Vuodenvaihteeseen ajoittunut viranomaisten asettama kuntosalien sulku vaikutti vahvasti Forever Pihlajalinnan etäliikunnan palveluiden käyttöön. Käyttäjämäärät nelinkertaistuivat ja palveluiden käyttö lisääntyi jopa 500 prosenttia. Paluuta vanhaan ei ole näköpiirissä.

Kuntosalien alueelliset sulkutilat vaikeuttivat suomalaisten aktiivi- ja harrasteliikkujien arkea vahvasti vuodenvaihteen molemmin puolin. Pandemian aikana etsittiin uusia tapoja ylläpitää kuntoa ja hyvinvointia terveysturvallisesti.

Osa siirtyi ulkoliikuntaan, moni tutustui myös digitaalisiin vaihtoehtoihin. Etätyön yleistyminen ja digivalmiuksien kehitys on aktivoinut kansaa myös etäliikunnan pariin. Paluuta vanhaan ei ole, kun uusia etäpalveluita kysytään aktiivisesti.

– Asiakkaamme kertovat, että Online-tuntiemme avulla he uskaltautuivat kokeilemaan täysin uudenlaisia liikuntamuotoja ja tuntityyppejä aiempaa rohkeammin, kun kukaan ei ole kotona näkemässä. Nyt nämä testaajat ovat saapuneet myös paikan päälle ryhmiimme mukaan. Poikkeustilanne rohkaisi monia laajentamaan mukavuusalueitaan ja eri lajien kokeilua aiotaan myös jatkaa, kertoo Foreverin ryhmäliikunnasta vastaava liiketoimintajohtaja Hanna Homi.

Kuva: Ryhmäliikuntatuntien käyttö Forever Online-palvelussa aikavälillä 11/2021-01/2022.

 

Kuntosalikävijät tehostivat kehonhuoltoaan

Kuntosalisulku vaikutti myös tuntitallenteiden käytön laatuun. Etenkin kuntosalitreenaajat, jotka eivät osta ryhmäliikunnan palveluita klubilla, innostuivat ja hyödynsivät erityisesti kotona tehtäviä kehonhuoltoharjoitteita. Yksittäisistä tunneista Fasciamethod®, Kehonhuolto ja Core liitettiin omaan ulkoiluun ja/tai lihaskuntoharjoituksen kaveriksi.

Kokonaisuudessaan suosituimpina ryhmäliikuntatunteina jatkoivat lihaskuntotunnit eri välinein. Näitä ovat mm. Les Mills Bodypump®, Powerbody, Body. Seuraavaksi suosituimpia olivat Tanssitunti-kategorian sekä nyt trendanneet Kehonhuollon tuntityypit.

– Iloitsemme erityisesti uusien käyttäjien mukaantulosta. Olemme saaneet runsaasti hyvää palautetta sekä tuntien sisällöllisestä laadusta, ohjaajiemme toiminnasta, että teknisestä toteutuksesta. Ilta-aikaan kaivataan aiempaa enemmän aktiivista sisältöä ja me vastaamme mielellämme tähän kysyntään, summaa Homi.

 

Forever Online on kaikkien Forever Pihlajalinnan digitaalisten ja etäpalveluiden kotipesä. Verkkopalvelussa on tarjolla ryhmäliikunnan livelähetyksiä sekä näistä koostettu, jatkuvasti päivittyvä tuntitallenteiden galleria 24/7 -käyttöön etänä. Tarjolla on myös mm. ravintovinkkejä, ergonomiaopastuksia ja harjoitusvideoita.

– Etäpalveluiden monimuotoinen käyttö lisääntyy päivittäin varmasti muillakin kuin meillä. Uusia etäpalvelutoiveita vastaanotetaan nyt joka saralla. Laajennamme lähiaikoina palveluitamme myös asiantuntijapalveluiden etätarjontaan, puhtaasti kysynnän perusteella, kertoo Foreverin varatoimitusjohtaja Timo Aheristo.

 

Lisätietoja: varatoimitusjohtaja Timo Aheristo, timo.aheristo@foreverclub.fi.

 

 

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever Pihlajalinna

Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

Onnea matkaan!