Jos edellisestä treenikerrasta on pitkä aika, voi salille lähtö tuntua vaikealta. Mistä motivaatiota?

Aloita sellaisilla asioilla joista pidät eniten.

Jos sinulle tulee rento olo ja mieli joogasta, joogaa. Jos et jaksa nostella painoja, mutta haluaisit kuitenkin tehdä jotain salin puolella – laita tablettiisi/puhelimeesi esim. Netflixistä lempisarjasi ja crossaile tai pyöräile jakson ajan.  

Sovi kaverin kanssa treffit salille.

Treeneistä on vaikeampi luistaa, kun on sopimus toisen osapuolen kanssa. Samalla voi päivittää kuulumiset – kätevää eikö? 

Hyödynnä salilla järjestettäviä starttikursseja.

Ilmoittaudu asiakaspalvelussa tai varausjärjestelmän kautta kuntosalin starttikurssille, jossa kerrataan mitä salilla kannattaa tehdä. Hyvä muistinvirkistys sellaiselle, jolla tauko on venynyt pidemmäksi.  

Merkitse kalenteriin

Merkkaa kalenteriin treenit ja ajat, aivan kuten muutkin tärkeät menot – pidä näistä myös kiinni. Ilmoittaudu tunneille, joille haluat mennä, äläkä peru niitä. 

Pyydä asiantuntijan apua

Varma tapa päästä vauhtiin on pyytää apua trainerilta. Tarvitset sitten motivaatiopuheita, saliohjelmaa, tukea alkuunpääsyyn tai uusia vinkkejä, salilla on aina henkilökuntaa valmiina auttamaan sinua pääsemään eteenpäin. 

Mieti realistiset tavoitteet

Miksi treenaat? Mitä haluat sillä saavuttaa? Kuinka tärkeää se sinulle on?  Mitä paremmin pystyt kuvittelemaan itsesi päämäärässäsi, sitä motivoituneempi todennäköisesti olet.  

Syö hyvin, ja terveellisesti.

Hyvä treeni ja hyvä ruokavalio luovat hyvän kierteen. Miksi syödä roskaruokaa jos näkee vaivaa treenatakseen? Hemmottele kroppaasi laadukkailla ravintoaineilla.

Aloita rauhallisesti.

Jos aloitat rytinällä, treenaamalla joka päivä kaikkea ja kovaa, on kroppasi todennäköisesti liikuntakyvytön kaikessa jumituksessaan, eikä tämä toden näköisesti lisää intoa lähteä salille juuri ollenkaan.  Muista, että lyhytkin harjoitus on aina parempi kuin ei mitään! 

Palkitse itsesi rentouttavalla saunalla, ihanalla kasvonaamiolla, hieronnalla, uusilla treenivaatteilla tai jollain, josta sinulle tulee super hyvä mieli.

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Asta Vilenius Personal trainer, fysioterapeutti, ryhmäliikuntaohjaaja

Koulutukseltani olen fysioterapeutti sekä liikunnanohjaaja AMK. Töissä liikunta-alalla vuodesta 2007. Intohimona toiminnallinen harjoittelu.