Tämä on Elina Matilaisen tarina. Elina toimii Forever Lahdessa yksilövalmennuksen esimiehenä sekä Fustra-ohjaana ja personal trainerina.

“Kipu. Pirullinen, jyskyttävä, viiltävä, polttava, puristava, jomottava, jalat alta vievä kipu.

Kärsin siitä 10 vuotta. Pullistumat selässäni avasivat minulle kivun maailman ja pakottivat lopettamaan rakkaan harrastukseni 23-vuotiaana. Hain apua kiropraktikon penkiltä, osteopatian käsittelystä, hieronnasta ja fysioterapiasta. Kaikkien näiden ammattilaisten antama manipulaation hoito toi hetkellisen helpotuksen, mutta kipu ei ollut poissa. 25-vuotiaana, 2006, kipu oli pahin. Uusi pullistuma, joka taittoi minut kumaraan, pakotti minut köpöttämään kuin vanhus. En antanut kivulle periksi vaan liikuin ja liikuin ja liikuin. Jälleen koitti hetkellinen helpotus.

2008 odotin ensikoistani. Raskausviikosta 16 se alkoi. Tuskallinen hermokipu toisessa jalassani. Kipu ei helpottanut vaikka liikuin ja venyttelin ja lepäsin. Se oli ja pysyi. Pysyi lapsen syntymän jälkeenkin, helpottaen pikkuhiljaa mutta ei mennyt kokonaan pois.

Tajusin, että tällä harjoittelumuodolla voi auttaa kaikkia kivusta kärsiviä.

2010 minut koulutettiin Fustra-ohjaajaksi. Olin innoissani! Päätin, että kokeilen ensin Fustraa itselleni. Jos saan sillä selkäkipuni pois voin lämpimästi suositella Fustraa ihan kaikille. Treenasin kaksi viikkoa. Kipu oli poissa! Ymmärsin, että rangan asennon korjaaminen ja syvien vatsalihasten vahvistaminen olivat poistaneet kipuni. Olin innoissani!

Kehoni alkoi kestämään enemmän ja enemmän. Kahden vuoden Fustra-harjottelun jälkeen huomasin kehoni olevan paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin.

Kaksi raskautta ja synnytystä lisää tekivät kuitenkin tehtävänsä. Lannerangassa olevat pullistumani ”ottivat osumaa” ja jouduin uudenlaisen tilanteen eteen. Kipua ei ollut jatkuvasti mutta tuntui kuin minut olisi halkaistu kahtia. Jalkani elivät omaa elämäänsä. Ennen kuin ehdin hakemaan apua, Forever laajensi palvelutarjontaansa. Tuli Fysio-palvelut. Tämä toi mukanaan Premion, jossa saattoi yhdistää fysioterapeutin käynnit ja Fustra-harjoittelun samaan pakettiin. Päätin kokeilla. Huomasin, kuinka kehoni alkoi jälleen tottelemaan minua paremmin. Fysioterapia oli täysin erilaista kuin mitä olin aiemmin kokenut. Perusajatus olikin toiminnallisuus eikä manipulaatio. Jälleen saatoin suositella myös muille Premio-palvelua paremman tuloksen, kivuttoman arjen tai tehokkaamman treenin saamiseksi.

Työssäni yksilöohjauksen esimiehenä sekä Fustra-ohjaajana olen päivittäin tekemisissä asiakkaidemme kivun kanssa. Kivun voi saada kuka hyvänsä. Kipuun voi etsiä kaikenlaisia hoitokeinoja. Mutta mikä todella auttaa? Mihin kaikkialle ja kuinka paljon kukakin meistä haluaa uhrata aikaa ja energiaa rahasta puhumattakaan, löytääkseen oikeanlaisen avun kivun poistamiseen tai ennalta ehkäisemiseen? Jokaisella on valinnan vapaus. Omakohtainen kokemukseni Premiosta sekä Premio-asiakkaissamme nähtävät huikeat edistymiset kertovat sen, että tätä voin lämpimästi suositella.”

 

Elina Matilainen, Forever Lahti
yksilövalmennuksen esimies, Fustra-ohjaaja, Forever Personal Trainer, IFBB Coach

Takana 20 vuotta liikunnan alalla, joista viimeiset seitsemän vuotta yksilövalmennuksen koordinaattorina, Fustra-ohjaajana sekä Forever Personal Trainerina. Kokemusta löytyy lihasmassan hankinnasta kuntoutukseen. Omat vammat sekä synnytykset ovat antaneet valmiuksia ymmärtää myös omakohtaisesti kuntotumisen ja liikkumisen haasteet eri elämän tilantesissa. Missään vaiheessa ei kuitenkaan saa antaa periksi vaan aina löytyy keino liikkua. Haastan ohjattavani sekä valmennettavani tasaisesti kohti kovempia ja parempia suorituksia kehoaan kuunnellen ja ymmärtäen. Asiakkaan tavoite on myös minun tavoitteeni.

 

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever Pihlajalinna
image description

Aloita Fustra!

  Kokeile Fustraa vain 35 €.

  Nimi

  Puhelin

  Sähköposti

  Haluan lisätietoja FustrastaHaluan Fustra-näytetunnin 35 €

  Olen jäsenEn ole

  Keskus

  Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

  Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

  Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

  Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

  Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

  Onnea matkaan!