Kuntosaliharjoittelun lisäksi voi lihaksia aktivoida ja palauttaa hyvin toisenlaisella liikunnalla, esimerkiksi uinnilla. Uintiohjelma voidaan tehdä tukemaan kuntosalia tai jopa tehostamaan sitä.

Uinti on mainio laji. Se parantaa hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa sekä lihaskestävyyttä. Mikä mahtavinta, uinti myös rentouttaa. Vesi on elementtinä lempeä nivelille ja palauttava lihaksille. Mikäpä estäisi kokeilemasta tuota mahtavaa urheilulajia omassakin viikko-ohjelmassasi? Kerää kasaan uimavarusteet ja hyppää veteen tehostamaan kuntosalitreeniäsi.

Uinti kuntoiluna

Uinti on hyväksi sinulle monellakin tapaa. Se on hyväksi verenkiertoelimistölle ja samalla se on monipuolinen ja kiinteyttävä harjoitus vartalolle. Lihaksistosta erityisesti käsivarret ja selkä pääsevät hommiin. Vaikka yksi uinnin mahtavista puolista onkin juuri se, että siinä tekee töitä koko keho.

Veden vastus on syynä sille, että lihaskuntoa voi kehittää myös uimalla. Vedessä liikkuminen lisää lihasmassaa ja kiinteyttää kroppaa. Uinti kuuluu kuitenkin virallisesti kestävyyslajeihin, se on siis tehokas tapa nostaa myös kuntoa. Kunto kohenee, jos vedessä viihtyy vähintään 20-30 minuuttia kerrallaan. Sykkeen tulee nousta ja uimisen pitää tuntua vähän rasittavalta.

Mahtavinta on, että uiminen on todella kehoystävällistä. Vesi mahdollistaa sen, että nivelesi eivät rasitu treenatessa. Voit uida vaikka joka päivä ilman loukkaantumisen riskiä. Sama ei onnistu muiden kestävyysurheilulajien kanssa.

Uintiohjelma tukemaan kuntosalia

Uinnin kalorinkulutus

Uinti on mitä mainioin laji laihduttajalle. Vedessä kaloreita kuluu ihan huomaamatta. Kevyt uinti kuluttaa noin 500 kilokaloria tunnissa ja tehokkaampi uinti 700, jopa 800 kaloria tunnissa.

Uinnin energiankulutukseen vaikuttaa liikkumisen tehon lisäksi kuntoilijan paino sekä uintiveden lämpötila. Uimahallien veden lämpötila on yleensä noin 27-28 astetta. Mitä viileämpi vesi, sen tehokkaammin elimistö kuluttaa energiaa. Valitse siis uimahallissa se viilein allas treenillesi.

Uintiharjoitusohjelma

Nappaa tästä uintiohjelma tukemaan kuntosalia.

Mikäli osaat eri uintitekniikoita, on uintiohjelmassa hyvä yhdistyä erilaiset uintitekniikat.

  • Ui rintaa edes-takaisin 4 kertaa. Lepo
  • Ui selkää edes-takaisin 4 kertaa. Lepo
  • Ui vapaauintia edes-takaisin 4 kertaa. Lepo
  • Toista 2-5 kertaa koko sarja.

Mikäli et osaa useita uintitekniikoita, ui yhdellä tyylillä, mutta yritä vaihdella uintitempoja

  • Ui kevyesti edes-takaisin 4 kertaa. Lepo
  • Ui nopeasti edes-takaisin 4 kertaa. Lepo
  • Toista 4-10 kertaa

Uintiohjelma tukemaan kuntosalia

Yhdistä kuntosali ja uinti

Uinti kuuluu Forever Pihlajalinnan premium toimipisteiden jäsenien kuukausihintaan, kun jäsenyyteesi kuuluu myös ryhmäliikunta. Uimaan pääsee kuntosalin läheisyydessä sijaitsevassa uimahallissa. Yhdistä kuntosaliisi tehokas ja koko kehoa hellivä uinti. Saat rutkasti lisää energiaa ja rauhoitat mielesi arkisten kiireiden keskellä. Huomaat samalla, että uinti tukee loistavasti kuntosalitreeniäsi.

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever Pihlajalinna

Ajankohtaista

Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

Onnea matkaan!