Keravan Foreverin salille saapuu lähes viikoittain treenaamaan Kirsi Kainulainen. Tälle naiselle urheilu on todella merkittävä osa elämää: Kirsi on 33-vuotias kilpaurheilija, jonka laji on ratamoottoripyöräily eli road racing. Lajissaan hän kulkee päättäväisesti kohti kirkkainta kärkeä, ja myös Forever on alkanut tukea Kirsiä tällä matkalla.

Kirsi Kainulainen ratamoottoripyöräily

Kuva: Ad Kievit

Kausi 2019

Ensi viikolla alkavalla kaudella Kirsi ajaa kansainvälistä Alpe Adrian -sarjaa Europaassa 600 cc -luokassa. Hänen tavoitteena on ensin saavuttaa paikka 10 joukossa, ja siitä sitten askel askeleelta kohti parempia sijoja. “Ja ainahan se palkintopalli paikka olisi se paras mahdollinen. Realistinen täytyy toki olla, ja taso on todella korkea koska mukana on myös MM-tason kuljettajia”, Kirsi tuumaa.

3,5 vuotiaana ensi kosketus ajamiseen

“Olen aloittanut ajamisena ollessani 3,5 vuotias, joten aikalailla minun elämäni on koostunut tähän saakka urheilun parissa. Teen tätä puoliammatikseni, mutta tuloja tästä ei ole niin etteikö tarvitsisi tehdä ”oikeita” töitäkin. Olen myös rakennusalan yrittäjä”, Kirsi kertoo.

Moottoriurheilu vaatii hyvää hapenottokykyä ja kuntoa

“Moottoriurheilu vaatii todella hyvää fyysistä kuntoa: tasapainoa, kehonhallintaa, staattista lihaskuormitusta –  ja lisäksi pitää pystyä työskentelemään pitkiä aikoja anaerobisella ja maksimikestävyysalueella. Osana tätä yhtälöä tuo omat haasteensa kovat nopeudet (250 huippunopeus).” Kirsi kertoo. “Pidän kunnostani huolta käymällä säännöllisesti Foreverilla kuntosalilla. Haluan treenata monipuolisesti, ja käyn kahvakuula-, crosstreiner, kehonhuolto– ja Pump-tunneilla – unohtamatta omia harjoitteita kuntosalin puolella. Lajinomaista harjoittelua teen talven aikana ajamalla jäärataa 450cc pyörällä.”

Kirsin saavutukset:

  • 2006 SM-pronssi 125cc
  • Venäjän mestaruus 125cc
  • 2007 PM-pronssi
  • EM kisat 6 sija 125cc

Saavutukset “purkkiorjana” MM-sivuvaunu road racing -sarjassa yhdessä Pekka Päivärinnan kanssa

2015 pronssi
2016 maailmanmestaruus
2017 hopea
Jääradan SM hopeaa 2 x sivuvaunuissa Pekka Päivärinnan kanssa.

Lisäksi Kirsillä on jääradalta useita palkintokorokesijoituksia soolona B luokissa, ja menestyksen ansiosta nousupisteet ovat oikeuttaneet Kirsin ajaman myös SM luokissa.

Seuraa Kirsin edesottamuksiaan Instagram-tilin @kirsikainulainen ja Facebook-profiilin kautta:

Kirsille valtavasti tsemppiä tulevalle kaudelle, ja iso kiitos haastattelusta 🙂

 

 

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Niina Aaltonen Ryhmäliikuntaohjaaja

Liikunnanohjaaja (AMK) & koulutettu hieroja. Opintoja myös liikuntalääketieteestä, valmennuksesta ja fysioterapiasta. Foreverillä ohjaan ryhmäliikuntaa, ja harrastan vapaa-ajalla judoa, nyrkkeilyä ja luonnossa liikkumista.