Ihminen on luotu liikkumaan – pienestä pitäen. Liikunnalla onkin monia terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä. Näitä ovat muun muassa sosiaaliset vuorovaikutustaidot, luuston vahvistuminen, energian purku, sekä ruokahalun lisääntyminen. Liikunta parantaa myös painonhallintaa, opettaa liikunnallisia taitoja, luo yhteishenkeä ja ystävyyssuhteita. Lapsena aloitettu liikunta muodostuu elämäntavaksi ja auttaa myös myöhemmissä elämänvaiheissa tekemään parempia, terveellisiä valintoja. Mistä voisi aloittaa, mitä liikuntaa, missä ja minkä verran?  

Minkä verran tulisi liikkua eri ikävuosina? Viralliset suositukset menisi näin; 

  • Alle kouluikäiset: noin kolme tuntia/päivä 
  • Alakouluikäiset: 1,5 – 2 -tuntia/ päivä. Sisältäisi myös sykettä nostattavia harjoitteita, kuten pallopelit. 
  • Yläkouluikäiset: 2 -tuntia/ päivä aktiivista liikkumista 

 

 

 

Mitä liikuntaa? 

Alle kolmevuotiaille taaperoille ei ole vielä harrastusryhmiä eri lajeihin, mutta eri liikuntamuotoja kyllä löytyy. Näistä hyviä esimerkkejä ovat puistot, potkupyöräily, metsässä polkuja pitkin retkeily, hoplop ja muut sisäliikuntapaikat ja yleisurheilukentät. Näissä kaikissa tekemisissä kehittyvät eri osa-alueet, kuten ketteryys ja tasapaino. Yhdessä liikkuminen on myös oiva tapa käyttää perheen yhteinen aika.  

Ala-, ja yläkouluikäisille löytyy jo monia harrastusmahdollisuuksia useiden lajien parista. Esimerkiksi yleisurheilu-, sekä nyrkkeilykoulu, luistelu, voimistelu jne. Kaikki pallopelit, kiipeily, juoksu, ohjattu koululiikunta ovat erinomaisia harrastusmahdollisuuksia ja kehittävät liikunnallisiataitoja. 

 

Kuntoklubeillamme voi kuntoilla 3 kk – 13 –vuotiaiden lasten kanssa seuraavilla lastenliikunnan tunneilla: 

  • Vanhempi-vauvajumppa: 3kk-12kk vauvan kanssa 
  • Taaperojumppa: 1 – 2 –vuotiaiden kanssa 
  • Satujumppa: 3 – 4 –vuotiaiden kanssa 
  • Sirkusjumppa: 5 – 6 –vuotiaiden kanssa 
  • Kids Dance: 7 – 13 –vuotiaiden kanssa 

Iloisia liikuntahetkiä perheen pienimpien kanssa!

Aurinkoisin terveisin, 

Jaana 

Ps: Kuvissa esiintyvät lapset ovat minun alle 3v kaksoset. He ovat mielettömiä energiapakkauksia! 

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Jaana Johansson Fustra-ohjaaja, mentaalivalmentaja

Työskentelen Forever Herttoniemessä Fustra-ohjaajana. Omat vahvuuslajini ovat nyrkkeily ja maratonjuoksu . Motivoidun tavoitteellisesta urheilusta/ohjaamisesta. Minulle on tärkeää kokonaisvaltainen hyvinvointi ja tästä syystä mentaalivalmennus on intohimoni.

Ajankohtaista

Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

Onnea matkaan!