Oletko vieläkin kesälomafiiliksissä etkä löydä motivaatiota mennä salille treenaamaan? Oletko kuullut huippuhyvästä  7 minuutin pikajumpasta, joka lupaa polttaa kaloreita saman verran kun kunnon salitreeni? Jumppa ei vaadi muuta kuin motivaatiosi ja seitsemän minuuttia ajastasi. Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta?

Tähän American College of Sports Medicinen kehittämään HICT (high intensity circuit training) -treeniin kuuluu 12 liikettä, jotka tehdään asiantuntijoiden suosittelemassa järjestyksessä.

Nämä oman painon varassa tehdyt liikkeet antavat hyvän kuormituksen keholle ja tuntuvat hyvin lihaksissa. Jokaista liikettä tehdään noin 30 sekuntia ja niiden välissä on aina 10 sekunnin lepotauko. Nyt sinulla on seitsemän minuuttia aika kokeilla:) “Lets go!”: 

 1. Haarahyppy
 2. Istuminen tyhjän päällä seinää vasten
 3. Etunojapunnerrus
 4. Vatsanrutistus
 5. Seisomaan nousu tuolille
 6. Kyykyt
 7. Penkkidippi
 8. Lankku
 9. Paikallaan juoksua polvia korkealle nostaen
 10. Askelkyykky eteen kädet lantiolla
 11. Punnerrus ja kierto sivulle ja käden nosto ylös
 12. Sivulankku

Miltä olosi tuntuu?

Plussat

Vaikka tiede tarjoa vain yhden selityksen  seitsemän minuutin jumpasta, ehkä ainoa selitys, mitä tarvitsemme on se, että se saa ihmiset liikumaan ja innostumaan liikunnasta. HIIT-tyypiset harjoitteluohjelmat tekevät treenaamisen mahdolliseksi kaikille.

Mutta…

Vaikka haluaisin, että lupaus mainostyylillä “seitsemän minuutin jumpalla kesäkuntoon” olisi totta, kehosi muuttaminen vaatii enemmän kun 7 minuutia. Muista, että tällainen pikatreeni kuluttaa kaloreita ja kohottaa vähän kuntoasi, mutta kuten nimi “pikatreeni” kertoo, ovat treenin jälkivaikutukset lyhyet. Se on kuitenkin hyvä “välipala” tai “alkupala” muille liikuntamuodoille, mutta ei riitä sellaisenaan, kun tavoite on painonpudotus, lihasmassan lisääminen tai voiman kehitys. 

Liikunta, millä tahansa määrällä, tekee hyvää keholle ja terveydelle. Seitsemän minuuttia on parempi kuin ei mitään! Sitä paitsi, ei ole parempaa tunnetta kuin rankan ja hikisen treenin jälkeen mennä suihkuun ja jutella treenikavereiden kanssa siitä, miten huikeat nämä viimeiset yhdessä vietetyt 45/60 minuuttia ovat olleet:)

“Ylös sohvalta ja liikumaan!” on ensimmäinen askel kohti aktiivista elämää! Nähdään salilla! 🙂

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Kadri Janson Fysioterapeutti ja Fustra-yksilövalmentaja

Olen koulutettu fysioterapeutti (MSc, erikoistunut TULE- ja urheilyfysiologiaan), hieroja ja Fustra-yksilövalmentaja. Minulla on monipuolinen liikuntatausta: lentopallo (16v), juoksu (9v) ja yleisurheilu.

Olen kuuden vuoden työkokemuksen aikana auttanut paljon erikuntoisia asiakkaita palaamaan arkitoimiinsa kivuttomampina, energisempinä ja vahvempina. Minun asiakkaana saat yksilöllistä ja syvällistä palvelua. Jaan elämänkokemukseni, koulutukseni sekä osaamiseni kanssasi, jotta voit tuplata mahdollisuutesi onnistua.

Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

Onnea matkaan!