Keskivartalon vahvistaminen on usein avain parempaan kuntoon, kiinteytymiseen sekä liikkuvuuden parantamiseen. Keskivartalon vahvistaminen ei ole vaikeaa, on olemassa monenlaisia harjoitteita, joilla voit omaan tahtiisi vahvistaa keskivartalosi lihaksistoa.

Alaselkäkipu kielii heikosta keskivartalosta

Jopa 80% ihmisistä kärsii jossakin vaiheessa elämänsä alaselkäkivuista. Yksi syy alaselkäkivuille löytyy heikosta keskivartalosta. Keskivartalon heikkous korostuu erityisesti naisilla, koska naiset kärsivät helpommin notkoselästä ja lantion virheasennoista.

Lue myös: Vatsalihasten syvin olemus

Vahva keskivartalo vähentää ikäviä vaivoja, lisää tasapainoa ja suojaa hermokivuilta. Keskivartalon vahvistaminen on siis erittäin tärkeää. Vahvasta keskivartalosta on paljon hyötyä erityisesti silloin, jos tekee istumatyötä.

4 helppoa liikettä – keskivartalon aktivointiin

Käsivarren ja jalan ojennus konttausasennossa

keskivartalon vahvistaminen

Lähdet helpoiten liikkeelle käsivarren ja jalan ojennusharjoituksella. Tämän voit tehdä vaikka kotona. Asetu ensin konttausasentoon. Nosta vuorotellen vasta käsi – vasta jalka suoraksi eteen ja taakse. Vedä napaa samalla sisään ja vakauta keskivartalosi, kun teet liikettä. Tämä liike kehittää keskivartalon vahvuutta ja lisää tasapainoa olkapäiden vakauttamisen avulla.

Lankutus

keskivartalon vahvistaminen

Yksi helpoimmista keskivartaloliikkeistä on lankutus. Lankutus onnistuu ilman lisälaitteita, vaikka kotona. Voit tehdä lankutusta niin, että pidät polvet maassa, tai sitten, että polvet ovat ilmassa. Tärkeintä on pitää koko keskivartalo täysin suorana. Jo muutama minuutti lankutusta päivässä tuo tehokasta treeniä keskivartalollesi. Lankuta vaikka samalla, kun katsot televisiota.

Maastaveto

keskivartalon vahvistaminen

Monipuolinen ja tehokas maastaveto auttaa keskivartaloa vahvistumaan ja kehittää koko kropan lihasmassaa. Tarvitset maastavetoon voimatangon, jota nostat maasta. Maastavetoa kannattaa harjoitella ensin rauhassa oman ohjaajan kanssa, jotta liike tulee varmasti suoritettua oikein. Maastaveto aktivoi keskivartalon lihaksiston lisäksi takareidet, pakarat, vatsalihakset, etureidet, olkapäät ja käsivarret.

Dead Bug -liike

keskivartalo
Dead bug liike on erittäin tehokas vatsalihasliike, se näyttää helpommalta, kuin mitä se on. Käy selinmakuulle niin, että ristiselkäsi on kiinni lattiassa. Nosta jalat ylös ja taita polvet 90 asteen kulmaan. Kädet ovat suoraan ylöspäin. Lähde liikuttamaan vasta kättä – ja vasta jalkaa suoraksi, melkein maahan asti. Palauta ne takaisin ylös ja teet saman toisella kädellä ja jalalla. Tee liike rauhallisesti ja hallitusti.
[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit