Oletko jo kokeillut hauskaa, mutta erittäin tehokasta turkkilaista ylösnousua? Turkkilainen ylösnousu testaa voimiasi, liikkuvuuttasi ja kehonhallintaasi. Kaikin puolin kokonaisvaltainen liike koko kehollesi. Liike ei kuitenkaan ole helpoimmasta päästä ja vaatii harjoittelua, jotta suoritat sen puhtaasti. Voit tehdä tätä tehokasta ja sykettäkin nostavaa liikettä sekä kotona että salilla. Tarvitset vain painon.

Mikä ihmeen turkkilainen ylösnousu?

Turkkilainen ylösnousu on saanut nimensä turkkilaisesta painista. Ylösnousua käytettiin yhtenä harjoitteena kyseisessä lajissa. Turkkilaisessa ylösnousussa pyritään nousemaan selinmakuulta seisomaan pitäen painoa suoralla kädellä. Liike käy lämmittelynä, mutta myös päätreeninä tai yhtenä treeniliikkeenä sekä kuntoutukseen. Turkkilainen ylösnousu vahvistaa koko kehoa. Myös tasapaino kehittyy. Ylösnousu kohdistuu vatsa- ja rintalihaksiin, ojentajiin, alaselkään, etureisiin ja pakaroihin. Huomaat liikettä tehtäessä, että myös sykkeesi nousee ja hengästyt. Turkkilainen ylösnousu kahvakuulalla onkin yksi tavoista, kuinka tehdä kyseinen liike. Katso video alla:

Miten teen turkkilaisen ylösnousun?

  • Ota paino lähelle ja asetu selinmakuulle
  • Nosta paino ylös käsivarsi ojennettuna
  • Koukista saman puolen jalka 90 asteen kulmaan. Suorista toinen jalka ja siirrä sitä hiukan ulospäin vartalosta.
  • Nouse istumaan rutistamalla vatsalihaksia. Pidä toinen kämmen lattiassa lantion vieressä ja koukista kyynärpäätä, kun nouset istumaan.
  • Nosta lantio ilmaan, siirrä suorana oleva jalka vartalon alle astumalla taakse. Asetu polvelle.
  • Siirrä paino polvelle ja työnnä etummaisella jalalla vartalo pystyyn.
  • Laskeudu takaisin lattialle.

Kun suoritat liikettä, kannattaa katse kohdistaa käsipainoon koko liikkeen ajan. Muista myös pitää painokäsi suorana ja kyynärpää lukittuna. Maltti on valttia, joten keskity tekemään liike puhtaasti.

Turkkilainen ylösnousu näistä syistä se on supertehokas treeni

Kehon liikkuvuutta on mielenkiintoista testata eri tavoilla. Jos siis et ole vielä testannut turkkilaista ylösnousua, tee se nyt. Jos liike ei onnistu, ota se mukaan treeniohjelmaasi. Voit harjoitella aluksi puolikasta turkkilaista ylösnousua. Istu lattialla pystyasennossa, toinen jalka suorana ja toinen koukussa jalkapohja lattiassa. Ota paino koukussa olevan jalan puolen käteen ja aseta kyynärpää reidelle. Toisen käden kämmen on lattialla lantion takana. Nosta lantio ylös niin, että vartalo on suorana hartioista toiseen suorana olevaan jalkaan asti. Työnnä paino ylös niin, että käsivarret ovat suorassa linjassa.

Kun tämä sujuu, voit siirtyä vaativampaan versioon. Pian sekin sujuu kuin itsestään ja voit iloita mahtavista tuloksista ja hyvin liikkuvasta kehosta!

Suosittelemme myös

 

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit
image description

Kokeile 3 päivää

Kokeile kuntosalia ja ryhmäliikuntaa kolme päivää veloituksetta. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään.

Nimi
Etunimi:
Sukunimi:

Puhelin

Sähköposti

Kyllä, haluan hyvinvointivinkkejä ja tietoja tarjouksista sähköpostitse. Viestejä noin yksi viikossa, uutiskirjeet voi perua milloin tahansa.

Keskus

Haluatko tutustua LITE-saliin (FIT1 Espoo, Vaasa tai Forever Tampere)? Tutustu tästä.