Kesä = kuntosalikortin tauotus. Syksyn alussa on taas vaikeaa päästä takaisin rutiiniin ja kuntosalille raahaudutaan koska ”on pakko”. Onko tuttua? Ilmiö näkyy selvästi kuntosaleilla jo nyt. Kesä tarkoittaa monelle mökkilomailua, rannalla makoilemista ja muutenkin rennosti ottamista. Silloin nautitaan auringon lämmöstä täysillä, niin kauan kun se kestää. Rutiinit jäävät usein pois, oma treeniohjelma unohdetaan ja lause ”sitten syksymmällä” onkin päivittäisessä käytössä.

Kuntoilijalle kesä saattaa tosin olla hieman ristiriitainen, keväällä kovalla työllä saatuja tuloksia ei tietenkään halua menettää, eikä syksyllä ole mukava aloittaa taas lähtöruudusta. Samalla kaikkihan haluavat nauttia kesän rentoudesta ja ihanista herkuista. Mieti hetki, mikä olisi sinun kultainen keskitie hölläämisen ja tavoitteellisen treenaamisen väliltä?

Kesällä ei kannata ottaa 100 % taukoa kuntoilusta.

Se ei tosin tarkoita, että koko kesä vietetään kuntosalin seinien sisällä, vaan että löytää sen kultaisen keskitien. Liiku sen verran, mikä tuntuu sinusta hyvältä. Kaksi kunnollista lihaskuntotreeniä viikossa, miltä se kuulostaa? Yksi näistä voi jopa olla HIIT-treeni puistossa tai rannalla. Näin syksyllä on helpompi jatkaa rutiinia, eikä tarvitse aloittaa kaikkea alusta.

Kuntosalikortin ollessa aktiivinen voi myös sadepäivät käyttää hyväksi. Toinen vaihtoehto on lenkkeillä salille, tehdä puolen tunnin tehokkaan lihaskuntotreenin ja kävellä kotiin. Koko treenin voi tehdä tunnissa, ja sitten lähteä vaikka rannalle. Vaihtoehtoja löytyy vaikka kuinka, ja nyt jos koskaan saa kokeilla uusia kuntoilutapoja!

Hyödynnä myös mökin kuntoilumahdollisuudet

Jos kesän viettää mökillä, löytyy sieltäkin valtavasti kuntoilumahdollisuuksia! Mökkitreenailu antaakin mukavaa vaihtelua kuntosalille, ja siinä saa päästää luovuuden valloilleen. Täytä vaikka ämpäri vedellä tai hiekalla ja käytä sitä kahvakuulana. Juokse metsäpoluilla ja käytä kiviä ja tukkeja pieninä esteinä. HIIT-treenin voi tehdä missä vain, vaikka laiturilla jolloin treenin päätteeksi voi pulahtaa veteen.

Suomen kesä on lyhyt ja siitä pitääkin nauttia, mutta muutama rutiini on hyvä pitää yllä. Syksyllä töihin tai kouluun paluu on myös huomattavasti helpompaa, kun kaikkia rutiineja ei tarvitse luoda uudestaan yhden viikon aikana.

Kuntoilua ja terveellisiä elämäntapoja ei kannata jättää täysin pois, mutta nauti kuitenkin kesästä, rentoudu ja herkuttele, olet sen todellakin ansainnut!

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Janina Osanen Kuntoneuvoja / asiakashankinta

Elämäniloa täynnä oleva terveysintoilija ja luonnonlapsi, jolle liikunta on elinehto nyt ja aina.