Liikunnan terveyshyötyjä voi saada, vaikka harrastamisen aloittaisi vasta keski-iässä. Tuoreen tutkimuksen perusteella lisävuosia saa silloinkin, kun säännölliseen liikuntaharrastukseen ryhtyy 40–60-vuotiaana.

Aloita sinäkin ja kokeile 3 päivää maksutta. Hyödynnä etu »

Tulosten perusteella halki elämän jatkuvasti liikkuneet ja liikuntaa vapaa-ajallaan harrastaneet menehtyivät kolmetoistavuotisen seurannan aikana noin kolmanneksen epätodennäköisemmin kuin osallistujat, jotka eivät harrastaneet liikuntaa lainkaan.

Nuoresta saakka liikunnallisten osalta tulokset olivat odotettuja, mutta samansuuruinen vaikutus nähtiin myös osallistujilla, jotka aloittivat vapaa-ajan liikunnan vasta 40–61-vuotiaina.

Tulokset pitää varmistaa lisätutkimuksissa, mutta samansuuntaisia havaintoja on tehty aiemminkin. Vaikuttaakin siltä, että vaikka halki elämän jatkuvat liikuntaharrastukset suojaavat monilta sairauksilta ja pidentävät elinikää, liikunnan aloittaminen ei ole myöhäistä vielä keski-iässäkään.

Tutkimukseen osallistui 315 000 miestä ja naista, joiden liikuntaharrastuksia kyseltiin osallistujien ollessa 50–71-vuotiaita. Tutkittavia seurattiin kolmetoista vuotta, ja sinä aikana 71 000 heistä menehtyi.

Tutkimus julkaistiin JAMA Network Open -lehdessä

Mistä aloittaa liikunta?

Hyötyliikunta – mistä aloittaa ja vinkkejä onnistumiseen.

Varmaa on, ettei hyötyliikunnan merkitystä voi tarpeeksi korostaa, vaikkei siitä ylimääräistä stressiä pidäkään ottaa.

Lue: Mistä aloittaa hyötyliikunta?

Onko kuntoilun aloittaminen mielessä, mutta kynnys on vielä liian korkea?

Onko viimeisestä treenikerrasta on vierähtänyt jo tovi? Onko kuntoilun aloittaminen ollut mielessä, mutta kynnys on tuntunut vielä liian korkealta? Liikunnasta voi tulla säännöllinen ja hauska osa arkea, kunhan aloitat rauhallisesti helpoilta, mukavilta tunneilta.

Lue: Mistä ryhmäliikuntatunneista kannattaa aloittaa?

Miten aloittaa liikunta tauon jälkeen?

Muuttuneen elämäntilanteen tai kiireen myötä liikunta jäi pois päiväjärjestyksestä, joko tietoisesti tai vahingossa, ja nyt tuntuu vaikealta aloittaa taas. Aloittamista voi onneksi helpottaa muutamalla konstilla!

Lue: Mistä aloitan tauon jälkeen?

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever Pihlajalinna

Sinua voi kiinnostaa myös

image description

Aloita nyt!

  TULE TUTUSTUMAAN


  Oletko kiinnostunut treenaamisesta liikuntakeskuksessamme, mutta tahdot tutustua tiloihin ensin? Onnistuu! Jätä yhteystietosi, niin asiakaspalvelumme on sinuun yhteydessä.


  Etunimi:

  Sukunimi:

  Puhelin:

  Sähköposti:

  Kyllä, haluan hyvinvointivinkkejä ja tietoja tarjouksista sähköpostitse. Viestejä noin yksi viikossa, uutiskirjeet voi perua milloin tahansa.

  Keskus

  Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

  Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

  Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

  Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

  Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

  Onnea matkaan!

  OSALLISTU ARVONTAAN - VOITA 3 KUUKAUDEN TREENIT!

  Täytä yhteystietosi alle ja olet mukana treenien arvonnassa. Arvonta suoritetaan kerran kuukaudessa.