Hyvään ruokavalioon kuuluu myös terveelliset välipalat. Nappaa tästä talteen maukas proteiinipatukan ohje ja nauti itsetehty välipala missä ja milloin vain.

Ruokavalion tärkeyttä ei voi painottaa tarpeeksi. Varsinkin treenaavalle on tärkeää syödä säännöllisesti ravitsevaa ruokaa. Jotta syöt säännöllisesti kolmen tunnin välein, on syötävä myös välipaloja.

Välipalaan kannattaa kiinnittää huomiota, jottet kiireessä laita suuhusi epäterveellistä vaihtoehtoa. Kauppojen hyllyt notkuvat proteiinituotteista. Proteiinipatukoita on joka lähtöön. Hyllyjen edessä saa olla tarkkana, jotta valitsee oikeasti terveellisen ja hyvän vaihtoehdon. Tuoteselostuksia tutkiessa saattaa vierähtää tovi jos toinenkin. Mitä jos tekisit proteiinipatukkasi itse?

Proteiinipatukka-ohje

Treenaajan olisi hyvä nauttia hitusen enemmän proteiinia kuin liikkumattoman, mutta liioitella ei tarvitse. Jos treenaat säännöllisesti, olisi proteiinia hyvä nauttia noin 1,2-1,8 grammaa painokiloa kohti vuorokaudessa.

Lue myös: Herkulliset puuroreseptit

Proteiinipatukka resepti on hyvä olla toimiva ja melko yksinkertainen, jolloin sitä voi helposti varioida. Näin saat erimakuisia patukoita. Itsetehtyinä tiedät varmasti, mitä patukat sisältävät. Käytä eri makuisia proteiinijauheita, joilla saat mukavasti makua patukoihin. Erilaiset pähkinät, kuivatut marjat ja hedelmät sekä suklaat sopivat patukoihin erinomaisesti. Kokeile tummaa tai valkoista suklaata. Kokeile makeuttaa suklaan sijasta patukka hunajalla. Nesteenä voit käyttää vettä, kaurajuomaa, manteli-, riisi tai kookosmaitoa.

proteiinipatukka-ohje

Kaura-mustikka proteiinipatukka (noin 8 patukkaa)

kaurahiutaleita 4,5 dl

tummaa suklaata 1 dl

kuivatut mustikat (oman maun mukaan)

vaniljan makuinen proteiinijauhe 100 g

mantelimaito 1,5 dl

vaniljauute 1 tl

Sekoita mantelimaitoon kaurahiutaleet ja proteiinijauhe. Lisää kuivattuja mustikoita, raasta sekaan tummaa suklaata ja lisää vaniljauute. sekoita ainekset hyvin ja muotoile niistä patukoita leivinpaperille. Jos haluat, voit sulattaa tummaa suklaata ja kaataa sitä valmiiden patukoiden päälle kauniina nauhana. Sulata suklaata mikrossa noin minuutin ajan. Tarkkaile suklaata mikrossa ja sekoittele välillä, ettei se pala. Proteiinipatukat säilyvät parhaiten jääkaapissa, mutta voit heittää patukan huoletta kassiin lähtiessäsi treenaamaan tai töihin.

Lue myös: Raikas minttu-suklaamoothie

Maukkaita proteiinipatukoita voi nauttia treenin jälkeen tai terveellisenä herkkuna silloin tällöin. Kaupan proteiinipatukat saattavat sisältää makeutusaineita ja säilöntäaineita. Kun teet itse patukat, tiedät etteivät ne sisällä mitään haitallisia aineita ja voit nauttia niitä hyvällä omatunnolla.

Proteiinipatukoita on helppo tehdä ja valmistus on nopeaa. Tee viikonloppuna uusi satsi seuraavalle viikolle. Kiinnitä huomiota millaista proteiinijauhetta käytät. Käytä mahdollisimman puhdasta ja hyvälaatuista tuotetta. Lue siis tarkkaan proteiinijauheen tuoteseloste. Kun valmistat proteiinipatukoita, vain mielikuvitus on rajana. Oikea koostumus syntyy kokeilemalla, joten ohjeita ei tarvitse  noudattaa millin tarkasti.

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit