Meitä liikkujia on erilaisia. Joillekin liikkeellelähtö ei tuota juuri koskaan suurempia ongelmia ja motivaatio säilyy suhteellisen hyvänä läpi vuoden tai parhaimmassa tapauksessa läpi elämän. Toiset tarvitsevat enemmän ulkopuolista kannustusta ja apukeinoja motivaation herättelyyn.

Jos kuulut tähän jälkimmäiseen ryhmään, voi erilaisista työkaluista olla sinulle suuresti hyötyä. Sykemittareiden ja aktiivisuusrannekkeiden lisäksi voit ladata älypuhelimeesi erilaisia sovelluksia jotka tsemppaavat sinua jatkamaan liikunnan parissa. Monet sovellukset ovat ilmaisia, joten henkilökohtaisesta motivaattorista ei tarvitse välttämättä maksaa ylimääräistä. Ja vaikka kuuluisit ensimmäiseenkin ryhmään, voit saada samoista työkaluista hauskaa vaihtelua omaan treeniisi.

Motivaatio saattaa hyvinkin saada tuulta alleen sovelluksilla, joissa seurataan kuntoilun kehitystä. Voit seurata esimerkiksi syketietoja, reittiä, matkaa, aikaa ja nopeutta. Tavoitteita on helppo asettaa sovellusten antaman datan avulla. Jos huomaat jonkin välietapin lähestyessä olevasi hieman jäljessä tavoitteestasi, saatat saada sen tarvittavan viimeisen puristuksen treeniisi. Sovellus voi olla käytännössä oma henkilökohtainen taskussa kulkeva valmentajasi, joka antaa sinulle paljon arvokasta tietoa.

Kokonainen yhteisö mukana treenissäsi

Osa sovelluksista on yhteisöllisiä, jos kaipaat tukea treeniisi tai muuten vain ihmisiä ympärillesi treenaamaan. Voit joko verrata omia suorituksia toisten vastaaviin tai seurata muiden yhteisön jäsenten kanssa kehittymistänne yhdessä antaen vinkkejä. Sovellus myös muistuttaa sinua esimerkiksi huolehtimaan kehonhuollosta ja levosta sekä antaa neuvoja tekniikoihin.

Sovellusta tai sovelluksia valitessa kannattaa huomioida omat tarpeet. Mitä lajia tai lajeja harrastat, mitä tuloksia haluat seurata, mistä haluat saada lisätietoa? Sovellukset antavat jopa reaaliaikaista palautetta liikuntasuorituksesta. Sovellus saattaa ilmoittaa kesken lenkin, että olet jäämässä edellisen vastaavan lenkin vauhdista ja tämä jo yksistään saattaa antaa sinulle lisää tsemppiä.

Lue myös: Parhaat juoksusovellukset: Juoksija, näistä appseista saat hyötyä.

Hyviä kaikenlaiseen kuntoiluun sopivia seurantasovelluksia ovat esimerkiksi:

Sports Tracker

Suosittu, helppokäyttöinen ja kestävyysliikuntaan parhaiten sopiva sovellus, joka mittaa sykkeen, reitin ja nopeuden. Sports Trackerilla voi seurata omaa kehitystä pidemmällä aikavälillä, kun merkitsee jokaisen suorituksen tulokset ylös. Sovelluksella voi verrata esimerkiksi juoksulenkin tuloksia aiempaan lenkkiin.

Endomondo

Jos haluat liikkua tavoitteellisesti, on Endomondo loistava sovellus. Asetat vain tavoitteesi sovellukseen ja se kertoo sinulle reaaliaikaisesti, kuinka suoriudut liikuntasuorituksestasi.

HeiaHeia

Hauska ja sosiaalinen yhteisöllinen sovellus, jossa käyttäjät merkitsevät liikuntasuorituksiaan ylös kannustavalla tavalla. HeiaHeia on kuin liikkujan Facebook, tarkoitus ei ole kilpailla toisiaan vastaan vaan kannustaa liikkumaan, kuten sovelluksen nimikin jo kertoo.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi on kasvava trendi, johon kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Kehittyvä teknologia tuo haasteita ihmisten jaksamiseen. Koko ajan pitäisi olla tavoitettavissa. Teknologian myötä saamme kuitenkin onneksi myös apukeinoja, joilla omaa hyvinvointia voi seurata. Voit käyttää sovelluksia apunasi kokonaisvaltaisen hyvinvointisi tukemiseen. Liikunnan lisäksi myös ravintoa ja lepoa voi analysoida erilaisten sovellusten avulla. Löytyypä sovelluksia myös joogaajalle ja meditoijalle.

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit

Ajankohtaista