Laihdutusmotivaatio uupuu, mutta vuoden vaihtuessa, olisi kuitenkin mukavaa olla vähän kevyempi. Miten motivoida itsensä pudottamaan painoa ja voimaan samalla paremmin? Mistä motivaatiota laihdutukseen, jos vuodenvaihde häämöttää jo, ja hommiin pitäisi alkaa nopeasti? Ei hätää, itsensä motivoiminen voi lähteä yllättävästi käyntiin, vaikka jo tänään.

mistä motivaatio laihdutukseen

 

Mistä motivaatiota laihdutukseen?

1.. Valitse astetta kevyempi tavoite

Tärkeintä on löytää nyt nukuksissa oleva motivaatiosi, silloin rimaakin voi vähän laskea. Älä tavoittele niin suuria, ota tavoitteeksi kohtalainen painonpudotus. Sellainen, mikä on helpompi saavuttaa. Matkan varrella saatatkin innostua oikein kunnolla ja ehkä tavoitekin muuttuu ennen vuodenvaihdetta.

2. Ota mukaan ystävä tai perhe

Joskus motivaatio löytyy helpommin yhdessä kuin yksin. Haasta paras ystäväsi mukaan laihduttamaan, sopikaa joku kiva palkinto, kun urakka on saavutettu. Enemmän pudottanut maksaa lounaan tai teette yhdessä jotain kivaa, jos molemmat saavuttavat tavoitteen.

Yllytä perheesi mukaan lenkille muutaman kerran viikossa. Se on kivaa yhdessä olemista, kuntoilun lisäksi. Ehkä tavoitteesi pudottaa painoa, saattaa innostuttaa jonkun perheenjäsenistäsi myös terveellisemmän elämän pariin.

3. Valitse tavoitekuva tai -vaate

Joskus painonpudottaminen on helpompaa, kun keksii itselleen selkeän tavoitteen. Ehkä sinua motivoi valokuva itsestäsi sen kokoisena, mihin tavoittelet. Laita se jääkaapin oveen. Ehkä tavoitteisiin pääsemisessä auttaa enemmän vanha tai uusi vaate, joka on sitä kokoa, mihin pyrit. Laita vaate näkyvälle paikalle vaatehuoneeseesi ja kokeile välillä, josko se olisi jo lähempänä sopimista?

laihdutus

4. Mieti ja suunnittele

– Mikä on painonpudotuksesi tavoitelukema?

– Miten mittaat tavoitteen toteutumisen?

– Onko tavoite mahdollista saavuttaa?

–  Mitä teet tavoitteen saavuttamisen eteen? Onko sinulla harjoitusohjelma? Ohjelma kuntosalille.

– Onko tavoitteen aikaraja vuodenvaihde, vai ehkä vähän möyhemmin?

Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty.

5. Lähde matkaan positiivisin mielin

Yksi tärkeimmistä motivaattoreista olet sinä itse. Jos lähdet laihduttamaan positiivisin mielin ja päätät onnistua, mitä todennäköisimmin myös teet niin. Valjasta mielesi siihen, että painon pudotus tuo sinulle paljon hyvää tullessaan. Anna vartalosi rauhassa tottua terveellisempään elämään, älä vaadi itseltäsi heti liikaa.

Laihduttamisen ei tarvitse olla rankkaa ja ahdistavaa, vaan se voi olla myös elämäsi parasta aikaa. Lähde kauppaan seikkailemaan ja etsimään uusia makuja tukemaan painonpudotustasi. Ihaile herkullisia ja terveellisiä aterioitasi, ota niistä vaikkapa valokuva. Tee loppuvuoden painonpudotuksestasi iloinen uusi matka, kohti kevyempää sinua.

Mietit ehkä nyt, että mistä motivaatiota laihdutukseen? Laihdutusmotivaatio löytyy kyllä, kun annat sille mahdollisuuden.

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever Pihlajalinna

Ajankohtaista

Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

Onnea matkaan!