– Moikka! Ootko tulossa starttikurssille? Jes, moi, mä oon Miia. Onko salimaailma kuinka tuttua?

No, tarkoituksellisesti olen kiertänyt kaukaa”.

Kuntosalin starttikurssi on viikottainen, asiakkaillemme maksuton kurssi, jolle voit ilmoittautua joko henkilökohtaisesti jo olemassa olevilla varaustunnuksilla tai pyytää henkilökuntaa ilmoittamaan sinut osallistuvaksi.

Kenelle starttikurssi on tarkoitettu – ja mitä kurssilta jää käteen?

On ollut muutenkin tätä selkävaivaa, niin en ole varma mihin laitteeseen minun kannattaisi mennä. Toisaalta pelkään mennä mihinkään, etten riko enempää paikkojani”.

Niin kauan kuin muistan, on suositeltu kävelyä älyttömän hyvänä ja suomalaiselle soveltuvana liikuntamuotona. Onhan se, ja sitä paitsi kävelyn lisäksi oikealla tekniikalla tehdyssä sauvakävelyssä on enemmän lihasaktivaatiota kuin tavallisessa kävelyssä – sauvoilla työntäessä sekä käsien että jalkojen liikerata pidentyy ja keskivartalo joutuu enemmän töihin. Kävely ylipäänsä on toki edelleen todella hyvä liikuntamuoto raikkaan hapen ja vaihtuvien maisemien ansiosta. Omalla kohdalla sauvakävely on kehittänyt jopa juoksukuntoa enemmän kuin itse juoksu. Valitettavasti kävely ei kuitenkaan riitä ylläpitämään, saati kasvattamaan lihasmassaa, joka jo 25-30 vuoden iän ylittäessä alkaakin tipahdella itsestään ihmiskehon kelkasta pois.

Lue myös: Tutkimus – jo tunti liikuntaa viikossa suojaa masennukselta

Ei enää tämän ikäisenä tartte

Paitsi että just nyt kannattais.

Kuntosaliharjoittelu ei enää tarkoita raudalle haisevaa, magnesiumissa pöllyävää tilaa, jonne saisi mennä vain leveäselkäiset hauiskääntöä vääntävät miehet. Kuntosalimaailmaan mahtuu jukkapalmujen lisäksi me kaikki, koska ei ole olemassa muottia, johon salilla kävijän pitäisi mahtua. Kuntosalilla on paljon laitteita, jotta jokaiselle löytyisi tapa tehdä omaa juttuaan ja saavuttaa oma tavoitteensa – liittyy se tavoite sitten selkäkipujen poistamiseen, painonpudotukseen tai hauiksen kasvattamiseen.

Starttikurssilla ohjaaja kasaa yhteen porukan, jonka kanssa harjoitellaan yhdessä kuntosaliharjoittelun perusteita. Ohjaaja on valmiiksi tehnyt ja tulostanut ohjelman, joka sisältää päälihasryhmien liikkeet: jalat, selkä, rinta, vatsat.

Laitteita on salilla monta, koska lihaksiakin on. Laitteen ideana on eristää tietty lihas töihin, jolloin ei ole pelkoa siitä, että tekisi liikettä väärin – ellei laitteen säädöt ole sinulle vääränlaiset. Starttikurssin idea on näyttää tehtävä liike, kertoa mihin kohtaan kehoa se vaikuttaa ja katsoa sinulle sopivat säädöt sen lisäksi, että ohjaaja varmistaa sinun tekevän liikkeen oikein.

Vetäjä on ohjelmaan valinnut liikkeitä, joita tekemällä käytät samalla esimerkiksi selkää, että käsiä. Täten ohjelmassa on liikkeitä vain jokunen, mutta silti jokaista lihasryhmää työstävä. Ohjelman voi tehdä lävitse 1-3 kertaa viikossa. Kerta kuntosaliharjoittelua pitää enemmänkin yllä olemassa olevaa lihasmassaa, mutta jo kaksi kertaa riittää hyvään oloon. Jos käy useammin kuin kahdesti viikossa, mahdollistaa se jo ohjelman jaon – esimerkiksi käsien lihaksille voi tällöin kohdentaa jo useamman liikkeen. Moni starttikurssilainen haluaa kuitenkin saada yksijakoisen ohjelman (eli koko vartalon treenin) siksi, että voi joskus irtaantua ryhmäliikuntatuntien ajanvarauksesta ja tulla omaan agendaansa sopivaan kellonaikaan salille. Starttikurssin treeniohjelmalla pääsee hyvin alkuun, joten ohjelman ja ohjatun kurssin avulla pystyt jatkamaan omatoimisesti kuntosaliharjoittelua.

Lue myös: Onko kuntoilun aloittaminen mielessä, mutta kynnys korkea?

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Miia Roine Ravintovalmentaja

Kokonaiskuvaa huomioonottava amatööritriathlonisti, jonka taskuista löytyy kikkoja niin ravitsemusmuutoksen mentaalipuoleen sekä käytännön puolen erityisosaamiskorteista: suolistovaivoista, kehonkoostumuksen muokkauksesta sekä diabeteksesta. Oma ykköstyypin diabetes on valttikortti - sillä diabeetikon ruokavalio on ihanteellinen kaikille.

Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

Onnea matkaan!