaihdunnan eli levossa kulutettujen kaloreiden määrä riippuu paljon meidän lihasmassan määrästä. Tämä tarkoittaa sitä, että mitä enemmän lihasta, sitä enemmän kaloreita kuluu. Jos mielii tiputtaa painoaan, on kuntosaliharjoittelu siis oikein mainio tapa päästä haluttuihin tuloksiin.

2. Lihasmassan nopea kasvu

Kuntosaliharjoittelu näkyy lihaksissa nopeasti. Kasvu voi olla jopa 10% ensimmäisten harjoituskertojen jälkeen.  Muutamassa kuukaudessa voimatasojen nousu voi olla jopa 50%. Lihasvoima onkin nopeimmin kehittyvä fyysisen kunnon osa-alue. Muutos näkyy kuntosalin lisäksi myös arjessa. Jaksat nostaa ja kantaa painavampia esineitä kuin ennen.

kuntosaliharjoittelun hyödyt

3. Vartalo muokkaantuminen

Kuntosaliharjoittelun hyödyt vain jatkuvat. Kuntosaliharjoittelu kiinteyttää vartaloasi ja muokkaa sen muodot omaan silmääsi miellyttävämmäksi. Voiman lisäksi, myös kiinteytyminen alkaa näkymään nopeasti. Rasva palaa ja lihaskudos kehittyy, huomaat ennen ikävästi höllyvien osien kiinteytyvän ja muodostuvan pyöreämmäksi.

4. Treenaaminen omaan tahtiin

Monelle kuntoilijalle sopii kuntosaliharjoittelun omatoimisuus. Kun saa treenata oman jaksamisen ja osaamisen mukaan, ei tule niin helposti loukkaantumisia ja pitkiä sairaslomia, jotka puolestaan hidastavat kehitystä. Kuntosaliharjoittelun tehokkuus näkyy siinä, että taukoja ei tule läheskään niin todennäköisesti, kuin muusta harjoittelusta. Jos sinulla on vetelä päivä, etkä oikein pysty parhaaseesi, voit tehdä kevyemmän kuntosalitreenin. Tai voit palautella pidempiä aikoja kuin normaalisti ja tehdä niitä osa-alueita kehossasi, jotka onnistuvat ilman suurempaa pinnistystä. Sitten taas energisempänä päivänä voit lisätä treeniin tehoa tekemällä vauhdikkaammin ja enemmän.

5. Edistymisen mahdollisuus

Kuntosaliharjoittelun tehokkuuden yksi iso asia on se, että tehoja voi aina nostaa lisää. Et ole koskaan sidottuna muun ryhmän taito- tai voimatasoon, vaan voit joka treenillä halutessasi viedä treeniäsi eteenpäin. Voit löytää sinulle toimivammat laitteet ja liikkeet helposti, sekä saada treeniisi enemmän niitä elementtejä, mitä sille henkilökohtaisesti kaipaat. Voit treenata enemmän niitä osa-alueita, joille muutosta kaipaat ja keventää niistä, joihin et kaipaa yhtä suuria muutoksia.

kuntosaliharjoittelun hyödyt

Aloita omalta tasoltasi

Kuntosaliharjoittelun hyödyt ovat merkittävät. Kun olet tehnyt päätöksen aloittaa kuntosalin, muista aloittaa harjoittelu omalta tasoltasi. Älä yritä liikaa kerralla, pahimmillaan rikot paikkasi. Voit aloitella helposti esimerkiksi tällä ohjelmalla: kuntosaliohjelma aloittelijalle

Joka tapauksessa kuntosaliharjoittelu on tehokasta, tuo nopeasti haluttuja tuloksia ja sitä on mukava harrastaa, yksin tai yhdessä. Hyppää mukaan!

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit

Suosittelemme myös