Ihan vielä ei olla perillä kesäsäässä, vaikka lisääntynyt valon määrä tekeekin terää. Ihan vielä ei ole kiire pihatöihin. Tuntuu siltä, että pitkän, sisällä vietetyn työpäivän jälkeen tekee eniten mieli rojahtaa sohvalle ja kaivaa kaapista kehiin herkkukätkö – Netflix and chill. Herkkujemmaa kuitenkaan ei useimmiten, tarkoituksellisesti, ole. Jääkaapista löytyy valon lisäksi kaupasta tarttuvat tutut raaka-aineet, maitorahka, proteiinivanukas sekä kananmunakenno.

Mitä jos niistä voisikin väsätä jotain herkullista? Alla ystäväni herkullinen Jennin resepti.

Cheesecake.com-sivuston mukaan juustokakku on lähtöisin Kreikasta, Samoksen saarelta ja kakkua pidettiin hyvänä energian lähteenä. Perinteisessä juustokakussa tuorejuusto hyydytetään liivatelehdillä ja pohjaksi murennetaan digestivekeksejä. Silloista juustokakkua jopa tarjoiltiin polttoaineeksi urheilijoille ensimmäisissä olympialaisissa. Jos siis juustokakku on syntyjään ollut urheilijoiden ruoka, selkeästi sitä saa nauttia terveellisemmässä muodossa myös tavalliset kuntoliikkujat – eikös!

Jennin juustokakku

Ainekset:

  • 2 kananmunaa
  • purkillinen maitorahkaa
  • purkillinen proteiinivanukasta makusi mukaan, esimerkiksi minttusuklaa

Vatkaa kananmunat vaahdoksi. Sekoita kananmunavaahtoon valmiiksi keskenään sekoitettu maitorahka ja proteiinivanukas. Kaada massa uunivuokaan ja paista 150 asteessa vähän reilu tunti. Nauti jäätelöpallon tai marjojen kera.

Katso myös: mustikkainen proteiinijäätelö

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Miia Roine Ravintovalmentaja

Kokonaiskuvaa huomioonottava amatööritriathlonisti, jonka taskuista löytyy kikkoja niin ravitsemusmuutoksen mentaalipuoleen sekä käytännön puolen erityisosaamiskorteista: suolistovaivoista, kehonkoostumuksen muokkauksesta sekä diabeteksesta. Oma ykköstyypin diabetes on valttikortti - sillä diabeetikon ruokavalio on ihanteellinen kaikille.

Jippii, löysit piilottelevan pääsiäishahmon!

Täytä yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen ja olet mukana tutustujaviikon arvonnassa. Tutustujaviikkoja arvotaan osallistuneiden kesken 5 kpl.

Voit parantaa voittomahdollisuuksiasi osallistumalla vaikka joka päivä.

Osallistumisaika on 29.3.– 2.4.2024.

Voittaja julkaistaan Instagramin ja Facebookin Stories-osuudessa viikon 14 aikana.

Onnea matkaan!