Oletko koskaan osallistunut leikkimielisiin kesäolympialaisiin? Nämä hauskat kaveriporukassa tehdyt kisailut ovat mahtava ohjelmanumero juhannusiltaan. Leikkimieliset kesäolympialaisten lajit voivat olla sellaisia, joissa ei tarvitse urheilla veren maku suussa ja hampaat irvessä. Kilpailuhenki tosin saattaa yllättää kisailijat, joten muistakaa pitää huumori mukana.

Kesäolympialaisissa voi joka tapauksessa yhdistää hauskanpidon ja toiminnallisen treenin mukavalla tavalla yhteen ja saada pienen hien päälle ennen juhannussaunaan pujahtamista. Paras tapa viettää juhannusta!

Kesäolympialaiset juhannusiltaan!

Kesäolympialaisiin sopivat leikkimieliset lajit

Kesäolympialaisissa on yleensä perinteisiä mökkiympäristöön sopivia yksilölajeja, kuten tikanheitto, mölkky ja kroketti. Jos haluaa tehdä päivän treenit samalla, voi mukaan ottaa liikunnallisempia lajeja. Voitte valita teettekö lajit yksilöinä, pareittain tai vaikkapa joukkueina.

Viestit ja juoksulajit

Leikkimieliset kesäolympialaiset lajit voivat oikeastaan olla mitä vain. Vain mielikuvitus on rajana. Jos haluaa yhdistää hauskanpidon ja treenin, ei pelkkä mölkky tai kroketti ehkä riitä. Erilaiset viestit ovat hauskoja, jos kilpailette joukkueittain. Monelle lapsuudesta tuttu sukkulaviesti saa aikuisiinkin sopivasti liikettä ja riemunkiljahduksia aikaan. Juoskaa vaikka takaperin, jolloin vaikeusaste lisääntyy. Myös pussijuoksu on hauska vaihtoehto perinteisemmille viesteille, jos mökin liiteristä löytyy vanhoja säkkejä tähän tarkoitukseen. Jos kilpailette yksilöinä, voitte juosta vaikka mökin ympäri ja ottaa aikaa.

Yleisurheilulajit

Myös perinteiset yleisurheilulajit käyvät kesäolympialaisiin. Mökkimaastosta löytyy varmasti suurehkoja kiviä, joita voi käyttää esimerkiksi kuulana. Ei muuta kuin työntelemään! Oikein hyvää treeniä. Miksette kokeilisi myös keihäänheittoa, sopivalla oksalla. Karahkaa voi veistää linkkarilla tasaisemmaksi ja sulavalinjaisemmaksi. Perinteinen saappaanheitto on myös hyvä vaihtoehto. Vanhoja saappaita löytyy varmasti tähän tarkoitukseen. Pituushyppy onnistuu pihalla hiekalla tai nurmella ja on helppo toteuttaa. Pisteytys joko yksilöinä, pareittain tai joukkueittain.

Kesäolympialaisista toiminnalliset treenit juhannusiltaan!

Frisbee ja pallopelit

Frisbeen heitossakin voi kisailla luomalla joukkueet ja aukealla alueella yrittää tehdä maalin toisen joukkueen vartioimalle alueelle syöttelemällä. Vapaana olevat pelaajat voivat hakea hyvää syöttöpaikkaa. Se jolla frisbee on, joutuu heittämään frisbeen paikaltaan. Jos frisbeen pudottaa, joutuu sen luovuttamaan vastustajalle. Tämä on hauskaa ja saa varmasti jokaiselle hien pintaan. Myös frisbeegolf ja pallonheitto ovat hauskoja lajeja, jos kisaatte yksilöittäin. Yksikin siirrettävä maali riittää frisbeegolfissa. Joukkuelajiksi sopii myös polttopallo, jalkapallo ja lentopallo.

Vesilajit

Jos juhannuslokaatio on järven tai meren rannalla, voi yhdeksi lajiksi ottaa myös uinnin, sukelluksen tai miksei pellehyppykilpailun laiturilta. Muistakaa vahtia toisianne, ettei vesillä käy huonosti. Yhdistelkää erilaisia lajeja, jotta olympialaiset olisivat mahdollisimman hauskat ja jokaiselle olisi jotakin. Vesillä voi myös ottaa vaikka soutukilpailun, jolla saa takuuvarmasti hien pintaan.

Minitriathlonit tai CrossFit-kisat

Jos juhannusseurue on urheilullisempaa väkeä, voi kesäolympialaiset olla erilaiset ja asteen verran rankemmatkin. Pienimuotoiset triathlonit soveltuvat hienosti kesäolympialaisiksi. Yhdistäkää juoksu ja uinti sekä pyöräilyn tilalle soutu. Myös CrossFit-kisat voivat olla hauska kesäolympialaisiin sopiva yksilökisailu. Mökkiympäristössä voi painoina käyttää kiviä ja rautakankea sekä oman kehon painoa. Rehkimistä tasapainottamaan voi väliin valita hiukan kevyempiä lajeja, kuten tikanheitto, jotta leikkimielisyys säilyy.

Sopikaa pisteidenlasku etukäteen

Yhdistelemällä lajeja, saatte aikaiseksi hauskat kesäolympialaiset. Sopikaa etukäteen lajit, pisteytys ja se, kilpailetteko yksilöinä, pareittain vai joukkueina. Tarvitsette virallisen pisteenlaskijan, joka pitää huolta, että tulokset ovat vertailukelpoisia ja pisteidenjako oikeudenmukainen. Näin kenelläkään ei ole nokan koputtamista, eikä jälkipelejä synny. Hyvä, oikeudenmukainen tuomari säilyttää juhannusrauhan maassa. Hauskaa juhannusta ja tsemppiä kesäolympialaisiin!

Kokeile Foreveria 10 päivää

Treenaa kuntosalilla ja ryhmäliikunnassa 10 päivää maksutta.

Kokeile »

 

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit
image description

Kokeile 10 päivää

Kokeile kuntosalia ja ryhmäliikuntaa 10 päivää vain veloituksetta. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään. Uusille tutustujille.

Nimi
Etunimi:
Sukunimi:

Puhelin

Sähköposti

Kyllä, haluan hyvinvointivinkkejä ja tietoja tarjouksista sähköpostitse. Viestejä noin yksi viikossa, uutiskirjeet voi perua milloin tahansa.

Keskus

Haluatko tutustua LITE-saliin (FIT1 Espoo, Vaasa tai Forever Tampere)? Tutustu tästä.