Proteiinipitoinen salaatti on mitä mainiointa ravintoa laihduttajalle ja treenaajalle. Jokapäiväisellä salaatilla saat tarvittavat ravintoaineet kehollesi ja mikä parasta, salaatin joukkoon voi lisätä lähestulkoon mitä vain. Terveellinen salaatti laihduttajalle sisältää roimasti proteiinia, jolla pysyy pitkään kylläisenä. Kesällä tuoreet, herkulliset sekä kotimaiset raaka-aineet mahdollistavat monipuolisten salaattiannosten koostamisen helposti ja vaivattomasti.

Miten koostan proteiinipitoisen salaatin

Aikuinen tarvitsee noin 1,1-1,3 grammaa per painokilo proteiinia päivässä. Laihduttava treenaaja voi nauttia proteiinia jonkin verran enemmän, noin 1,5-2,00 grammaa per painokilo. Muista pitää ateriaväli tasaisena, syö ainakin 2-3 tunnin välein. Kun syöt terveellisen proteiinipitoisen salaatin joka päivä, on helpompi pitää kiinni puoli kiloa päivässä kasviksia -säännöstä.

Pohja salaatille

Paras pohja salaatille on aina vihreä eli aloita koostamaan salaattisi erilaisista salaatinlehdistä. Kaupoissa on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Hedelmä- ja vihannesosastoilla on myös hyviä salaattisekoituksia. Lisää joukkoon tuoreita pinaatinlehtiä tai lehtikaalia, joista saat paljon rautaa. Myös erilaiset yrtit käyvät hienosti salaattiin, kuten basilika. Salaatinlehdet ovat yleensä neutraalinmakuisia, mutta esimerkiksi rucola tuo mukavasti potkua muuten neutraalin salaatin joukkoon.

Proteiinipitoisella salaatilla saat tarvittavat ravinteet lihasten kasvuun

Värikkäät lisukkeet

Salaattipedille voi lisätä oikeastaan mitä vain. Eriväriset paprikat, tomaatti, kurkku, porkkana ja erilaiset sipulit ovat hyviä lisukkeita. Voit myös käyttää vokkivihanneksia, käytä ne vain ensin pannulla ja lisää sitten salaattiin. Jos haluat ruokaisamman salaatin, voit lisätä joukkoon pastaa, kvinoaa tai riisiä. Mitä värikkäämpi salaatti, sen parempi.

Hyvät proteiininlähteet

Hyviä proteiininlähteitä ovat pavut, kananmuna, kana, kala, tofu ja soija. Näitä vaihtelemalla saat joka päivälle erilaisen salaatin ja et kyllästy. Yhdistele salaattiisi kahta erilaista proteiininlähdettä, kuten kananmunaa ja kanaa tai papuja ja tofua.  Proteiininlähteitä yhdistelemällä saat varmasti riittävästi proteiinia. Kokeile myös erilaisia juustoja kuten paahdettua vuohenjuustoa ja halloumia salaatissa.

Marjat ja hedelmät

Suolainen halloumi ja makea mansikka ovat lyömätön yhdistelmä. Myös pensasmustikat sopivat salaatin joukkoon. Makeat hedelmät ja marjat sopivat salaattiin juurikin jonkin suolaisen kaveriksi. Ole rohkea ja yhdistele vähän vieraampiakin aineksia. Näin saat vaihtelua salaattiisi.

Itsetehty salaatinkastike kyytipojaksi

Jos kaipaat salaatinkastiketta, voit tehdä sen itse oliiviöljystä ja yrteistä. Lisää joukkoon esimerkiksi sitruunaa tai limeä sekä ripaus suolaa ja pippuria.

Proteiinin lisäksi, salaattiin kannattaa lisätä myös hyviä rasvoja avokadon, pähkinöiden ja oliiviöljyn muodossa. Näin saat mahdollisimman tasapainoisen aterian salaatistasi, jossa on kaikki, mitä kuntoilija tarvitsee. Ylimääräisen salaatin voi syödä vaikka iltapalaksi smoothien muodossa. Kaada vain salaatinjämät tehosekoittimeen ja lisää vettä tai jotakin nestettä joukkoon ja pyöräytä. Näin hyötykäytät salaatin, joka on jo hieman nahistunut.

 

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit