Selluliitti on salakavala seuralainen, joka tulee yllättäen, mutta ei lähde pois sitten millään. Selluliitista voi kuitenkin päästä eroon, mutta se ei tapahdu sormia napsauttamalla, vaan vaatii vähän työtä. Oletko valmis tekemään hommia sileämmän pepun saavuttamiseksi? Jos kyllä, niin tässä sinulle vinkkejä selluliitin karistamiseksi.

 

Mitä on selluliitti?

Selluliitilla tarkoitetaan muhkuraista “appelsiini-ihoa”, jota esiintyy naisilla pääasiassa reisien ja pakaroiden alueella. Selluliitti on rasvaa ihon alla ja sen muhkurainen ulkomuoto johtuu ihonalaisten rasvasolujen pingottumisesta ja sidekudoksen muutoksista ja venytyksestä. Selluliittiin liittyy myös aineenvaihdunnanhäiriöt, ihon kimmoisuuden, veren- ja imunestekierron heikkeneminen. Kyseessä on pitkälle siis aineenvaihdunnallinen ongelma, joka muodostuu ajan saatossa yleensä ravitsemuksellisten puutteiden vuoksi. Toisille selluliittia tule herkemmin kuin toisille ja sitä voi olla myös hoikalla ihmisellä.

Näin eroon selluliitista

Juo tarpeeksi vettä

Vedenjuonti on tärkeää, koska runsas vedenjuonti parantaa nestekiertoa. Rasva palaa sitä tehokkaammin, mitä paremmin nesteet kiertävät.

Lue myös: Infograafi: kuinka paljon vettä oikeasti tarvitset?

Syö terveellisesti

Terveellinen ruokavalio on todella tärkeää jos mielii selluliitista eroon. Ruokavaliossa on hyvä suosia emäksisiä raaka-aineita eli runsaasti kasviksia. Eniten happamuutta kehoon tuo eläinkunnan tuotteet, joten ruokavaliota voi muuttaa vähän kevyemmäksi jättämällä punaisen lihan pois. Sokeri on yksi pahimmista selluliitin synnyn kannalta, joten sokerit vähiin.

Lue myös: sokeririippuvuus – viiden portaan ohjelma. 

Treenaa peppua

Jotta selluliitista pääsee eroon, on säännöllinen verenkierto selluliittialueella saatava kuntoon. Siinä auttaa liikunta. Kuntosalitreeni lisää tehokkaimmin paikallista verenkiertoa. Lihas saadaan kimmoisammaksi ja selluliitti vähenee. Lenkkeily on loistava tapa poistaa selluliittiä, sillä siinä palaa rasva tehokkaasti ja selluliitti ON rasvaa. Parhaiten sitä poltetaan  juoksemalla tai pyöräilemällä.

Venyttele päivittäin

Venyttely on myös hyväksi selluliittia poistettaessa. Se ei yksin poista selluliittia, mutta se tuo lihakseen lisää elastisuutta ja vaikuttaa verenkiertoon vauhdittavasti.

Muista, että mitään ei tapahdu päivässä, tai edes viikossa. Selluliittia häätäessä pitää olla kärsivällinen. Jos tuntuu ettei muutosta tapahdu, ota itsellesi valokuvia matkan edetessä ja huomaat niistä muutokset herkemmin. Kun pääset selluliitista eroon tai saat vähennettyä sitä tarpeeksi, muista ylläpitää terveellisiä elämäntapoja jatkossakin, jotta salakavala vihollinen ei pääse yllättämään sinua uudestaan.

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever Pihlajalinna

Ajankohtaista

Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

Onnea matkaan!

OSALLISTU ARVONTAAN - VOITA 3 KUUKAUDEN TREENIT!

Täytä yhteystietosi alle ja olet mukana treenien arvonnassa. Arvonta suoritetaan kerran kuukaudessa.