Aloita kuntoilu

Laihdutus on sinun asiasi

Laihdutus onnistuu parhaiten ammattilaisen tuella! Jo pienikin painonpudotus antaa paljon energiaa. Hyvä mieli ja kevyempi olo edesauttavat jaksamista arjen askareissa. Laihdutus on oma päätöksesi kohti terveellisempää elämää!

Tehokas laihdutus perustuu terveellisiin ravinto- ja liikuntatottumuksiin, koska parhaita ja pysyvimpiä tuloksia painonpudotuksessa saadaan juuri elintapojen muutoksella. Ruokavalio ja liikkuminen ovat molemmat tärkeä osa laihdutusta. Muista, että myös pienellä muutoksilla on positiivinen vaikutus terveyteen.

Mitkä ovat laihtumisen terveysvaikutukset?

  • Unen laatu paranee. Monesti esimerkiksi uniapnea helpottaa painon kevetessä. Laihduttamisen lisäksi myös liikunnan tiedetään vaikuttavan nukkumiseen positiivisesti.
  • Riski sairastua pienenee. Laihtumisen avulla voidaan ehkäistä monia suomalaisille yleisiä sairauksia, kuten mm. nivelrikkoa, alaselkäkipua ja refluksitautia. Keventäminen, terveellinen ruokavalio ja liikunta voi auttaa myös muihin vaivoihin, kuten astmaan, ihopoimujen aiheuttamiin ongelmiin tai ummetukseen.
  • Psyykkinen hyvinvointi kohenee. Normaalipainoisuus ja liikunnan harrastaminen edistävät myös psyykkistä hyvinvointia. Mielialan vaihtelut, masentuneisuus, ahdistus, stressi ja jopa muistisairaudet voivat lievetä tai helpottaa kokonaan.
  • Aineenvaihdunta vilkastuu. Liikunta auttaa laihduttamisessa, sillä se nopeuttaa aineenvaihduntaa. Kun kunto paranee, myös kehon rasva-aineenvaihdunta on tehokkaampaa. Lisäksi painonpudotus ja sen tuomat muutokset aineenvaihdunnassa ehkäisevät monia suomalaisille tyypillisiä sairauksia, kuten tyypin 2 diabetesta, kohonnutta verenpainetta ja sepelvaltimotauteja.
  • Hormonaaliset ongelmat voivat helpottaa. Laihduttaminen voi auttaa myös hormonitasapainoon liittyvissä ongelmissa, kuten epäsäännöllisissä kuukautisissa, hormonaalisessa hiustenlähdössä ja vaihdevuosien tuomissa muutoksissa. Painon pudottaminen on osa muita terveellisiä elämäntapoja, jotka vaikuttavat kokonaisvaltaisesti terveyteen.

Meiltä saat ammattilaisten tuen, joten onnistut pudottamaan painoasi terveellisesti ja turvallisesti. Laihduttamisessa kyse on elämäntapamuutoksesta, jossa me ohjaamme, neuvomme ja olemme tukenasi!

Pysyvää painonhallintaa

Meillä voit itse valita sopivimman tavan pudottaa painoa. Kokeile esimerkiksi näitä:

  • Fustra on takuuvarma keino onnistua. Kokeile edullisesti näytetunnilla.
  • IISI-tunnit: hauska ja takuulla helppo tapa päästä alkuun liikunnassa.

Tule ja liity yli tuhannen onnistujan joukkoon ja paranna elämänlaatuasi pysyvästi!