Jooga on jo vuosituhansien ajan huoltanut ihmisten kehoa ja mieltä.  Joogan avulla oppii tuntemaan paremmin omaa kehoa sekä kuuntelemaan sitä. Lisäksi jooga antaa myös hyvää vastapainoa hektiseen ja stressaavaan elämään – harjoituksen aikana on lupa pysähtyä rauhoittumaan.

Joogan juuret juontavat tuhansien vuosien takaiseen Intiaan, jossa joogaa on läpi historian käytetty kehon ja mielen kehittämiseen. Jooga sanana tarkoittaa Intian klassisella kielellä yhdistämistä.

Joogan filosofian mukaan siis erilaiset asennot ja hengitysharjoitukset yhdistävät kehon, mielen ja sielun. Kehosta tulee ryhdikäs, vahva ja hyvinvoiva, samalla kun mieli rauhoittuu.

Vaikka ei joogan henkisyydestä piittaisikaan, antaa laji lukuisia terveyshyötyjä.

Liikkuvuutesi paranee

Hyvä liikkuvuus parantaa lihastasapainoa sekä ehkäisee kireyksiä ja vammoja. Liikkuvuus on olennaisessa osassa hyvän ryhdin saavuttamiseksi. Säännöllinen joogan harjoittelu lisää notkeutta, helpottaa kehon jännityksiä ja parantaa ryhtiä.

Tulet voimakkaammaksi

Monet joogan asanat vaativat voimaa. Lähes kaikista liikkeestä löytyy keveämpi versio, mutta monista myös todella voimaa haastavia variaatioita. Jooga kehittää voimaa eri tavalla kuin painojen nostelu kuntosalilla: usein haastavuus perustuu liikkeitä ylläpitäviin asentoihin ja tasapainoon, joten harjoittelu on usein haastavaa myös niille, joiden lihaskunto olisi muuten hyvä.

Immuniteettisi paranee

Monet joogaliikkeistä on tarkoitettu vuoroin venyttämään ja vuoroin puristamaan vatsan seutua. Tämä parantaa ruoansulatuselimien verenkiertoa ja puhdistautumista, joka pitää suoliston hyvässä kunnossa ja parantaa kehon vastustuskykyä.

Jooga parantaa myös kehon ja mielen hyvinvointia, joka itsessään jo parantaa immuniteettia.

Nukut paremmin

Jooga rauhoittaa mieltä. Tunnin jälkeen olo on kevyt ja raukea. Lukuisat joogan aloittaneet ovat kokeneet saaneensa apua rauhattomaan uneen. Joogan avulla nukahtaa helpommin ja nukkuu rauhallisemmin.

Joogassa ei tarvitse olla valmiiksi hyvä.

Yleinen harhaluulo on, että aloittaakseen joogan täytyy olla notkea. Tämä ei ole totta, joogan voi aloittaa juuri sellaisena kuin on. Jos on omasta mielestään esimerkiksi turhan jäykkä, silloin juuri kannattaa mennä joogaan. Hyvä ohjaaja tarjoaa liikkeistä riittävän helpot ja vaikeat variaatiot, jotta jokainen voi toteuttaa harjoituksen itselleen sopivalla tavalla. Kun kehityt, pääset kokeilemaan myös edistyneempiä liikevariaatioita!

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit
image description

Aloita nyt!

  TULE TUTUSTUMAAN


  Oletko kiinnostunut treenaamisesta liikuntakeskuksessamme, mutta tahdot tutustua tiloihin ensin? Onnistuu! Jätä yhteystietosi, niin asiakaspalvelumme on sinuun yhteydessä.


  Etunimi:

  Sukunimi:

  Puhelin:

  Sähköposti:

  Kyllä, haluan hyvinvointivinkkejä ja tietoja tarjouksista sähköpostitse. Viestejä noin yksi viikossa, uutiskirjeet voi perua milloin tahansa.

  Keskus

  OSALLISTU ARVONTAAN - VOITA 3 KUUKAUDEN TREENIT!

  Täytä yhteystietosi alle ja olet mukana treenien arvonnassa. Arvonta suoritetaan kerran kuukaudessa.