Juoksijalle kevät on parasta aikaa. Lämpimät kelit, sulat tiet ja metsäpolut kutsuvat kuntoilijat koloistaan liikkeelle. Nykyjuoksijalle ei välttämättä enää riitä pelkkä luonnosta nauttiminen ja oman sykkeen kuulostelu. Juoksulenkin voi viedä seuraavalle tasolle ja ottaa mukaan erilaiset juoksusovellukset. Sovelluksien avulla voit seurata nopeus-, reitti-, kalori- ja syketietoja sekä tehdä pidemmän aikavälin päiväkirjaa. Yksinäisistä juoksulenkeistä voi tehdä myös sosiaalisia jakamalla omia tietojaan muiden käyttäjien kanssa. Sovelluksia on yhtä paljon kuin meitä juoksijoitakin.

Tämä artikkeli ei ole mainos, vaan aito arvio sovelluksista. 

Tässä apua itselle sopivan sovelluksen valintaan  

 

1. Sports Tracker

Sports Tracker on yksi Suomen suosituimmista ja tunnetuimmista kuntoilun ilmaisista seurantasovelluksista. Halutessaan siihen voi ostaa lisäpalveluita. Sports Trackerin voi ladata iOS- ja Android -puhelimiin. Sovellus mittaa syketiedot, reitin ja nopeuden. Parhaan hyödyn sovelluksesta saa yhdessä sykemittarin kanssa. Sports Tracker on erittäin hyvä ja helppokäyttöinen sovellus, mutta myös monipuolinen. GPS-paikannin mittaa korkeuserot, matkan ja siihen käytetyn ajan. Mahdollisuus myös jakaa suoritustietoja ja kuvia somessa.

2. Strava

Strava on yksi kuntoilusovellusten suosikki. Se mittaa sykkeet, poltetut kalorit, matkat, noustut metrit, tehot ja askelnopeuden. Stravalla suoritusten seuranta ja tavoitteiden asettaminen on helppoa. Erilaiset haasteet ja pistetaulukot tuovat lisämotivaatiota. Sovelluksesta voit löytää myös muiden käyttäjien suunnittelemia juoksureittejä. Stravan helposti ymmärrettävät grafiikat havainnollistavat treenin sisällön ja kehityksen. Strava on ilmainen ja sen voi ladata iOS- ja Android -puhelimiin. Hyvä sovellus varsinkin kilpahenkisille juoksijoille.

3. Nike+ Running

Nike+ Running on ilmainen ja helppo käyttää. Se soveltuu iOS- ja Android -puhelimiin. Voit valita juoksetko aikaa vai matkaa. Jos haluat treenata musiikkia kuunnellen, on Nike+ Running sinun sovelluksesi. Sovellus soittaa musiikkia puhelimen kirjastosta. Voit luoda omia juoksulenkeillesi sopivia soittolistoja. Musiikki katkeaa, kun lopetat juoksun. Nike+ Running kertoo tilannepäivityksiä lenkin aikana. Jos kaipaat yhteisöllisyyttä, voit luoda ystäviesi kanssa erilaisia haasteita ja kilpailla keskenään. Sovellus näyttää myös ystävien juoksemat kilometrit. 

 

4. Runtastic 

Jos et välitä yhteisöllisyydestä tai somen yhdistämisestä juoksuusi, sinun kannattaa valita Runtastic. Toimiva, helppokäyttöinen ja suoraviivainen sovellus antaa palautetta treeneistäsi ja siinä on myös hyvät musiikkiominaisuudet. Sovellus on ilmainen, mutta siihen saa myös maksullisia lisäominaisuuksia. Runtasticin voi ladata iOS- ja Android -puhelimien lisäksi myös Windows-puhelimiin.

 5. Runkeeper

Yksi suosituimmista juoksusovelluksista, joka pitää seuraa ja kirjaa juoksulenkeistäsi. Jos olet tavoitteellinen juoksija, on Runkeeper sinun valintasi. Sovellus ilmoittaa, kun olet lyönyt ennätyksesi. Musiikkitoiminto seuraa juoksijan rytmiä ja valikoi siihen sopivia kappaleita. Sovelluksen voi ladata iOS- ja Android -puhelimiin ilmaisena perusversiona. Jos kaipaat enemmän sovellukselta, on mahdollisuus ostaa kehittyneempi versio. 

6. Zombies, run!

Jos et innostu puuduttavista, tylsistä juoksulenkeistä maantiellä ja kaipaat todellista motivaattoria sekä tulta lekkareiden alle, valintasi on Zombies, run! Tämä hauska, karvat pystyyn nostattava juoksusovellus tai oikeastaan peli vie sinut keskelle Zombien pelottavaa maailmaa. Sovellus saa sinut todellakin juoksemaan. Pelaajana yrität auttaa muita ihmisiä hakemalla juosten kuvitteellisia tarvikkeita erilaisista paikoista. Zombies, run! mittaa poltetut kalorit, matkan pituuden ja siihen kuluneen ajan. Tämä sovellus ei ole heikkohermoisille, mutta kunto kasvaa huomaamatta kohisten! Sovelluksen voi ladata iOS- ja Android -puhelimille ilmaiseksi, mutta siitä löytyy myös maksullinen versio.

Sovelluksella tai ilman, on aika kaivaa lenkkarit kaapin perältä ja suunnata juoksupoluille!

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit

OSALLISTU ARVONTAAN - VOITA 3 KUUKAUDEN TREENIT!

Täytä yhteystietosi alle ja olet mukana treenien arvonnassa. Arvonta suoritetaan kerran kuukaudessa.