Kesäloma on golfareiden kulta-aikaa. Golfkentät kuhisevat innokkaita pelaajia ja mailat viuhuvat. Golfareiden harmilliset nivus- ja alaselkävaivat lisääntyvät kesällä. Fysiikkaharjoittelu on golfareille äärimmäisen tärkeää, jotta vaivoja voidaan ehkäistä. Voimalla golfia ei pelata, mutta kyllä lihaskunnosta hyötyä on. Viheriöiden lisäksi golfarin on hyvä suunnata tiensä myös kuntosalille.

Kokeile Foreverin kuntosalia nyt 10 päivää veloituksetta.

Muista huolehtia vähintään näistä!

Keskivartalo

Golfarin yksi tärkeimmistä vartalon osista on keskivartalo. Koska golf on hyvin toispuoleinen laji, lyöntien tullessa aina samaan suuntaan, on keskivartalon hallinta ja lihaskunto tärkeitä. Perinteisten vatsa- ja selkälihasten lisäksi on hyvä tehdä staattisia keskivartaloharjoitteita, jotta syvät lihakset saadaan kuntoon. Keskivartalo auttaa golfaria hyvässä swingissä.

Lue myös: kolme supertehokasta vatsalihastreeniä ja syvät vatsalihakset – miten ja miksi niitä tulisi harjoittaa?

Peruskunto

Golfarilla on syytä olla hyvä peruskunto, koska usean pelin pelaaminen vaatii myös fyysistä jaksamista. Peruskuntoaan voi nostaa juoksumatolla tai vaikka porrastreenillä. Myös ryhmäliikuntatunnit, joissa treenataan kovaa ja nostetaan sykettä, ovat treenikuntoa nostavia hyviä vaihtoehtoja.

Lue myös: hyvä kunto – mitä ihmettä se on? 

Räjähtävyys

Räjähtävän voiman harjoittelu on golfarille tärkeää. Lyönnin kiihdyttäminen vaatii nimenomaan räjähtävyyttä ja sen harjoittaminen vaatii ala- ja keskivartalon lihasten vahvistamista. Tämän takia voimaharjoittelussa tulisi keskittyä räjähtävän voiman parantamiseen. Räjähtävää voimaa treenataan voiman ja nopeuden harjoitteilla. Ensin voimaa, jossa suorituspainot ovat isoja ja toistot vähäisiä, sitten nopeusharjoitteita, joissa suorituspainot ovat pienempiä ja suoritusnopeus suurempi. Sarjoja voi tehdä esimerkiksi 3-4 kertaa. Hyviä ja turvallisia harjoitteita voit kysyä omalta ohjaajaltasi.

Liikkuvuus

Liikkuvuutta on hyvä kehittää jokaisen harjoituksen yhteydessä. Liikkuvuusharjoitukset ovat rasitukseltaan kevyitä ja niitä on hyvä tehdä useamman kerran viikossa. Alaselkäkivuista kärsivillä golfin harrastajilla on keskimääräistä huonompi takareisien liikkuvuus ja vartalon kierto. Liikkuvuudella tarkoitetaan vapaita liikeratoja, jotka riippuvat hermoston toiminnasta, sekä nivelen ja sitä ympäröivien kudosten rakenteesta.

Jotta swingi lähtee hyvin,  liikkuvuusharjoitteita voi tehdä esimerkiksi jooga– tai pilatestunnilla turvallisesti ohjaajan opastuksella. Jos ryhmäliikunta ei ole sinun juttusi, tule kysymään Ohjaaja kuntosalilla -tunneilta neuvoa tehokkaiden liikkuvuusharjoitusten tekemisessä. Liikkeet on tärkeää tehdä oikein, jotta ei riko paikkojaan.

Suomen golfkausi on valitettavan lyhyt, kesä on kuitenkin vielä aluillaan ja hyvin hoidetut sekä upeat golfviheriöt kutsuvat ympäri Suomen. Nauti jatkossakin lajista ja pidä kunnostasi huolta viheriön ulkopuolellakin.

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit