Onko sinulla tapana hakeutua hoitoon vasta kun pää on kainalossa? Ennaltaehkäisy on järkevämpää kuin jo ilmaantuneen ongelman hoitaminen. Vaikka sinulla ei olisi mitään erityisiä kipuja, ei kroppasi toimi välttämättä hallitusti arjessa tai treenatessa. Tässä tilanteessa sinulla on suuri riski aiheuttaa itsellesi tuki- ja liikuntaelinvaivoja. Jos oireet ovat jo päällä, olisi äärimmäisen tärkeää selvittää kivun aiheuttaja. Usein kyseessä on toiminnallinen ongelma eli juuri näiden heikkojen lenkkien ansiosta epäedullinen liike aiheuttaa kipua.

The Performance Matrix on Forever Fysion työkalu kropan hallinnan tilanteen kartoittamiseen. Asiakas tekee 10 toiminnallista testiä, joissa pyritään saamaan esille niin sanottuja heikkoja lenkkejä. Asiakkaan tavoitteiden ja heikkojen lenkkien mukaan valitaan juuri hänelle sopivat spesifit harjoitteet. Harjoittelussa pyritään progressiivisuuteen, jotta kehitys olisi jatkuvaa.

Toinen lähestymistapa testiin ja sen tuomiin heikkoihin lenkkeihin on suorituskyvyn parantaminen. Kun hallinta, niveltä ympäröivät syvät lihakset ja koko kropan optimaalinen toimiminen on hyvällä tasolla, pystytään voimaa tuottamaan pinnallisilla lihaksilla tehokkaammin. Tämä parantaa suorituskykyä sekä taloudellisuutta fyysisissä tehtävissä. Pitkässä juoksussa suuri kuormitus huonosti hallitussa kropassa tulee aiheuttamaan tuki- ja liikuntaelinongelmia.

Matrix-testi sopii kaiken tasoisille ja ikäisille ihmisille – vauvasta vaariin ja sohvaperunasta kilpa-urheilijaan. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä lähimpään Forever Fysioon, niin kerromme mielellämme lisää!

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Asta Vilenius Personal trainer, fysioterapeutti, ryhmäliikuntaohjaaja

Koulutukseltani olen fysioterapeutti sekä liikunnanohjaaja AMK. Töissä liikunta-alalla vuodesta 2007. Intohimona toiminnallinen harjoittelu.

Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

Onnea matkaan!

OSALLISTU ARVONTAAN - VOITA 3 KUUKAUDEN TREENIT!

Täytä yhteystietosi alle ja olet mukana treenien arvonnassa. Arvonta suoritetaan kerran kuukaudessa.