Vauvajumpasta on hyötyä jo sikiöaikana lapselle. Äidin liikunnan tuoma hyvä olo ja terveyshyödyt välittyvät myös vatsassa kehittyvälle vauvalle. Synnytyksen jälkeen on hetki maltettava ja annettava keholle aikaa palautua. Jälkitarkastuksen jälkeen voi liikuntaa jatkaa taas varovasti oman voinnin mukaan, ja mikä sen parempaa kuin yhdessä vauvan kanssa.

Vauvajumpan hyödyt

Vauvajumpasta on hyötyä sekä äidille että vauvalle. Äidin kunto kohenee ja samalla myös vauvan henkinen ja fyysinen hyvinvointi kasvaa. Vauvajumppaan osallistuvan vauvan olisi hyvä olla noin 3  kuukautta vanha, jotta niskan lihakset ovat jo tarpeeksi vahvat ja kehonhallinta riittävää. Liikkeitä on näin helpompi suorittaa yhdessä vauvan kanssa. Toisaalta, jos vauvalla on ollut jäntevyydessä ongelmia, on jumpasta paljon hyötyä kehonhallinnan kehitykselle. Vauvajumpassa käytetään paljon erilaisia välineitä kuten palloja ja renkaita, joiden avulla motoriset valmiudet lisääntyvät hauskalla tavalla. Jos on epävarma, onko oma vauva valmis vauvajumppaan, kannattaa asia varmistaa neuvolasta.

Kokeile 3 päivää 0 €

Kokeile vauvajumppaa veloituksetta.

Haluan tutustua »

Yhteiset jumppatuokiot ovat tärkeitä myös äidin ja vauvan kiintymyssuhteelle. Usein jumppahetket sujuvatkin iloisissa merkeissä ja naurunpyrskähdyksiltä ei voi välttyä. Mitä hurjemmat liikkeet, sen hauskempaa on myös vauvalla. Katsekontaktit ja hymyt ovat vauvajumpan parasta antia. Jumpan ja energiaryöpyn jälkeen unikin maittaa yleensä paremmin.

Lue lisää Foreverin vauvajumpasta

 

Haasteista huolimatta rohkeasti kokeilemaan

Vauvajumppaan osallistuminen voi olla myös haastavaa. Vauvan päivärytmi saattaa tuoda omat ongelmansa vauvajumppaan osallistumiseen ainakin aluksi. Vauvan syöttäminen olisi hyvä ajoittaa niin, että syötön ja jumpan väliin jäisi hieman aikaa, varsinkin jos vauva pulauttelee herkästi. Kuivan vaipan vaihto on hyvä tehdä juuri ennen jumppaa. Haasteista huolimatta jumppaa ei kannata unohtaa. Ohjaaja osaa ottaa huomioon muuttujat matkan varrella ja muut osallistujat varmasti ymmärtävät, että vauvajumpassa kaikki on mahdollista! Itkut, yllättävät ruokailuhetket ja vaipanvaihdot kuuluvat asiaan.

Lue myös: Mitä liikuntaa lapselle ja minkä ikäisenä?

Vauvajumpassa tehdään monipuolisesti erilaisia liikkeitä joko oman kehon painolla tai vauva punnuksena esimerkiksi vatsa- ja selkälihasliikkeitä, vartalonkiertoja, kyykkyjä sekä muita jalkalihasliikkeitä, punnerruksia ja erilaisia nostoja joko lattialla selinmakuulla tai seisten. Liikkeet voi suorittaa oman kunnon mukaan.

Foreverillä on tarjolla monipuolisesti liikuntaa lapsille. Vauvajumppa on tarkoitettu alle 1-vuotiaille lapsille, jotka osaavat kannatella päätään eivätkä vielä osaa kävellä. Jumppaliikkeiden lisäksi vauva saa nauttia musiikista ja loruista. Mukaan kannattaa varata mukava jumppaan sopiva vaatetus sekä viltti vauvalle. Jäsenelle, jolla on ryhmäliikuntakortti vauvajumppaan osallistuminen on ilmaista. Jos et ole jäsen voit osallistua ensimmäisellä kerralla vauvajumppaan ilmaiseksi. Vauvajumppa on turvallista ammattitaitoisten ohjaajien ohjeilla.

Rohkeasti kokeilemaan, vauvajumpan kautta voi saada myös uusia ystäviä sekä vauvat että äidit!

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever Pihlajalinna
image description

Kokeile 3 päivää 0 €

  TULE TUTUSTUMAAN


  Oletko kiinnostunut treenaamisesta liikuntakeskuksessamme, mutta tahdot tutustua tiloihin ensin? Onnistuu! Jätä yhteystietosi, niin asiakaspalvelumme on sinuun yhteydessä.


  Etunimi:

  Sukunimi:

  Puhelin:

  Sähköposti:

  Kyllä, haluan hyvinvointivinkkejä ja tietoja tarjouksista sähköpostitse. Viestejä noin yksi viikossa, uutiskirjeet voi perua milloin tahansa.

  Keskus

  Ajankohtaista

  Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

  Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

  Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

  Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

  Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

  Onnea matkaan!

  OSALLISTU ARVONTAAN - VOITA 3 KUUKAUDEN TREENIT!

  Täytä yhteystietosi alle ja olet mukana treenien arvonnassa. Arvonta suoritetaan kerran kuukaudessa.