Lisäämällä liikuntaa, voidaan pudottaa painoa tehokkaasti. Painonpudotuksessa on yksinkertaisuudessaan kyse siitä, että kulutat enemmän kaloreita kuin syöt. Liikunnalla voi hyvin pudottaa painoa, ilman, että ruokavalioon tarvitsee tehdä suuria muutoksia. Liikunnan myötä kasvanut kulutus pitää huolen siitä, että paino tippuu, kunhan ruoan kalorimäärä ei lisäänny. Painonpudotus liikunnalla on terveellinen keino laihtumiseen, ota nämä vinkit huomioon ennen kuin aloitat!

Löydä lajisi ja nosta kulutusta

Tärkeintä on löytää sellainen tapa liikkua, jota sinun tulee tehtyä säännöllisesti. Juokseminen kuluttaa tehokkaasti kaloreita, mutta jos juoksulenkki jää usein tekemättä, koska se on liian raskasta, ei se silloin ole sinulle tehokas kaloreiden kulutusmuoto. Yleisesti ottaen aerobinen ja sykettä tarpeeksi nostattava liikunta on kaikista tehokkainta painonpudotuksen kannalta. Painonpudotus kuntosalilla on myös mahdollista, mutta harjoittelussa pitää huomioida sykkeen nostaminen.  Kuntosaliharjoittelun voi toteuttaa kuntopiirin muodossa, jolloin myös sykkeet pysyvät korkeammalla.

Yksi kilo rasvaa vastaa noin 7 000 kaloria, joten jos haluat laihtua yhden kilon, sinun täytyy onnistua luomaan 7 000 kalorinvaje ruuan ja liikunnan avulla. Tämä tarkoittaisi esimerkiksi sitä, että jos kulutat liikunnalla joka päivä noin 235 kaloria enemmän kuin mitä syöt, niin kuukaudessa painosi tippuu kilon verran. Esimerkiksi 5 kilometrin kävely tunnissa kuluttaa noin 250 kaloria, tunnin jooga taas 220 kaloria ja vesijumppa noin 300 kaloria.

Painonpudotuksen kannalta tärkeintä on kulutettu kalorimäärä. Painonpudotustreeniksi sopii hyvin esimerkiksi liikkuvat ryhmäliikuntatunnit kuten Syke, BodyCombat, Spinning, Step, Fit, Rasvanpoltto ja Evergreen. Riippuen vauhdista ja omasta painostasi nämä tunnit voivat kuluttaa aina 400 kalorista jopa yli 700 kaloriin tunnissa.

Jos koet epävarmuutta, millainen painonpudotus sopii sinulle, ei hätää me voimme auttaa. Foreverin osaavat asiantuntijat auttavat sinua niin liikunnan kuin ravintovalmennuksen kanssa.

Lisää liikuntaa maltilla

Aloittaessasi painonpudotuksen lisäämällä liikuntaa, on tärkeä muistaa lisätä liikuntaa vaiheittain. Liian suuri lisäys kerralla voi johtaa liian suureen rasitukseen, joka altistaa rasitusvammoille. Lisää siis liikuntaa pikkuhiljaa ja lisää erityisesti matalatehoista liikuntaa, joka kasvattaa peruskuntoa ja näin valmistaa sinua liikkumaan enemmän. Kun peruskunto on hyvä, tuntuu liikkuminen myös mukavammalta ja jaksat todennäköisemmin pitää liikuntaharrastusta yllä. Hyviä matalasykkeisiä harjoitusmuotoja ovat kävely ja kuntosalilta löytyvät aerobiset laitteet kuten crosstrainer tai kuntopyörä. Myös lihaskuntoharjoittelu sopivalla tahdilla voi olla erinomainen tapa aloittaa kuntoilua ja kasvattaa peruskuntoa.

HIIT vai kävely?

Mieluiten molemmat! Matalasykkeistä liikuntaa jaksaa tehdä pidempään, jolloin kokonaiskulutus voi nousta suuremmaksi kuin nopeassa korkean sykkeen treenissä. Kevyemmästä liikunnasta myös palaudut nopeammin. Raskaasta liikunnasta palautuminen voi viedä hyvin parikin päivää. Harjoittelussa on kuitenkin tärkeää muistaa monipuolisuus. Matalasykkeinen ja pitkäkestoinen harjoittelu on syytä pitää mukana harjoitusohjelmassa, mutta myös HIIT-treeniä kannattaa tehdä viikottain. Monipuolisella harjoittelulla treeni pysyy mielenkiintoisena ja kun rasitat kehoa monipuolisesti myös painonpudotus sujuu.

Liikunnan lisäksi ruokavaliolla on tärkeä rooli painonpudotuksessa. Hoitamalla sekä liikkumisen että ruokavalion kuntoon saavutat tavoitteesi tehokkaammin.

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit