Kuntosali voi tuntua hämmentävältä paikalta ja laihduttaja ei välttämättä tiedä, miten kuntosalilla tulisi harjoitella painoa pudottaessa. Ei hätää, listasimme parhaat vinkit, miten tiputat painoa kuntosalilla harjoittelemalla.

Lisää aerobista harjoittelua

Mietitkö, mikä olisi paras tapa harjoitella kalorien kuluttamiseksi. Vastaus on aerobinen harjoittelu. Oli se sitten juoksua, kävelyä, soutua tai crosstrainerilla hikoilua, aerobinen harjoittelu auttaa polttamaan kaloreita tehokkaasti ja samalla se tekee hyvää aineenvaihdunnalle.

Aerobisessa harjoittelussa kannattaa muistaa monipuolisuus. Välillä on hyvä tehdä tasasykkeisiä pidempiä harjoituksia, mutta myös sykettä paljon nostattavat intervalliharjoitukset ovat tehokkaita painonpudotuksessa. Aerobista harjoittelua on helppo lisätä harjoitteluun esimerkiksi lisäämällä harjoituksen alkuun ja loppuun 15 minuuttia aerobista.

Tehokas voimaharjoittelu

Laihduttaminen ja lihasten kasvatus on myös realistista säännöllisellä kuntosaliharjoittelulla. Voimaharjoittelu laihduttaessa pitää huolen, ettet menetä lihasta vaan laihtuminen tapahtuu polttamalla ylimääräistä rasvaa. Voimaharjoittelussa voi rohkeasti edetä kohti suuriakin painoja myös laihduttaessa. Lihaskuntoharjoittelu kasvattaa lihaksia ja mitä enemmän lihasta sinulla on, sitä suuremmaksi myös kulutus kasvaa. Myös voimaharjoittelu auttaa kiihdyttämään aineenvaihduntaa, jolloin laihtuminen helpottuu.

Harva meistä haluaa laihduttamalla saavuttaa löysän mutta pienen vartalon, myös tästä syystä on tärkeää pitää voimaharjoittelu mukana myös laihduttaessa. Voimaharjoittelulla saavutat kiinteän vartalon, jossa ei ole roikkuvia kohtia.

Vaihteleva harjoitusohjelma

Monipuolisuus pitää harjoittelemisen intoa yllä, mutta se myös auttaa sinua laihtumaan tehokkaasti. Keho tottuu lopulta paljon toistettuihin harjoituksiin, joten on hyvä rikkoa rutiineita ja haastaa kehoa ja mieltäsi uudella tavalla.

Voit esimerkiksi kokeilla täysin uusia sarja ja toistomääriä tai vaihtaa esimerkiksi liikettä täysin. Jos olet esimerkiksi aina harjoitellut jalkoja samalla tavalla, kokeile sinulle uusia harjoitteita ja voit yllättyä, kuinka paljon tehokkaampaa harjoittelusi on! Pidä ilman muuta suosikkiharjoituksesi mukana ohjelmassasi, mutta kokeile välillä myös uutta ja voit päästä yllättäen harjoittelussa täysin uudelle tasolle.

Tehokkaita harjoituksia kuntosalilla laihduttamiseen

Kiertoharjoittelu ja erilaiset intervalliharjoitukset ovat hyvin tehokkaita tapoja päästä eroon ylimääräisistä kiloista. Kokeile esimerkiksi näitä harjoituksia kuntosalilla:

Tee varsinainen lämmittely ennen listattuja harjoituksia ja sisällytä harjoitukseen myös hyvä loppuverryttely.

Kiertoharjoitus kehonpainolla:

10 minuuttia pyöräilyä, sen jälkeen 4–5 kierrosta:

12 askelkyykkyä

12 punnerrusta

12 burpeeta

12 istumaan nousua

12 kyykkyä

Kun kaikki kierrokset on suoritettu 5 minuuttia pyöräilyä

Kiertoharjoitus kahvakuulalla:

4–5 kierrosta

20 kahvakuula heilautusta

20 maastavetoa kahvakuulalla

20 kahvakuulan yli hyppyä

10+10 kulmasoutu yhdellä kädellä

20 askelkyykkyä kahvakuula yhdessä kädessä, vaihda kättä puolessa välissä

Kiertoharjoitus käsipainoilla:

Valitse sinulle aerobinen laite, jossa saat sykkeen nousemaan. Suorita 4–5 kierrosta:
10 punnerrus+kulmasoutu käsipainoilla, asetu punnerusasentoon kädet käsipainoilla, punnerra ja tee sen jälkeen vuoron perään yhden kulmasoudut käsillä.

10 työntöä, aloita käsipainot lattialla, tuo painot rinnalle ja punnerra painot ylös, palauta painot lattialle hallitusti

10 korokkeelle nousua käsipainot käsissä

10 kyykkyä käsipainot hartioiden päällä

3 minuuttia valitsemallasi aerobisella laitteella, kovalla sykkeellä

Sivustolta löydät lisää hyödyllisiä kuntosaliohjelmia treenaamiseen!

Aloita treenaaminen tänään!

Verkkokauppaan

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit