”Olen vihdoinkin onnistunut tekemään totaalisen elämäntapamuutoksen, mikä aiemmin oli minulle vain sananhelinää. Nyt uskon, että muutoksen tekeminen on mahdollista kenelle tahansa, mutta kaikki lähtee omasta tahdosta ja pitää hakea itselleen se oikea tapa toteuttaa muutos – minulle Fustra oli se paras mahdollinen.”

Onnistumistarinani:

Keväällä 2009, 55-vuotiaana, minulla oli noin 40 kiloa ylipainoa, olin aina väsynyt, mm. veren sokeriarvot sekä kolesteroli kohollaan, olin usein sairas ja hartiat sekä koko kroppa tuntui olevan aina jumissa. Kannoin harteillani ylipainon lisäksi kaikenlaisia turhia murheita ja stressaannuin helposti. Olin kokeillut useita laihdutuskuureja, mutta viimeisen kymmenen vuoden aikana ei into koskaan kestänyt paria kuukautta pidempään ja jos kaksi kiloa painosta lähtikin, niin tuplaten tuli takaisin, kun nälkäkuurin lopetin. Olinkin jo luovuttanut ja uskoin, että en tule koskaan saamaan painoani normaaliksi.

Työterveyslääkärini esitti minulle monilla eri arvioilla, kuinka suuri riski minulla oli sairastua vakavasti lähivuosina, jos en nyt heti tee totaalista elämäntapamuutosta, joka ei siis ole mikään kuuri, vaan kestää loppuelämäni. Lupasin, että nyt teen asialle oikeasti jotain, vaikka kauhulla ajattelin, että mitähän tuli taas luvattua ja miten minä sen teen, kun en ole tähänkään mennessä onnistunut. Olin nähnyt televisiosta ja lukenut lehdistä ihmisistä, jotka ovat saaneet uuden, paremman elämän muuttamalla radikaalisesti elämäntapojaan. Ne eivät vain jotenkin tuntuneet todellisilta – että joku muka pystyy ihan oikeasti tekemään niin. Miksi minä en pysty??? Mielestäni en elänyt hirveän epäterveellisesti: en polttanut tupakkaa, en juurikaan käyttänyt alkoholia enkä syönyt kauhean rasvaisia ruokia (todellisuudessa kyllä söin) enkä suklaatakaan edes joka päivä. No, en kyllä harrastanut ollenkaan liikuntaakaan.

Foreverillä alkoi uutena treenimuotona Fustra ja uteliaana pyysin esittelyä. Personal Trainer kertoi, mistä on kysymys ja mihin on mahdollisuus, jos vain itse haluan ja sitoudun treeniohjelmaan (sisältäen PT:n kanssa treenaamista + tietty määrä esim. ryhmäliikuntatunneilla käymistä) sekä noudatan ruokaohjeita. Samalta istumalta tein sopimuksen 30 tunnin Fustra FatLoss ohjelmasta. Jo ensimmäisten parin kuukauden aikana huomasin, kuinka koko kehoni alkoi tuntua erilaiselta ja paino alkoi pudota tasaista vauhtia. Ruokaohjeiden noudattaminen on ollut alusta asti yllättävän helppoa, sillä kaikki, mitä saan syödä, on sellaista, mistä muutenkin pidän ja kun opin syömään monta kertaa päivässä säännöllisin välein, ei nälän tunne tule liian aikaisin. Se hyvä olo, mikä treeni treeniltä vain parani ja edelleen paranee ja tunne, että jaksan tehdä enemmän ja paremmin on jotain, mitä en ole koskaan elämässäni tuntenut.

Minä siis tarvitsin ammattilaisen, Personal Trainerin, jonka ohjauksessa teen oikeita asioita, joilla syntyy tuloksia ja joka saa minut uskomaan, että todella pystyn vaikka mihin, kun vain haluan. PT on se henkilö, jolle olen tavallaan tilivelvollinen siitä, että noudatan ohjeita ja sovittuja asioita. Kertaakaan ei ole pitkän Fustra-kauteni aikana käynyt mielessä, että en jaksa tai ei huvita, päinvastoin, käyn edelleen innolla treeneissä ja monenlaisilla ryhmäliikuntatunneilla.

Painoni on pudonnut vuodesta 2009 yli 35 kiloa. Verensokerit ja kolesteroliarvot ovat nyt normaalit ja kehonkoostumusmittauksessakin mitattavat arvot lähes kohdallaan. Kevyt olo, ryhdin ja kehon liikkuvuuden sekä tasapainon hallinnan parantuminen ovat tehneet minusta aivan uuden ihmisen. Oloni on todella mahtava ja nautin siitä. Hyvä kunto ja säännöllinen liikunta kehittävät myös henkisesti ja tunnen itseni nyt siinäkin mielessä paljon vahvemmaksi.

Perheeni, ystäväni, työkaverini esimiestäni myöten ovat kannustaneet minua koko ajan ja pitävät saavutuksiani kunnioitettavina. Työkavereiden mielestä näytän nyt paljon nuoremmalta ja olen muuttunut iloiseksi ja reippaaksi ja hyvä mieleni tarttuu muihinkin.  Moni kollega on aloittanut tai lisännyt liikuntaansa kuulemma minun innoittamana ja liikuntaan ja ruokailuun liittyvistä aiheista me usein jutellaankin kahvipöydässä ja lounailla. Lapsenlapseni nauttivat mummun kanssa olemisesta, kun jaksan olla touhuissa mukana.

Monet välitavoitteeni olen saavuttanut ja edelleen on tavoitteita ja se lopullinen tavoite on kaiken sen ylläpitäminen, mihin olen tällä välillä kovallakin työllä päässyt. Viime kevään yksi tavoitteistani oli osallistua elämäni ensimmäiseen Naisten Kymppiin ja senhän minä tein – hölkkäsin koko 10 kilometrin matkan ja tunne oli mahtava. En edes nuorena hoikkana tyttönä jaksanut josta puolta kilometriä pidempää matkaa yhteen menoon

Olen siis vihdoinkin onnistunut tekemään totaalisen elämäntapamuutoksen, mikä aiemmin oli minulle vain sananhelinää. Nyt uskon, että muutoksen tekeminen on mahdollista kenelle tahansa, mutta kaikki lähtee omasta tahdosta ja pitää hakea itselleen se oikea tapa toteuttaa muutos – minulle Fustra oli se paras mahdollinen.

Olen jättänyt vanhan elämäni kaikella tapaa taakseni enkä sitä enää murehdi tai mieti, vaikka tätä kirjoittaessani jouduinkin palaamaan siihen, mutta nyt se on loppuun käsitelty ja silmäkulmat kuivattu. Uusi elämäni sisältää paljon liikuntaa lepopäiviä ja kehonhuoltoa unohtamatta sekä riittävästi terveellistä syömistä ja silloin tällöin herkuttelupäiviä sekä kaikenlaista aktiivista elämää, joka pitää nuorekkaana ja virkeänä. Ikäni on minulle vain numero, keskityn siihen, miltä minusta tuntuu. Uskon kuitenkin, että ainakin elämäntapani puolesta noita numeroita on tulossa vielä paljon lisää.

Maija Alavakeri/Forever Hiekkaharju

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit

OSALLISTU ARVONTAAN - VOITA 3 KUUKAUDEN TREENIT!

Täytä yhteystietosi alle ja olet mukana treenien arvonnassa. Arvonta suoritetaan kerran kuukaudessa.